Editorial: Eurovision 2021 – 1η ημέρα!

Παρά τα σημαντικά τεχνικά ζητήματα που αντιμετώπισε κυρίως το online press center, θα μπορούσαμε να πούμε πως η πρώτη ημέρα των προβών για τον 65ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Εφτά χώρες σήμερα έκαναν την πρώτη τους τεχνική πρόβα και είχαμε εκπλήξεις θετικές και αρνητικές. Στην σειρά αυτή των άρθρων, στο τέλος κάθε ημέρες, θα σας αναφέρουμε αυτά που μας άρεσαν, αλλά και όσα δεν μας άρεσαν. Εσείς στα σχόλια μπορείτε να ρωτάτε ό,τι σας απασχολεί, από όσα περιελάμβανε το ημερήσιο μενού και οι συντάκτες μας θα σας απαντήσουν.

Αρχικά να σας πούμε πως σήμερα στο κέντρο τύπου στο Ahoy βρίσκονταν μόνο ο Gos από τα Eurovision Buddies, αφού οι υπόλοιποι ταξιδεύουμε αύριο για το Ρότερνταμ. Παρακολουθήσαμε όμως όλη τη δράση από το διαδικτυακό κέντρο τύπου και βγάλαμε τα δικά μας συμπεράσματα.

Τι μας άρεσε

Σαφέστατα και με διαφορά την έκπληξη σήμερα πραγματοποίησε η Manizha. Μια εκπληκτική πρώτη πρόβα, που βάζει υποψηφιότητα για μια θέση στο τοπ10, κάτι που οι περισσότεροι λίγες ώρες πριν θεωρούσαν ακατόρθωτο. Το πολύχρωμο σκηνικό, αλλά και οι ιδιαίτεροι συμβολισμοί στην εμφάνισή της, θα της δώσουν σίγουρα πολλούς βαθμούς και αέρα στα πανιά της.

Η Σλοβενία επίσης έκανε μία πολύ καλή πρόβα, σίγουρα καλύτερη από ό,τι περίμεναν οι περισσότεροι. Όμορφα γραφικά και μία υπέροχη φωνή, ίσως την βοηθήσουν να κάνει το μικρό θαύμα και να περάσει στον τελικό.

Σουηδία και Λιθουανία ήταν παρόμοιες με τον εθνικό τελικό και παρουσίασαν ένα πολύ επαγγελματικό αποτέλεσμα.

Τι δεν μας άρεσε

O Vasil από την Βόρεια Μακεδονία καταφέρνει δυστυχώς να απασχολεί, όχι για το τραγούδι του, αλλά πάντοτε για κάτι γύρω από αυτό. Αυτή την φορά, αντέγραψε ακριβώς την σκηνική εμφάνιση της Dotter στο περσινό Melodifestivalen και όπως αντιλαμβάνεστε τα σχόλια δεν είναι και τα καλύτερα. Στον δύσκολο αυτό ημιτελικό η Βόρεια Μακεδονία ίσως είναι και η μοναδική χώρα μέχρι στιγμής που δεν έχει καμία πιθανότητα για πρόκριση.

Τι θέλουμε να ξαναδούμε

Η σκηνική εμφάνιση της Lesley από την Ιρλανδία μας μπέρδεψε. Ναι είναι κάτι πολύπλοκο, που θέλει πολλή δουλειά εμπρός και πίσω από τις κάμερες. Θέλουν τον χρόνο τους, αφού σήμερα δεν μπόρεσαν να παρουσιάσουν αυτό που επιθυμούσαν. Ήταν και η μοναδική χώρα που πραγματοποίησε δύο μόνο run, αφού δεν πρόλαβε το τρίτο μέσα στα 30 λεπτά που είχε στην διάθεσή της.

Για την Αυστραλία εξαιτίας του γεγονότος ότι διαγωνίζεται μέσω του live on tape video, θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι την πρώτη γενική πρόβα, ώστε να έχουμε καλύτερη εικόνα για αυτό που θα παρουσιάσει η Montaigne.

Ήταν μία ιστορική ημέρα για όλους εμάς τους eurofans σήμερα. Η Eurovision επέστρεψε και επέστεψε πολύ κοντά στην κανονικότητα της, με καλλιτέχνες επί σκηνής, εντυπωσιακές και μη εμφανίσεις, πρόβες, συνεντεύξεις και όλα αυτά που κάνουν τον Μάιο ξεχωριστό!

Ψηφίστε για την καλύτερη σημερινή πρόβα ΕΔΩ

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun αφού το βράδυ θα έχουμε και το καθιερωμένο άρθρο για τα στοιχήματα και πως η πρώτη πρόβα τα επηρέασε!

Για να μην χάνετε στιγμή, ακολουθήστε το Eurovisionfun σε FacebookInstagramTwitter και YouTube. Για συνεντεύξεις και reactions ακολουθήστε το κανάλι των Eurovision Buddies στο YouTube

5 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Benedictos
    Benedictos says:

    Γνωριζοντας ηδη και αρκετα πραγματα για τη δικη μας σηνικη παρουσια, μπορειτε να μας πειτε καποιες σκεψεις σας, σε συγκριση με τις σημερινες χωρες που ειδατε? Η αγωνια χτυπαει κοκκινο!

    Απάντηση
    • Thisaintourlastdance
      Thisaintourlastdance says:

      Μη κανετε σαν τις ζητιανες ρε παιδια, σε μια μερα θα μαθουμε!
      Ετσι και αλλιως οτι και αν πουν τα παιδια του σαιτ θα ειναι υποκειμενικο, θα κρινουμε μονοι μεθαυριο.

      Απάντηση
  2. gogos
    gogos says:

    Μακάρι τα όποια προβλήματα που παρουσιάστηκαν σήμερα με το online press center να είναι και τα μοναδικά για τον διαγωνισμό και να μην προκύψουν πιο σοβαρά.

    Από τη σημερινή ημέρα (και από τα λίγα που μπορέσαμε να δούμε) προσωπικά μου άρεσε η Ρωσία, που έτσι κι αλλιώς το τραγούδι της μου αρέσει.
    Στην άλλη πλευρά η Αυστραλία είναι απούσα σε όλα τα επίπεδα. Όπως σήμερα δεν είδαμε τίποτα (γιατί δεν γινόταν να δούμε), έτσι και στα live οι τηλεθεατές θα δούνε/με κάτι υποδεέστερο όσον αφορά την παρουσίαση, σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες. Θεωρώ ότι σίγουρα δεν θα τη δούμε στον τελικό.

    Για την ώρα περιμένω την αυριανή πρόβα της Κύπρου.

    Απάντηση
  3. Γιώργος
    Γιώργος says:

    Ο Tusse κατά τη γνώμη μου, βγήκε σκάλες κατώτερος απ’ότι στο melfest. Λίγο το ενδυματολογικό, λίγο το θέμα του στην φωνή, δύσκολα τα πράγματα φέτος. Όχι ότι μιλούσαμε και πριν για ένα τραγούδι-αριστούργημα…

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *