Eurovision 2021: Απόψε ο μεγάλος τελικός!

Απόψε το βράδυ πραγματοποιείται ο μεγάλος τελικός του 65ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision 2021.

Σε απευθείας μετάδοση από την πόλη του Ρότερνταμ, στις 22:00 ώρα Ελλάδος, 26 χώρες ρίχνονται στην μάχη για το ποιος θα είναι ο μεγάλος νικητής της Eurovision 2021.

Από το Ahoy Arena, το εκθεσιακό κέντρο και κλειστό στάδιο στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, οι κεντρικοί παρουσιαστές Chantal JanzenEdsilia Rombley, Jan Smit και NikkieTutorials, θα μας καλωσορίσουν στην 65η διοργάνωση της Eurovision και θα επισημάνουν την έναρξη του μεγάλου τελικού. Η Ελλάδα εμφανίζεται στην δέκατη θέση.

Οι 26 χώρες που συμμετέχουν είναι οι εξής:

Draw

Country

Artist

Song

01

 Cyprus Elena Tsagrinou El diablo

02

 Albania Anxhela Peristeri

Karma

03

 Israel Eden Alene Set Me Free

04

 Belgium Hooverphonic

The Wrong Place

05

 Russia Manizha

Russian Woman

06

 Malta Destiny Je me casse

07

 Portugal The Black Mamba

Love Is on My Side

08

 Serbia Hurricane Loco Loco

09

 United Kingdom James Newman

Embers

10

 Greece Stefania Last Dance

11

  Switzerland Gjon’s Tears

Tout l’Univers

12

 Iceland[l] Daði og Gagnamagnið 10 Years

13

 Spain Blas Cantó

Voy a quedarme

14

 Moldova Natalia Gordienko Sugar

15

 Germany Jendrik

I Don’t Feel Hate

16

 Finland Blind Channel Dark Side

17

 Bulgaria Victoria

Growing Up Is Getting Old

18

 Lithuania The Roop Discoteque

19

 Ukraine Go_A

Shum” (Шум)

20

 France Barbara Pravi Voilà

21

 Azerbaijan Efendi

Mata Hari

22

 Norway Tix Fallen Angel

23

 Netherlands Jeangu Macrooy

Birth of a New Age

24

 Italy Måneskin Zitti e buoni

25

 Sweden Tusse

Voices

26

 San Marino Senhit feat. Flo Rida

Adrenalina

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τον μεγάλο τελικό μέσα από την συχνότητα της ΕΡΤ1, μέσω της διαδικτυακής σελίδας της ΕΡΤ (πατώντας εδώ), αλλά και από το επίσημο κανάλι της Eurovision στο Youtube (πατώντας εδώ).

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλες οι συμμετέχουσες χώρες. Η χώρα που θα συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους, τόσο από τις κριτικές επιτροπές, όσο και από την τηλεψηφοφορία, θα κερδίσει το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2021.

Ήδη οι κριτικές επιτροπές, που αποτελούν το 50% της συνολικής βαθμολογίας, ψήφισαν από χθες το βράδυ στην Jury Rehearsal.

Εμείς δεν έχουμε να ευχηθούμε οτιδήποτε άλλο παρά ένα τεράστιο Καλή Επιτυχία, στην Ελληνική Αποστολή και την Stefania μας. 

Μείνετε συντονισμένοι στο EurovisionFun για όλα όσα αφορούν την 65η διοργάνωση του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision. 

9 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Ο σημερινός τελικός θα είναι αρκετά απρόβλεπτος, αν και οι στοιχηματικες πάλι έχουν δημιουργήσει τις τάσεις που θέλουν.
    Για νικητή θα έλεγα: Γαλλία Ιταλία ή Ελβετία, δίνοντας περισσότερες πιθανότητες στις πρώτες δύο και προσωπικά εύχομαι να το πάρει η Γαλλία.
    Πρόβλεψη για Ελλάδα και Κύπρο: δεύτερη δεκάδα (11-20) με μια από τις δύο χώρες,αααν τα καταφέρει να τρυπώσει οριακά στο τέλος του top 10.
    Την φετινή πιθανή αποτυχία προσωπικά θα την χρέωνανα τόσο στους διοργανωτές, που δεν έκοψαν μια σκηνική παρουσία που μέχρι και τον ημιτελικό δεν έβγαινε όσο και στο Φωκά που ήθελε να καινοτομήσει και δυστυχώς πάλι το κακό (για αυτόν)αν συμβεί θα είναι με την Ελλάδα…. Η ίδια η Στεφανία, η ερμηνεία της αλλά και το κομμάτι είναι από αξιοπρεπή ως πολύ καλά.
    Πάντως εγώ πραγματικα ακόμα απορώ πως η stand in θεωρήθηκε επιτυχής και ότι το όλο κονσεπτ δουλεύει και ότι το μόνο θέμα ήταν μικρό αλλαγές στα πλάνα. Τι να πω… Μάλλον κρατήσαμε μεγάλο καλάθι.
    Τέλος, θα ευχηθώ ξανά καλή επιτυχία στην ελληνική ομάδα γιατί τους αξίζει κάτι καλό σαν πλασάρισμα! Προσωπικά όμως (και) σήμερα θα κρατήσω μικρό καλάθι και ας ελπίσουμε για το καλύτερο.
    Καλή επιτυχία!!!

    Απάντηση
  2. όχι άλλο κάρβουνο
    όχι άλλο κάρβουνο says:

    Barbara και Måneskin είναι συγκλονιστικοί.
    Θέλω να κερδίσει η Γαλλία.

    Καλή επιτυχία σε όλες τις αποστολές και καλή διασκέδαση σε μας!

    Απάντηση
  3. Μary
    Μary says:

    Καλή επιτυχία Ελλάδα,καλή επιτυχία Στεφανία! Το πρόσημο φέτος είναι θετικό,η Ελλάδα συζητιέται και συζητιέται θετικά.Υπαρχουν κάποιοι που αδιαφορούν για την σκηνική παρουσία υπάρχουν και κάποιοι που την λατρεύουν κυριολεκτικά.Ο θεμέλιος λίθος για του χρόνου μπήκε. Προσωπικά θεωρώ ότι η Ελλάδα θα είναι πιο ψηλά από την Κύπρο και σίγουρα πιο ψηλά από την θέση που της δίνουν τα στοιχήματα. Θεωρώ δε απαράδεκτο που χώρες όπως το Σαν Μαρίνο και Νορβηγία είναι πάνω από εμάς στα στοιχήματα και πως η τρασιλα της Σερβίας έχει πέραση.Τα στοιχήματα κάνουν πραγματικά κακό. Προσωπικά ως Ελληνίδα φέτος νιώθω περήφανη,η Ελλάδα έχει δυναμικό παρόν και αυτό και μόνο αρκεί ώστε να αρχίσει να αντιστρέφεται το κλίμα. Η προσπάθεια είναι αξιοπρεπέστατη και φιλότιμη.Θα ξαναπώ πως θεωρώ ότι αν υπάρξει απόψε μια έκπληξη και κάποιος που παίζεται σχετικά χαμηλά στα στοιχήματα,κάνει μπαμ και εισέλθει στην δεκάδα,αυτή η χώρα δεν μπορεί παρά να είναι η Ελλάδα μας.Το θεωρώ πιθανό.Καλη επιτυχία και μπράβο στην Στεφανία μας!!!!

    Απάντηση
  4. gogos
    gogos says:

    Θα ευχαριστηθούμε φέτος τον διαγωνισμό με μεγάλο ενδιαφέρον.
    1ον γιατί δεν υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί
    2ον συμμετέχουμε με μια ωραία συμμετοχή-τραγούδι
    3ον γιατί υπάρχουν φέτος αρκετές όμορφες συμμετοχές-τραγούδια (που δεν υπήρχαν τόσες στον προηγούμενο διαγωνισμο)

    Για νικητή προβλέπω την Γαλλία!
    Καλή επιτυχία στην Ελλάδα μας και στην Στεφανία και καλή διασκέδαση σε όλους!!!

    Απάντηση
  5. Mary
    Mary says:

    Μιλάμε μέχρι και τον πατέρα της επιστράτευεσε η Τσαγκρινού,απο χθές τον βλέπω σε όλα τα κανάλια με φόντο κάτι υφάσματα να μιλάει για την κόρη του. Πάρτο αλλιώς γιατι θα βρείς κοπελιά.Με το ζόρι φαβορί ενω δεν είναι.

    Απάντηση
  6. C.G
    C.G says:

    Έφτασε ο τελικός. Ένας τελικός που θα έχει τρελό ενδιαφέρον, πολλές οι καλές συμμετοχές και η αγωνία θα κρατήσει μέχρι τέλους. Θα υπάρχουν αποκλίσεις πιστεύω στις ψήφους κοινού και επιτροπών καθώς υπάρχουν αρκετές τζούρι φρέντλι συμμετοχές και αρκετές τελεβόουτινγκ φρεντλι. Λογικά του χρόνου θα πάμε ή κάπου που δεν έχουμε πάει ποτέ (βλ. Μάλτα) ή που έχουμε πάρα πολλά χρόνια να πάμε (Γαλλία, Ιταλία, Ελβετία).

    Η Ελλάδα ανεξαρτήτου θέσης θα έχει στο πέρασμα των χρόνων να θυμάται μια καλή συμμετοχή, με μια εξαιρετική νέα καλλιτέχνη και μια αξιοπρεπή σκηνική παρουσία. Όπως και να ‘χει θα την θυμάται ευχάριστα. Ο ανταγωνισμός έχει αυξηθεί πολύ, καμιά χώρα πλέον δεν κατεβαίνει για την συμμετοχή και μόνο αλλά διεκδικώντας νίκες και πλασαρίσματα σε 10αδες. Πάνε οι εποχές που 10 χώρες κάθε χρόνο ήταν ανταγωνιστικές και μονοπωλούσαν τις καλές θέσεις. Χώρες που πάσχιζαν να δουν τελικό μια φορά στα 10 χρόνια ή ήταν μονίμως στον πάτο πλεόν κερδίζουν ή μπαίνουν 5αδες. Πλέον μια πρόκριση στον τελικό είναι μια μικρή επιτυχία και μια θέση στην 20αδα ανάμεσα σε 40 χώρες επίσης. Έτσι το βλέπω εγώ τελοσπάντων.

    Η κατάταξη μου για σήμερα:

    1. Ουκρανία
    2. Ρωσία
    3. Λιθουανία
    4. Γαλλία
    5. Ιταλία
    6. Ελβετία
    7. Φινλανδία
    8. Ισλανδία
    9. Πορτογαλία
    10. Ελλάδα
    11. Βέλγιο
    12. Ολλανδία
    13. Σερβία
    14. Βουλγαρία
    15. Μάλτα
    16. Ισραήλ
    17. Κύπρος
    18. Αλβανία
    19. Άγιος Μαρίνος
    20. Σουηδία
    21. Αζερμπαιτζαν
    22. Ηνωμένο Βασίλειο
    23. Ισπανία
    24. Νορβηγία
    25. Μολδαβία
    26. Γερμανία

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *