Eurovision 2021: Κίνδυνος αφαίρεσης της τσεχικής βαθμολογίας κριτικών επιτροπών

Τα παραλειπόμενα της Eurovision 2021 συνεχίζονται ακόμα και μία εβδομάδα μετά τη διεξαγωγή του μεγάλου τελικού του φετινού διαγωνισμού. Σύμφωνα με τον τσεχικό τύπο, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος αφαίρεσης της βαθμολογίας της κριτικής επιτροπής της Τσεχίας από το τελικό αποτέλεσμα.

Μετά την αποκάλυψη των μελών της κριτικής επιτροπής, έγινε γνωστό πως ένα από τα πέντε μέλη δεν διαθέτει την τσεχική υπηκοότητα. Η εξέλιξη αυτή παραβιάζει τους κανόνες που έχει ορίσει η EBU για τον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.

Τα πέντε μέλη της κριτικής επιτροπής της Τσεχίας ήταν:

  • Boris Carloff
  • Debbi
  • Elis Mraz
  • Miro Žbirka
  • Tonya Graves

Η Tonya Graves είναι Αμερικανίδα πολίτης, η οποία έχει μία ιδιαίτερα πετυχημένη καριέρα στην Τσεχία ως τραγουδίστρια. Παρά την επιτυχία της στη χώρα της Κεντρικής Ευρώπης, δεν έχει την υπηκοότητα που απαιτείται για να είναι μέλος της κριτικής επιτροπής μίας εκ των συμμετεχουσών χωρών.

Σύμφωνα με πηγές της EBU, η πιθανότερη εξέλιξη είναι η εν τέλει αφαίρεση των πόντων της κριτικής επιτροπής της Τσεχίας από τα τελικά αποτελέσματα της Eurovision 2021.

Η τσεχική επιτροπή είχε ψηφίσει ως εξής μετά την Jury Rehearsal της προηγούμενης Παρασκευής:

12 – 🇵🇹 Πορτογαλία

10 – 🇫🇷 Γαλλία

8 – 🇮🇸 Ισλανδία

7 – 🇲🇹 Μάλτα

6 – 🇮🇹 Ιταλία

5 – 🇨🇭 Ελβετία

4 – 🇧🇬 Βουλγαρία

3 – 🇧🇪 Βέλγιο

2 – 🇷🇺 Ρωσία

1 – 🇫🇮 Φινλανδία

Παρ’ όλα αυτά, τυχόν αφαίρεση της βαθμολογίας αυτής από το τελικό αποτέλεσμα δε θα διαφοροποιούσε ουσιαστικά το τελικό αποτέλεσμα, καθώς όλες οι χώρες θα παρέμεναν στη θέση που κατέλαβαν το βράδυ του προηγούμενου Σαββάτου.

Μοναδική διαφοροποίηση σε σχέση με την τελική βαθμολογία της 65ης Eurovision θα ήταν η μη ύπαρξη ισοβαθμίας ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία για την τελευταία θέση του Top 10. Η Stefania και το “Last Dance” θα παρέμεναν στη 10η θέση με 170 βαθμούς, με τη Victoria και το “Growing Up Its Getting Old” να μένουν στην 11η θέση με 166 πόντους.

Η τελική δεκάδα της Eurovision 2021 θα διαμορφωθεί ως εξής σε περίπτωση επίσημης αφαίρεσης της βαθμολογίας της τσεχικής κριτικής επιτροπής:

1η – 🇮🇹 Ιταλία – 518 πόντοι (-6)

2η – 🇫🇷 Γαλλία – 489 πόντοι (-10)

3η – 🇨🇭 Ελβετία – 427 πόντοι (-5)

4η – 🇮🇸 Ισλανδία – 370 πόντοι (-8)

5η – 🇺🇦 Ουκρανία – 364 πόντοι (-0)

6η – 🇫🇮 Φινλανδία – 301 πόντοι (-1)

7η – 🇲🇹 Μάλτα – 248 πόντοι (-7)

8η – 🇱🇹 Λιθουανία – 220 πόντοι (-0)

9η – 🇷🇺 Ρωσία – 202 πόντοι (-2)

10η – 🇬🇷 Ελλάδα – 170 πόντοι (-0)

Αξίζει να αναφερθεί πως τυχόν αφαίρεση της βαθμολογίας της κριτικής επιτροπής της Τσεχίας δε θα επηρέαζε ούτε τις χώρες που προκρίθηκαν από τον δεύτερο ημιτελικό. Η μοναδική διαφοροποίηση θα ήταν η άνοδος της Φινλανδίας στην 4η θέση του ημιτελικού και η πτώση της Πορτογαλίας στην 5η.

4 ΣΧΟΛΙΑ
  1. ,(Marizeta)
    ,(Marizeta) says:

    Εντάξει, ευτυχώς δεν θα υπάρξει κάποια διαφοροποίηση στα αποτελέσματα γιατί προς στιγμήν ανησύχησα γιατί δεν μου αρέσουν καθόλου οι αλλαγές…

    Απάντηση
      • Thisaintourlastdance
        Thisaintourlastdance says:

        Θα υπαρξει, θα εχουμε εντελως ξεκαθαρη θεση στο top 10, γιατι πολλοι φανς της Βουλγαρας λενε οτι τη μοιραζομαστε επειδη ισοψηφισαν ( ενω κανονικα την πηραμε εμεις, γιατι πηραμε περισσοτερα 12αρια και η Βουλγαρα ειναι 11η ).
        Αλλα καλυτερα να ναι λιγους ποντους πιο κατω.

        Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *