Eurovision 2021: Οι νικητές των Marcel Bezençon Awards

Όπως κάθε χρόνο, λίγο πριν την διεξαγωγή του Μεγάλου Τελικού της Eurovision 2021, πραγματοποιήθηκε η διαδικασία της απονομής των Marcel Bezençon Awards.

Τα βραβεία αυτά, που καθιερώθηκαν το 2002 και αποτελούν ιδέα του Christer Björkman (εκπρόσωπος της Σουηδίας στη Eurovision 1992 και νυν αρχηγός αποστολής της Σουηδίας) και του Richard Herrey (μέλος του συγκροτήματος The Herreys, που κατέκτησαν την πρώτη θέση για λογαριασμό της Σουηδίας στη Eurovision 1984), απονέμονται λίγο πριν το μεγάλο Τελικό της Eurovision σε κάποιους εκλεκτούς συμμετέχοντες.

Τα συγκεκριμένα βραβεία πήραν το όνομά τους από τον ιδρυτή της Eurovision, Marcel Bezençon και χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες:

  1. Press Award (απονέμεται από τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους)
  2. Composer Award (απονέμεται από μία ειδική κριτική επιτροπή αποτελούμενη από διάφορους συνθέτες που συμμετέχουν στην κάθε διοργάνωση στην πιο άρτια μουσικά συμμετοχή)
  3. Artistic Award (απονέμεται στον πιο συμπαθή καλλιτέχνη και ψηφίζεται από τους σχολιαστές των κρατικών φορέων της εκάστοτε διοργάνωσης, ενώ μέχρι και το 2009 το βραβείο αυτό ψηφιζόταν από προηγούμενους νικητές της Eurovision)

Για τον 65ο Διαγωνισμό τραγουδιού τα βραβεία αυτά κατακτούν οι:

  1. Press Award – Barbara Pravi – Voilà  – Γαλλία
  2. Artistic AwardBarbara Pravi – Voilà – Γαλλία
  3. Composer’s AwardGjon’s Tears – Tout l’univers – Ελβετία
1 reply

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *