Eurovision 2021: Ντέρμπι τεσσάρων για τη νίκη – Στο Top 10 η Κύπρος – Ανοδικές τάσεις η Ελλάδα

Πέντε μέρες μας χωρίζουν από την έναρξη των προβών της Eurovision 2021 στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας. Η τελευταία στοιχηματική μας ανάλυση πριν τις πρόβες επικεντρώνεται στο καθιερωμένο εβδομαδιαίο update σε σχέση με τις αποδόσεις που κυκλοφορούν αναφορικά με τον 65ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού.

Τα φαβορί

Προς μία μάχη τεσσάρων τραγουδιών για τη νίκη φαίνεται πως οδεύουμε λίγα 24ωρα πριν τις πρώτες πρόβες του Σαββάτου. Μάλτα, Γαλλία, Ελβετία και Ιταλία χωρίζονται η πρώτη από την τέταρτη από δύο μονάδες κατά μέσο όρο, στην πιο κλειστή στοιχηματικά μάχη των τελευταίων χρόνων, τουλάχιστον πριν τις πρόβες.

Στην πρώτη θέση παραμένει η Μάλτα. Η 18χρονη Destiny θεωρείται ως η επικρατέστερη για να κερδίσει τον φετινό διαγωνισμό, όντας στην πρώτη θέση εδώ και πάνω από έναν μήνα από την κυκλοφορία του τραγουδιού της και εντεύθεν. Η νησιωτική χώρα φέρεται να ξεκινά από την “pole position” ως προς την υπόθεση-νίκη στη Eurovision 2021, η οποία τετραπλασιάζει τα χρήματα εκείνου που θα ποντάρει σε αυτήν.

Πίσω από την Μάλτα βρίσκονται κατά πόδας η Γαλλία, η Ελβετία και η Ιταλία. Οι τρεις χώρες των Άλπεων έχουν ελάχιστη διαφορά μεταξύ τους, με ενδεχόμενη νίκη τους να κυμαίνεται σε αποδόσεις μεταξύ 5 και 7.

Η Ιταλία, ιδιαίτερα, αποτελεί τη μεγάλη κερδισμένη των τελευταίων εβδομάδων, αποκτώντας ρεύμα που την έχει φέρει στο γκρουπ των πρωτοπόρων και αναμένεται να διεκδικήσει στα ίσα την τρίτη της νίκη στον διαγωνισμό και την πρώτη μετά από 31 χρόνια.

Top 5 και Top 10

Νέα είσοδο στο Top 5 για πρώτη φορά μετά από δύο μήνες έχουμε σήμερα, με την Ισλανδία να ξεπερνάει την Βουλγαρία και να συμπληρώνει εκείνη την πρώτη πεντάδα.

Οι Daði & Gagnamagnið ξεπέρασαν τη Victoria και επιστρέφουν στο Top 5 για πρώτη φορά μετά την κυκλοφορία του τραγουδιού τους, η οποία τους έριξε μεταξύ 6ης και 8ης θέσης.

Έβδομη παραμένει η Λιθουανία και όγδοη η Σουηδία, με αμφότερες τους να έχουν κλείσει την απόσταση από την πρώτη πεντάδα σε σχέση με πριν λίγες εβδομάδες.

Εντός δεκάδας για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα παραμένει η Κύπρος. Η κυπριακή συμμετοχή φαίνεται πως έχει ανακτήσει το προ ολίγων εβδομάδων χαμένο έδαφος και σταθεροποιείται στην 9η θέση με απόσταση από τη 10η Νορβηγία, λίγες ημέρες πριν την πρώτη της πρόβα την Κυριακή.

Ελλάδα

Με τη Φινλανδία και το Σαν Μαρίνο να παραμένουν στην 11η και τη 12η θέση αντίστοιχα, η Ελλάδα βρίσκεται πλέον στη 13η θέση των στοιχηματικών αποδόσεων για νίκη στον φετινό διαγωνισμό.

Η χθεσινοβραδινή πρώτη ζωντανή ερμηνεία της Stefania στο πασχαλιάτικο πρόγραμμα της ΕΡΤ ανέβασε κατά δύο θέσεις τη χώρα μας, η οποία μέχρι χθες το βράδυ βρισκόταν πίσω από τη Ρουμανία και τη Ρωσία στην 15η θέση.

Με την ελληνική συμμετοχή να παρουσιάζει ανοδικές τάσεις και εν αναμονή της κυριακάτικης εμφάνισης της 18χρονης εκπροσώπου μας στον διαγωνισμό, η χώρα μας ξεκινάει από μία θετική βάση ενόψει της πρώτης πρόβας της επόμενης Δευτέρας στην Ahoy Rotterdam.

Συμπεράσματα

Ανακατατάξεις είχαμε μέσα στις τελευταίες ημέρες, με κάποια τραγούδια να παρουσιάζουν ανοδικές τάσεις, ανεβαίνοντας παράλληλα στους στοιχηματικούς πίνακες. Όπως είναι λογικό, οι αποδόσεις θα περάσουν από διάφορα σκαμπανεβάσματα τις προσεχείς εβδομάδες, με την αγωνία να κορυφώνεται καθώς πλησιάζουμε στην ημερομηνία-ορόσημο της έναρξης των προβών: το Σάββατο 8 Μαίου.

 

15 ΣΧΟΛΙΑ
  1. gogos
    gogos says:

    Ερώτηση – Παράπονο προς Eurovision fun.

    Για ποιον λόγο ΔΕΝ θέλετε να δημοσιεύσετε τα σχόλια μου;
    Για ποιο λόγο ΔΕΝ απαντάτε ούτε στο ερώτημά μου, για τη δημοσίευση;

    Εαν για οποιονδήποτε λόγο ΔΕΝ θέλετε να ξανασχολιάσω μπορείτε απλά να μου πείτε κι εγώ ασφαλώς θα το σεβαστώ. Τουλάχιστον όμως πείτε και τον λόγο που συμβαίνει αυτό!

    Ελπίζω αυτή τη φορά να λάβω μια απάντηση…

    Υ.Γ
    Παραπάνω αναφέρομαι για τη μη δημοσίευση σχολιου στο άρθρο που υπογράφει ο Κωνσταντίνος Χάλκος, με τίτλο “Ελλάδα: Δείτε την πρώτη live ερμηνεία του “Last Dance” από την Stefania! (Video)”

    Απάντηση
    • Giannis Argyriou
      Giannis Argyriou says:

      Ποια ειναι η ερωτηση σας; Δεν είμαστε συνεχως επάνω από το σαιτ φιλτατε, ειδικα πασχαλιατικα για να εγκρινουμε σχολια. Συγγνωμη κι όλας, αλλα δεν ειναι μονο το σαιτ η ζωη μας.

      Απάντηση
  2. gogos
    gogos says:

    Η ερώτηση μου είναι για ποιον λόγο ΔΕΝ θέλετε να δημοσιεύσετε τα σχόλια μου.

    Ανέφερα παραπάνω σε ποιο άρθρο αναφέρομαι.
    Εννοείτε ότι δεν αναμένω τη άμεση δημοσίευση των σχολιων, είτε λόγω των εορταστικών ημερών, είτε φόρτω εργασίας, κ.τ.λ.
    Αλλά όταν βλέπω να δημοσιεύονται σχολια αλλων χρηστων που έχουν σταλεί μετά από τα δικά μου και εγω “ψάχνω” να βρω το δικό μου, τότε νομίζω ότι είναι εύλογο το ερώτημα μου για τη μη δημοσίευση. Δεν νομίζετε;;;

    Απάντηση
  3. gogos
    gogos says:

    Σε προηγούμενο άρθρο, το σχόλιο μου αναφερόταν για τη δημοσίευση του τραγουδιού μας στο επίσημο κανάλι της eurovision και τα λάθη της ΕΡΤ. Δεν ήταν κάποια ερώτηση για το site σας.

    Κι όταν ρώτησα σε επόμενο σχόλιο (μετά από ώρες στο ίδιο άρθρο) γιατί δεν δημοσιεύετε το σχόλιο μου, πάλι δεν δημοσιεύθηκε και ασφαλώς δεν έλαβα κάποια απάντηση.
    Γι’ αυτό ρωτάω γιατί μόνο τα δικά μου σχόλια δεν δημοσιεύθηκαν ποτέ.

    Εαν πήγε στα spam και γι αυτό δεν πήρε έγκριση, αυτό δεν το γνωρίζω. Επειδή ουδέποτε μου έχει συμβεί κάτι ανάλογο στο site σας, γι’ αυτό έγραψα παραπάνω, γιατί δεν θέλετε να δημοσιεύσετε τα δικά μου σχόλια.

    Εύχομαι να είναι μόνο τεχνικό το όποιο πρόβλημα και όχι τίποτ’ άλλο…

    Απάντηση
    • Giannis Argyriou
      Giannis Argyriou says:

      Επειδη ειδα κ αλλα σχόλια παρόμοια για το πότε θα βγει στο καναλι το επίσημο. Η ΕΡΤ εδω κ ημερες εχει ενημερωσει, ΑΛΛΑ δεν εξαρταται απο αυτη το ποτε θα βγει σε ενα καναλι που δεν διαχειριζεται αυτη. Από όσο γνωρίζω θα βγει την Τεταρτη εκει, γτ αλλες χωρες ειχαν καταθεσει τα αιτηματα τους νωριτερα. Θεωρω πως ασχολειστε με πράγματα ανούσια, ηρεμηστε, χαλαρωστε και απολαυστε το διαγωνισμο.

      Απάντηση
      • gogos
        gogos says:

        Χαλαρός είμαι Γιάννη. Δεν έχω νεύρα. Δεν ξέρω γιατί κατάλαβες το αντίθετο.
        Όπως είπα και παραπάνω, παράπονο εξέφρασα. Όσο για τον διαγωνισμό μια χαρά τον απολαμβάνω, όπως και κάθε χρόνο εξάλλου.

        Το “ανούσιο” που ασχολούμαι όμως πιο είναι άραγε; Που δεν δημοσιεύσατε κάποια σχόλιά μου; Που δεν ανέβηκε το τραγούδι μας; Που θεωρώ ότι η ΕΡΤ έχει κάνει λάθη ως προς τη προβολή του τραγουδιού μας; Που ασχολούμαι με τον διαγωνισμό;

        Απάντηση
        • Giannis Argyriou
          Giannis Argyriou says:

          Που από ότι φαίνεται σε ενοχλεί το πότε θα ανεβει το βιντεο στο επισημο καναλι, χρεώνοντας το στην ΕΡΤ. Σας πληροφορήσαμε για αυτη την λεπτομέρεια κ βλεπω ν ασχολειστε με αυτο, υπερ του δέοντος!

          Απάντηση
          • gogos
            gogos says:

            Υπερ του δέοντος με ένα σχόλιο (το οποίο αρχικά και δεν δημοσιεύθηκε) ;;; 🙂
            Ο.κ… κατάλαβα!

          • Giannis Argyriou
            Giannis Argyriou says:

            Τπτ δεν κατάλαβες δυστυχως…Σχολια δεν διαγράφουμε ποτε, παρα μονο οταν υπάρχουν βωμολοχίες, προσβολές κλπ. Σου απαντησα και για την ερωτηση που εκανες κ για το σχολιο που λες οτι σου σβησαμε. Τωρα αν εσυ πιστευεις κατι διαφορετικο, δικαιωμα σου.

          • gogos
            gogos says:

            Το “κατάλαβα” δεν πήγαινε στο γεγονός της μη δημοσίευσης του σχολιου μου, αυτό μου το εξήγησες παραπάνω. Πήγαινε στο ότι ασχολούμαι “υπερ του δεοντος”, γραφοντας ένα και μόνο σχόλιο για το θέμα της μη δημοσίευσης του τραγουδιού μας.

            Ίσως να μην το διατύπωσα σωστά πριν.
            Εαν ήμουν πεπεισμένος ότι λειτουργείτε με άλλα κριτήρια να είσαι σίγουρος ότι δεν θα ασχολιόμουν με το site σας και ασφαλώς ΔΕΝ θα σχολίαζα εδώ.

            Εύχομαι να τελείωσε εδώ η όποια παρεξήγηση.
            Καλή συνέχεια!

          • Giannis Argyriou
            Giannis Argyriou says:

            Το υπέρ του δέοντος και όλη η προταση μου ήταν στον πληθυντικο…”ασχολειστε”. Δεν πηγαινε μονο στο δικο σου σχόλιο. Καθως καταλαβα οτι αυτη ηταν η ερωτηση σου.

  4. Dimitris
    Dimitris says:

    Πραγματικά θαυμάζω τους υπεύθυνους της ιστοσελίδας για την εκπληκτική δουλειά τους και θέλω να τους ευχαριστήσω πολύ για τη γρήγορη και πάντα ορθή ενημέρωση. Δυστυχώς όμως, όσο πλησιάζει ο καιρός όλος ο ενθουσιασμός που είχα για τη συμμετοχή μας αρχίζει να μειώνεται. Φυσικά για αυτό δε φταίει ούτε η καταπληκτική Στεφάνια ούτε η ομάδα που την πλαισιώνει. Αντιλαμβάνομαι πως υπάρχει μεγάλη προώθηση άλλων χωρών και πως αυτό θα στερήσει πολλά για εμάς. Καλώς ή κακώς την Ελλάδα την έχουν λίγο στην απ’ έξω. Θα περιμένω βέβαια μέχρι τις πρόβες για να δω και τι θα κάνουμε στην σκηνική παρουσία μας, αλλά όπως και να έχει η προώθηση των “μεγάλων” χώρων θα συνεχιστεί και έτσι θα επηρεαστούν και οι γνώμες των φαν. Μακάρι να βγούνε όλα αντίθετα στο τέλος από αυτά που λέω

    Απάντηση
    • Γιάννης
      Γιάννης says:

      Αντιλαμβάνομαι την ανησυχία, αλλά να θυμάστε πως όση προώθηση και να υπάρχει για μια Χώρα, αν ο κόσμος δεν μπορέσει να ταυτιστεί με τον ερμηνευτή και το κομμάτι τότε δε θα το στηρίξει.
      Το παν είναι εκείνα τα 3 λεπτά που θα ανέβει στη σκηνή να καταφέρει με την ερμηνεία και το εκτόπισμα να μαγέψει τα άτομα που την παρακολουθούν. Αυτό είναι η μαγεία.
      Ο κόσμος δεν περιμένει τίποτα από κανένα και δεν έχει προσδοκίες από κανένα (αυτό το λέω σε γενικότερο πλαίσιο). Εμείς φτιάχνουμε τη τύχη μας με σκληρή δουλειά, η οποία σκληρή δουλειά θα αποδειχθεί σε εκείνα τα 3 λεπτά 🙂

      Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *