Editorial: Eurovision 2021 – 2η ημέρα!

Η δεύτερη ημέρα των προβών για τον 65ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Η σημερινή μέρα ήταν αρκετά μεγάλη.

Εννέα χώρες σήμερα έκαναν την πρώτη τους τεχνική πρόβα και είχαμε εκπλήξεις θετικές και αρνητικές. Στην σειρά αυτή των άρθρων, στο τέλος κάθε ημέρες, θα σας αναφέρουμε αυτά που μας άρεσαν, αλλά και όσα δεν μας άρεσαν. Εσείς στα σχόλια μπορείτε να ρωτάτε ό,τι σας απασχολεί, από όσα περιελάμβανε το ημερήσιο μενού και οι συντάκτες μας θα σας απαντήσουν.

Αρχικά να σας πούμε πως σήμερα στο κέντρο τύπου στο Ahoy βρίσκονταν μόνο ο Gos από τα Eurovision Buddies, αφού η υπόλοιπη ομάδα ταξίδευε σήμερα για το Ρότερνταμ. Οι υπόλοιποι ωστόσο, παρακολουθήσαμε όμως όλη τη δράση από το διαδικτυακό κέντρο τύπου και βγάλαμε τα δικά μας συμπεράσματα.

Τι μας άρεσε

Πολλές ήταν οι συμμετοχές που μας άρεσαν σήμερα. Η πλειοψηφία των συντακτών μας φάνηκε να εντυπωσιάζεται με την εμφάνιση της Ουκρανίας. Μια δυνατή πρώτη πρόβα, που βάζει υποψηφιότητα για μια θέση πιθανόν και στο τοπ10, ενώ στα στοιχήματα έχει πάρει μεγάλη άνοδο. Οι Go-A πρέπει να είναι πολύ ικανοποιημένοι.

Το μεγάλο φαβορί η Μάλτα, διεκδικεί επάξια τη νίκη. Η δυνατή εμφάνιση της Destiny, έκανε πολλούς από εμάς να αναφωνήσουμε Βαλέτα 2022. Οι επιτροπές σίγουρα θα την λατρέψουν. Βέβαια πολλοί φανς δεν φαίνεται να ενθουσιάστηκαν, ενώ η Μάλτα έπεσε από την πρώτη θέση των στοιχημάτων στη δεύτερη.

Μια ακόμη θετική έκπληξη ήταν και το Βέλγιο. Εκεί που τα στοιχήματα και οι περισσότεροι τους είχαν ξεγραμμένους, η ατμοσφαιρική εμφάνιση των Ηooverphonic μας καθήλωσε. Βέβαια σε κάποιους φάνηκε βαρετό και μονότονο.

Θετική έκπληξη και ο Tix από την Νορβηγία. Με μικρές αλλαγές αλλά εντυπωσιακές στην εμφάνιση του ο Tix, μας συγκίνησε και πιστεύουμε ότι θα τον δούμε και στον Τελικό.

Η σέξι και δυναμική εμφάνιση της Albina από την Κροατία μας άφησε θετικές εντυπώσεις. Ήταν μια καλή πρόβα, που παρόλο πριν από αυτήν να έθετε σε αμφιβολία την πρόκριση της στον Τελικό, τώρα είμαστε σίγουροι ότι θα συμβεί.

Τι δεν μας άρεσε

Η μεγαλύτερη απογοήτευση ήταν αναμφίβολα η Ρουμανία. Η Roxen δεν είχε καθόλου καλή εμφάνιση, ενώ η φωνητική της απόδοση δεν ήταν καθόλου καλή. Αν δεν διορθωθεί η εμφάνιση της ίσως την δούμε και εκτός Τελικού.

Η Eden από το Ισραήλ μας άφησε μια γλυκόπικρη γεύση. Παρόλο που στην πρώτη της πρόβα είχε προβλήματα, τα οποία ωστόσο διορθώθηκαν στη συνέχεια, η εμφάνιση της φαίνεται να χάνεται μέσα στα θηρία του Πρώτου Ημιτελικού. Το εφέ δε που αλλάζει ρούχο και μαλλιά δεν αποτυπώνεται καθόλου εντυπωσιακά.

Μια μέτρια εμφάνιση ήταν αυτή από το Αζερμπαϊτζάν. Μπορεί η Efendi φωνητικά να ήταν σωστή, ωστόσο η σκηνική της παρουσία δεν μας ενθουσίασε. Η ίδια φαίνεται να χάνεται στη σκηνή ανάμεσα στις χορεύτριες, ενώ ούτε το ενδυματολογικό κομμάτι φαίνεται να αποτελεί σωστή επιλογή.

Τι θέλουμε να ξαναδούμε

Η Κύπρος μας πραγματοποίησε μια δυνατή εμφάνιση που γεμίζει το μάτι του τηλεθεατή. Φυσικά και θα την έχουμε για άλλη μια φορά στον μεγάλο Τελικό, ωστόσο σίγουρα η εμφάνιση της Έλενας Τσαγκρινού θέλει βελτιώσεις και ανυπομονούμε και θέλουμε να την ξαναδούμε.

Η Eurovision επέστρεψε και επέστεψε πολύ κοντά στην κανονικότητα της, με καλλιτέχνες επί σκηνής, εντυπωσιακές και μη εμφανίσεις, πρόβες, συνεντεύξεις και όλα αυτά που κάνουν τον Μάιο ξεχωριστό!

Ψηφίστε για την καλύτερη σημερινή πρόβα ΕΔΩ

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun αφού το βράδυ θα έχουμε και το καθιερωμένο άρθρο για τα στοιχήματα και πως η δεύτερη πρόβα τα επηρέασε!

Για να μην χάνετε στιγμή, ακολουθήστε το Eurovisionfun σε FacebookInstagramTwitter και YouTube. Για συνεντεύξεις και reactions ακολουθήστε το κανάλι των Eurovision Buddies στο YouTube

8 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Copy
    Copy says:

    Ενδιαφέρουσα τοποθέτηση.

    Πιστεύω ότι σήμερα η Μάλτα “αυτοκτόνησε”. Δεν χρειάζονται περισσότερα σχόλια. Θα μπορούσε με μια εμφάνιση κύρους ή classy άμα θέλετε να είναι το πρώτο φαβορί. Όμως επέλεξε κάτι στα όρια της γελοιότητας.

    Η Ρουμανία δεν θα έχει 2η ευκαιρία. Αν και στην 2η πρόβα βγει έτσι θα είναι εκτός τελικού.

    Η Κύπρος έδειξε ανοργανωσιά σε πολλά πράγματα, αλλά δεν νομίζω ότι θα αντιμετωπίσει τίποτα σοβαρά προβλήματα. Είναι σίγουρα στον τελικό.

    Το Ισραήλ ανεβαίνει και πιστεύω ότι τελικά θα καταφέρει να είναι εντός δεκάδας. Το Βέλγιο ήταν αξιοπρεπέστατο. Βέβαια θα γίνει ”σφαγή” όπως αναμένεται μεταξύ πλειάδας χωρών. Πιο σοφοί θα γίνουμε μετά την δεύτερη πρόβα όταν θα έχουμε και τηλεοπτική εικόνα.

    Καλή επιτυχία αύριο στην Στεφανία

    πλάκα πλάκα με τα flop που έχουν γίνει και τις χλιαρότητα έναντι χωρών που είναι στην δεκάδα των στοιχηματικών, μπορεί να κάνει το ξεπέταγμα εάν και εφόσον πάνε όλα μα όλα καλά.

    Απάντηση
  2. Vangelis vt
    Vangelis vt says:

    H Kροατία ακούγεται φουλ στο playback με τα ηχογραφημένα φωνητικά και αυτό που παρουσίασε εμένα μου φάνηκε σαν εμφάνιση στο Shamone. Ελπίζω αντί για αυτήν να περάσει το Βέλγιο.

    Η Τσαγκρινού δεν είναι καμια Φουρέιρα στον χορό αλλά φαίνεται να εκπέμπει σέξι διάθεση πολύ καλύτερα από την Τάμτα που την έφαγε ο κομμωτής της και η στιλίστρια.

    Η Μάλτα με τα φούξια και τη μία μπότα να έχει κλατάρει ό,τι νά ναι πραγματικά, δεν ταιριάζει το τραγούδι σε αυτή την κοπέλα. Η Ουκρανία όπως και η Ρωσία αποδεικνύουν ακόμα μια φορά ότι έχουν το καλλιτεχνικό δυναμικό για μια άρτια εμφάνιση στον διαγωνισμό.

    Τη Ρουμανία ποτέ δεν κατάλαβα προσωπικά γιατί την είχαν σίγουρη για πρόκριση και με επιβεβαίωσε 100%.

    Απάντηση
  3. Ακ
    Ακ says:

    Έχω σχεδόν την ίδια γνώμη.απλα η Μάλτα ήταν εντελώς άθλια.απορω γιατί μπήκε στις καλές εμφανίσεις .το λιγότερο κακόγουστη… επίσης πιστεύω ότι του Ισραήλ είναι μέτρια προς Καλή ενώ η Κύπρος αρκετά μέτρια

    Απάντηση
  4. C.G
    C.G says:

    Δεν με χαλαει καθόλου το ντύσιμο. Απο κει και πέρα αυτή δεν είναι μια νικητήρια συμμετοχή ούτε ως κομμάτι ούτε ως σκηνική παρουσία. Τα ίδια έλεγα και για την Netta και το Toy, βεβαια. Έλεγα ότι θα πάει καλά, θα είναι τριάδα αλλα δεν μπορώ να το φανταστω να κερδίσει και guess what…

    Απάντηση
  5. Eurovision μόνο
    Eurovision μόνο says:

    Ας πω και το νέο τοπ μου 16
    16: Ρουμανία (-14 θέσης)
    2/10 δεν έχω τίποτα πέρα από κρίμα ήταν και στο τοπ 5 μου
    15: Σκόπια (+1)
    3/10 κακά φωνητικά, και κακή αντιγραφή dotter
    14: Σουηδία (=)
    5/10 χειρότερο από ότι πριν
    13: Νορβηγία (+2)
    5,5/10 ποτέ δεν μου άρεσε αλλά είχε καλά φωνητικά, ελπίζω να μην περάσει
    Τα 2 τραγούδια που αφήνω πίσω με βαριά καρδιά
    12: Ιρλανδία (-1)
    8/10 πολύ καλό και ενδιαφέρουσα σκηνική παρουσία
    11: Ισραήλ (+2)
    8,5/10 αρκετά καλύτερο από νόμιζα και μεγάλωσε πάνω μου πολύ
    10: Αζερμπαϊτζάν (-5)
    8,5/10 εεεε δεν έχω τι να πω από χορό τίποτα χάνετε μέσα στην σκηνή
    9: Λιθουανία (+3)
    9,5/10 πολύ διασκεδαστικό του αξίζει η πρόκριση
    8: Σλοβενία ( +1)
    10/10 φωνάρα εντυπωσιακή σκηνική παρουσία
    7: Κύπρος (=)
    Εντυπωσιακή σκηνική παρουσία αν και θυμίζει φουεγκο, τώρα φωνητικά έχουμε αρκετά θέματα αλλά ελπίζω για κάτι καλό
    6: Μάλτα (=)
    10/10 πέρα από τα ρούχα
    Η κοπέλα έχει φωνάρα και αυτό δεν αλλάζει πατάει κάτω πολλές (20,25,30…)
    5: Βέλγιο (-4)
    10/10
    Ήταν ο νικητής μου στον ημιτελικό και δεύτερο στο σύνολο, η παρουσία δεν μου φάνηκε και τόσο καλή δυστυχώς
    4: Αυστραλία:(=)
    Ότι και να λέμε είναι πολύ καλή φωνητικά με πολύ ωραίο και φαίνεται αρκετή ιδιαίτερη σκηνική παρουσία
    3: Κροατία (+2)
    Πολύ καλή σκηνική παρουσία φωνητικά άψογη
    2: Ουκρανία (+8)
    Άψογη φωνητικά, μοναδική εμφάνιση
    Το αγάπησα σήμερα αυτό το τραγούδι
    1: Ρωσία (+2)
    Το λόγια είναι περιττά

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *