Eurovision 2021: Η press rehearsal του Δεύτερου Ημιτελικού – Live! (ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ)

Με τον Πρώτο Ημιτελικό να αποτελεί πλέον παρελθόν, τα βλέμματα όλων έχουν στραφεί στον Δεύτερο Ημιτελικό, ο οποίος θα διεξαχθεί αύριο και στον οποίο φυσικά θα συμμετέχει η Ελλάδα. Σειρά όμως πρώτα έχει η πρώτη dress rehearsal του δεύτερου ημιτελικού ή αλλιώς η press rehearsal, αφού είναι ανοιχτή για τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους που βρίσκονται είτε εδώ στο Ρότερνταμ, είτε μέσω του online press center. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ανανεώνετε το άρθρο, για να βλέπετε ενημερώσεις για τις εμφανίσεις των συμμετεχόντων.

Ουσιαστικά πρόκειται για την πρώτη γενική πρόβα του ημιτελικού, αφού θα παρακολουθήσουμε ακριβώς αυτό που θα δείτε ζωντανά από τις οθόνες σας την Πέμπτη το βράδυ. Οι παρουσιαστές μας όπως γνωρίζετε είναι οι Chantal Janzen, Jan Smit, Edsilia Rombley και Nikkie De Jager. Σήμερα εκτός από τις 17 συμμετέχουσες χώρες του Πρώτου Ημιτελικού, θα δούμε να ερμηνεύουν τις συμμετοχές τους και οι Γαλλία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίες ψηφίζουν και σε αυτό τον ημιτελικό.

Τον δεύτερο ημιτελικό ανοίγει ο βραβευμένος Ολλανδός break dance χορευτής Redo με τον Ολλανδό τραγουδιστή Eefje de Visser.

Άγιος Μαρίνος

Ο Flo Rida ανεβαίνει επιτέλους στη σκηνή του Ρότερνταμ! Μαζί του φυσικά η Senhit και οι χορευτές της, με αλλαγμένα ρούχα, που σίγουρα καταφέρνουν να μας ξεσηκώσουν! Ένα πολύ δυνατό ξεκίνημα για τον ημιτελικό.

Εσθονία

Η εμφάνιση του Uku Suviste είναι ιδιαίτερα επαγγελματική και φωνητικά εξαιρετική, δεν ξέρουμε όμως αν θα μπορέσει να ξεχωρίσει, μιας και εμφανίζεται στην άτυχη δεύτερη θέση.

Τσεχία

Ο Benny Cristo κάνει μία μέτρια εμφάνιση τόσο σε επίπεδο φωνητικών, όσο και σκηνικής παρουσίας, χωρίς ιδιαίτερες αλλαγές από τις προηγούμενες πρόβες του. Ίσως κρατάει δυνάμεις για την βραδινή πρόβα που θα παρακολουθήσουν οι κριτικές επιτροπές.

Ελλάδα

Η Stefania είναι για ακόμα μία φορά καταπληκτική σκηνικά και φωνητικά και γεμάτη αυτοπεποίθηση! Tα περισσότερα προβλήματα με το green screen, όπως το γεγονός ότι φαίνονταν οι σιλουέτες των χορευτών και τα σκαλιά, έχουν λυθεί. Ωστόσο σε αυτή την πρόβα το green screen σε κάποιες στιγμές επηρέασε το χρώμα της Στεφανίας. Αν λυθεί και αυτό το πρόβλημα για την πρόβα των επιτροπών η εμφάνισή μας θα είναι άψογη!

Αυστρία

Ο Vincent Bueno από την Αυστρία είναι άριστος φωνητικά και έχει μια άρτια σκηνοθεσία, που σίγουρα θα εκτιμήσουν οι κριτικές επιτροπές.

Πολωνία

Ο Rafal και πάλι αντιμετωπίζει φωνητικά προβλήματα, ωστόσο είναι βελτιωμένος σε σχέση με τις προηγούμενες πρόβες του. Η σκηνική εμφάνιση παραμένει ίδια.

Διαφημιστικό διάλειμμα

Αμέσως μετά την Πολωνία έχουμε το πρώτο διαφημιστικό. Εμείς εδώ βλέπουμε την Nikkie, όπου μας δείχνει διάφορα βίντεο των fans, που μιμούνται τους αγαπημένους τους eurofans, αλλά και τη Molly Sanden που μιλάει για την επιτυχία του Husavik από την ταινία Eurovision του Netflix.

Μολδαβία

Η πρόβα της Μολδαβίας πήγε αρκετά καλά με την Natalia Gordienko να έχει περισσότερη αυτοπεποίθηση και να είναι βελτιωμένη φωνητικά, με τη βοήθεια φυσικά της Βικτώριας Χαλκίτη.

Ισλανδία

Η Ισλανδία δεν κάνει πρόβα αλλά προβάλλεται το βίντεο της δεύτερης πρόβας, καθώς ένα μέλος του ισλανδικού συγκροτήματος βρέθηκε θετικό στον COVID-19. Η δεύτερη τους πρόβα ωστόσο ήταν εξαιρετική, οπότε ελπίζουμε πως αυτό δεν θα επηρεάσει την απόδοση τους στην πρόβα των κριτικών επιτροπών το βράδυ, αλλά και στον δεύτερο ημιτελικό αύριο.

Σερβία

Οι Hurricane ανεβαίνουν στη σκηνή χωρίς make up για άλλη μια εκρηκτική εμφάνιση, γεμάτη ενέργεια, συνδυάζοντας χορό και τραγούδι.

Γεωργία

Μια ατμοσφαιρική εμφάνιση από τη Γεωργία, με τα φωνητικά του Tornike να είναι καλύτερα από ποτέ. Θα είναι όμως αυτό αρκετό για μια θέση στον τελικό;

Αλβανία

Η Anxhela Peristeri ήταν πιο δυναμική από ποτέ και μας χάρισε μια ακόμα καθηλωτική ερμηνεία! Άρτιο αποτέλεσμα σκηνικά και φωνητικά.

Πορτογαλία

Ακολουθεί η Πορτογαλία που έχει εντυπωσιάσει με την ατμοσφαιρική σκηνική της εμφάνιση που ξεκινά ασπρόμαυρη και στη συνέχεια αποκτά χρώμα, αξιοποιώντας στο έπακρο τις δυνατότητες των δύο led οθονών. Ο τραγουδιστής είναι πολύ καλός φωνητικά.

Διαφημιστικό διάλειμμα

Αμέσως μετά την Πορτογαλία, Chantal Janzen επικοινωνεί με τη δική μας Έλενα Παπαρίζου που εμφανίζεται υπέρλαμπρη στην οροφή ενός κτηρίου του Ρότερνταμ και μας θυμίζει τη νίκη της το 2005!

Βουλγαρία

Ίσως η πιο συναισθηματική συμμετοχή του δεύτερου ημιτελικού, με μια πανέμορφη σκηνική παρουσία που εντυπωσιάζει μέσα από την απλότητά της και δένει απόλυτα με τους στίχους του τραγουδιού. Η Victoria είναι φωνητικά άψογη.

Φινλανδία

Οι Blind Channel ανεβαίνουν στη σκηνή του Ahoy για άλλη μια δυναμική εμφάνιση γεμάτη φωτιές και καπνούς που σίγουρα ξεχωρίζει μετά από τέσσερις μπαλάντες.

Λετονία

Γεμάτη αυτοπεποίθηση και χωρίς make up εμφανίζεται και η Samanta Tina για μια εμφάνιση χωρίς αλλαγές από τις προηγούμενες πρόβες. Φωνητικά ωστόσο δεν είναι στα καλύτερά της.

Ελβετία

Ακολουθεί ο Gjon’s tears από την Ελβετία. Η προηγούμενη πρόβα του συγκέντρωσε αρνητικά σχόλια, κυρίως λόγω της χορογραφίας, με αποτέλεσμα να πέσει στην 7η θέση των στοιχημάτων. Η σημερινή του πρόβα δεν διέφερε σημαντικά από τις προηγούμενες, φωνητικά ήταν άψογος, όμως οι χορευτικές του κινήσεις χαρακτηρίστηκαν και πάλι από πολλούς ως αμήχανες και αταίριαστες με το ύφος του τραγουδιού.

Δανία

Το διαγωνιστικό μέρος του διαγωνισμού κλείνει η Δανία, με μια ανάλαφρη εμφάνιση, βγαλμένη από τα 80s, που ίσως όμως καταφέρει να κάνει την έκπληξη, αφού εμφανίζεται τελευταία και έχει αρκετούς συμμάχους στον ημιτελικό.

Αμέσως μετά βλέπουμε ξανά τα νούμερα ψηφοφορίας και η διάρκεια ψηφοφορίας ξεκινά! Ακολουθεί το πρώτο medley με τις 17 σημερινές συμμετοχές.

Ποιες θεωρώ σίγουρο πως θα προκριθούν

Με βάση την πρόβα που μόλις παρακολουθήσαμε θεωρώ δεδομένες πως θα προκριθούν τις εξής:

  • Ελλάδα
  • Ισλανδία
  • Αλβανία
  • Βουλγαρία
  • Φινλανδία
  • Ελβετία

Ποιες θα παλέψουν

Για τις υπόλοιπες 4 θέσεις θα παλέψουν οι εξής:

  • Άγιος Μαρίνος
  • Εσθονία
  • Αυστρία
  • Μολδαβία
  • Σερβία
  • Πορτογαλία
  • Δανία

Ποιες θα κοπούν

Αυτές οι 4 χώρες είτε λόγω εμφάνισης, είτε λόγω τραγουδιού θεωρώ πολύ δύσκολο να καταφέρουν να προκριθούν:

  • Τσεχία
  • Πολωνία
  • Γεωργία
  • Λετονία

Interval Act

Βλέπουμε ένα μαγευτικό χορευτικό interval act με πολλούς χορευτές ανάμεσα στους οποίους ξεχωρίζει ο Ahmad Joudeh που συνδυάζει κλασικό μπαλέτο, σύγχρονο χορό και το χορό των δερβίσηδων για να μεταδώσει ένα μήνυμα αποδοχής της διαφορετικότητας μαζί με τον  Dez Maarsen, επαγγελματία ποδηλάτη BMX Flatland με πολλές διακρίσεις παγκοσμίως.

Ακολουθεί ένα ακόμη medley με τις 17 συμμετοχές του Δεύτερου Ημιτελικού.

Προτού όμως δούμε τα αποτελέσματα, η Nikkie και η Edsilia δίνουν πάσα για ένα βίντεο με παλαιότερους νικητές. Βλέπουμε τoν Izhar Cohen, την Getty Kaspers, την Ruslana, την Nicole, την Niamh Kavanagh και τον Duncan Laurence.

Στη συνέχεια η Nikkie μας δίνει tips για το πώς μπορεί να πετύχει κανείς στη Eurovision, ενώ βλέπουμε παλαιότερες επιτυχίες του διαγωνισμού.

Την σκυτάλη παίρνει η Edsilia, η οποία παίρνει συνέντευξη από τον Benny Cristo και τη Stefania στο green room, αναφέροντας πως έχει γεννηθεί στην Ολλανδία και την έχει εκπροσωπήσει στην Junior Eurovision.

Όπως σας είπαμε και στην αρχή, έχουμε και την μαγνητοσκόπηση των τριών εξ των έξι απευθείας φιναλίστ.

Γαλλία

Χωρίς αλλαγές σε σχέση με τις προηγούμενες πρόβες της, η Barbara Pravi μας χαρίζει μια λιτή αλλά αψεγάδιαστη ερμηνεία του τραγουδιού της.

Ηνωμένο Βασίλειο

Επόμενος είναι ο James Newman που αποκάλυψε χθες πως θα προσθέσει φωτιές στην εμφάνισή του. Ο βρετανός εκπρόσωπος εμφανίζεται με χρυσό πουκάμισο και παντελόνι και μαύρο δερμάτινο πανωφόρι. Βλέπουμε όντως μερικά πυροτεχνήματα και λίγες φωτιές, ενώ υπάρχουν προβλήματα με κάποιες κάμερες που εμφανίζονται μπροστά στον φακό.

Ισπανία

Η επιλογή του Blas Canto να ξεκινήσει acapella την ερμηνεία του κάνει πιο ενδιαφέρουσα την εμφάνιση της Ισπανίας. Σήμερα είχε μια καλή πρόβα, όμως φωνητικά θα μπορούσε να είναι καλύτερος.

Αποτελέσματα

Ο νέος executive supervisor του διαγωνισμού, Martin Osterdahl δίνει το πράσινο φως για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Στον πίνακα τα ονόματα των χωρών γράφονται κατά αλφαβητική σειρά και όχι με βάση την σειρά εμφάνισης.

Οι δέκα χώρες που προκρίθηκαν, σύμφωνα με τα ψεύτικα αποτελέσματα της πρόβας ήταν:

  • Αυστρία
  • Τσεχία
  • Πολωνία
  • Άγιος Μαρίνος
  • Δανία
  • Σερβία
  • Μολδαβία
  • Ισλανδία
  • Φινλανδία
  • Βουλγαρία

Πριν την αποφώνηση βλέπουμε ένα βίντεο με τις δέκα χώρες που προκρίθηκαν.

Για να μην χάνετε στιγμή, ακολουθήστε το Eurovisionfun σε FacebookInstagramTwitter και YouTube. Για συνεντεύξεις και reactions ακολουθήστε το κανάλι των Eurovision Buddies στο YouTube!

13 ΣΧΟΛΙΑ
  1. HGM
    HGM says:

    Καλησπέρα και καλή τύχη στην Στεφανία!
    Στο λαιβ των ESC United για την rehearsal, αναφέρθηκαν αρκετά, όσο έβλεπαν την εμφάνιση μας, στα προβλήματα που γράφετε και εσείς. Όπως και για παράδειγμα ότι κάτι συμβαίνει με τα μαλλιά της Στεφανίας και το green screen. Το μόνο που έχει σημασία είναι ένα πράγμα: λύνονται τα θέματα αυτά μέχρι το βράδυ? Αν μπορείτε να μας κατατοπίσετε λίγο περισσότερο θα ήταν ευπρόσδεκτο.
    Ευχαριστώ!

    Απάντηση
    • Eurovision 2021
      Eurovision 2021 says:

      Ισχύει, στο esc united είπαν ότι σε κάποια σημεία ήταν χειρότερο (για τα μαλλιά της Στεφανίας) και σε άλλα βελτιωμένο. Θα καταφέρουν να λύσουν τα προβλήματα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα?

      Απάντηση
  2. Mary
    Mary says:

    Παιδιά,οι escunited,είναι οι χειρότεροι.Κανουν την τρίχα τριχιά και ψάχνουν να βρουν αρνητικό οπωσδήποτε.Ο μέσος τηλεθεατής ούτε που θα τα προσέξει αυτά.Οι συγκεκριμένοι είναι πάντα φειδωλοί με την Ελλάδα σε αντίθεση με τους wiwibloggs που είναι πιο αμερόληπτοι. Μπορεί κάποιος από την συντακτική ομάδα να μας δώσει λεπτομέρειες? Γιατί όντως βλέπεις αυτούς από το escunited που δημιουργούν εντυπώσεις και λες χάνεται το σύμπαν! Πείτε μας για το θέμα με τα μαλλιά και το χρώμα της Στεφανίας,θα διορθωθεί?

    Απάντηση
  3. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Τεχνικά προβλήματα δεν δικαιολογούνται στην τελευταία πρόβα πριν την jury rehearsal. Εφόσον βλέπουν ότι αυτό που έχουν ετοιμάσει δεν λειτουργεί καλύτερα να το αφαιρέσουν.

    Απάντηση
  4. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Εγώ μια απορία έχω, υποτίθεται στις stand in rehearsals όλα δούλευαν ρολόι(μέχρι και το ρούχο στείλαμε για να είμαστε 100% σίγουροι) και μόνο πλάνα χρειάζονταν να αλλάξουν… Και ξαφνικά τώρα 4 ώρες πριν τη jury rehearsals έχουμε ακόμα κάποια θέματα με το background…. Και γω αυτό θέλω να ρωτήσω,όπως και ένας άλλος χρήστης παρά πάνω,αυτά τα θέματα επηρεάζουν τόσο πια την εμφάνιση μας ώστε να στερήσουν μια καλή θέση και αν ναι, λύνονται ή πάλι θα περιοριστούμε σε μια απλα αξιοπρεπή θέση;;
    Τέλος αν κάτι δε δουλέψει είτε σήμερα είτε αύριο τεχνικά από τους Ολλανδούς, επιβάλλεται να μας δοθεί η ευκαιρία για 2η εμφάνιση, αλλά ξέχασα… εμείς δεν είμαστε το φαβορί στα στοιχήματα-Μαλτα- που παρουσίασε ξανά στην jury rehearsal χωρίς κάποιο ιδιαίτερο λόγο…
    Το μόνο που με παρηγορεί κάπως είναι ότι η Στεφανία έχει όνομα στην Ολλανδία και ίσως δοθεί μια έξτρα υποστήριξη και “προσοχή” στο staging μας.

    Απάντηση
    • Eugene
      Eugene says:

      Δυστυχώς αν είναι χτυπητά και φαίνονται τόσο πολύ σίγουρα θα επηρεάσουν τον κόσμο. Γιατί θα φαίνεται προχειροδουλειά σε σχέση με τις άλλες συμμετοχές. Το θέμα είναι, ποιανού υπαιτιότητα είναι αυτά τα λάθη; Δική μας, καθώς δεν προσέξαμε καλά το ρούχο, τα μαλλιά ή την ιδέα; Ή δικιά τους (λάθος απόχρωση green screen, λάθος φωτισμός); Κάτι δεν κολλάει. Τουλάχιστον μετά από τόσες πρόβες θα έπρεπε τα λάθη να είναι πολύ μικρά αν όχι ανύπαρκτα. Μια δεύτερη ευκαιρία να το προβάρουμε θα ήταν χρήσιμη, άλλα όπως είπες και εσύ δεν καίγονται και πολύ για εμάς. Είναι πραγματικά κρίμα γιατί τα τηλεοπτικά πλάνα πριν και μετά το green screen έχουν λάβει τρομερά θετικά σχόλια.

      Απάντηση
  5. C.G
    C.G says:

    Φωνητικά από αυτό που άκουσα στα live streaming ήταν άψογη. Πολύ κρίμα για τα τεχνικά προβλήματα που ήταν σε πολύ χειρότερα σημεία από ότι ήταν. Στα πόδια των χορευτών και κάτι σκιές, στην τελική σε κανονική ροή πιθανότατα να μην τα παρατηρούσαν πολλοί. Στο κεφάλι όμως της Στεφανίας χτυπάει πολύ. Τα άλλα εφέ δουλεψαν καλύτερα ειπαν ενώ η Στεφανία ήταν stunning. Είμαι σίγουρος ότι η ελληνική ομάδα θα κάνει τα αδύνατα δυνατά να το διορθώσουν μέχρι το βράδυ. Ελπίζω μόνο να μην αγχωθεί η Στεφανία και επηρεαστει. Στέλνω φουλ θετική ενέργεια.

    Απάντηση
  6. Vangelis vt
    Vangelis vt says:

    Εγώ διάβασα ότι το πρόσωπό της εξαφανίστηκε κάποια στιγμή. Δεν είναι κακό. Η ακέφαλη τραγουδίστρια.

    Απάντηση
  7. John
    John says:

    Έβαλαν φωτιές στο τέλος ; Είχαν πει ότι θα έβαζαν και η αλήθεια είναι ότι χρειάζεται μια κορύφωση στο τέλος!!

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *