Eurovision 2021: Οι (στοιχηματικά) χαμένοι και κερδισμένοι της πρώτης ημέρας προβών

Μετά από δύο χρόνια αναμονής, το πιο γλυκό διβδόμαδο του χρόνου για τους απανταχού Eurofans έφτασε. Η πρώτη ημέρα προβών του 65ου Πανευρωπαϊκού Διαγωνισμού της Eurovision ολοκληρώθηκε πριν λίγες ώρες και εμείς στο EurovisionFun θα σας παρουσιάζουμε καθημερινά το ημερήσιο update των αποδόσεων που κυκλοφορούν αναφορικά με την Eurovision 2021.

Τα φαβορί

Αμετάβλητη, ως επί των πλείστων, παρέμεινε η εικόνα στις πρώτες θέσεις των στοιχηματικών πινάκων, μετά τις επτά σημερινές πρόβες. Η Μάλτα βρίσκεται ακόμα στην πρώτη θέση, με τη Γαλλία να την πλησιάζει απειλητικά. Η διαφορά ανάμεσα στις δύο χώρες έχει μειωθεί σε σχέση με τις αρχές της εβδομάδας, οι οποίες φέρονται να έχουν τις περισσότερες πιθανότητες για νίκη στην 65η Eurovision.

Στην τρίτη και τέταρτη θέση με ελάχιστη διαφορά από τις δύο πρώτες θέσεις ακολουθούν η Ελβετία και η Ιταλία. Οι δύο γειτονικές χώρες έχουν ελάχιστη διαφορά μεταξύ τους, με ενδεχόμενη νίκη τους να κυμαίνεται σε αποδόσεις μεταξύ 5 και 8.

Οι κερδισμένοι

Με διαφορά από τη δεύτερη, η Ρωσία είναι η μεγάλη κερδισμένη της σημερινής πρώτης ημέρας της Eurovision 2021. Η πολύ καλή πρόβα της Manizha και του “Russian Woman” έχουν κατεβάσει ιδιαίτερα τις αποδόσεις της ρωσικής αποστολής, η οποία βρίσκεται τρεις θέσεις χαμηλότερα σε σχέση με τις αρχές της εβδομάδας.

Οι πτωτικές τάσεις της Ρωσίας είναι πολύ πιθανόν να τη φέρουν μέσα στις επόμενες ώρες ακόμα και στην 11η θέση, δημιουργώντας ένα πολύ θετικό κλίμα για τη συμμετοχή της κραταιάς χώρας της Ανατολικής Ευρώπης.

Στις κερδισμένες της σημερινής ημέρας συγκαταλέγεται και η Λιθουανία. Οι The Roop και το ξεσηκωτικό “Discoteque” παραμένουν στην έβδομη θέση των στοιχηματικών πινάκων, με την απόδοση νίκη τους να πέφτει στις περισσότερες εταιρείες, όπως υποδεικνύει ο μπλε χρωματισμός των αποδόσεων.

Τέσσερις θέσεις ψηλότερα σε σχέση με τις αρχές της εβδομάδας βρίσκεται η Ιρλανδία. Η βασίλισσα του διαγωνισμού θεωρείται ως η 21η επικρατέστερη για νίκη στο Ρότερνταμ σε δύο εβδομάδες, με την απόδοση νίκη της να πέφτει κατακόρυφα.

Οι χαμένοι

Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνει η Σουηδία μετά το πέρας της πρώτης ημέρας προβών της φετινής Eurovision. Ο Tusse και το “Voices” έχουν δει τις πιθανότητες νίκης του να μειώνονται σταδιακά, ευρισκόμενοι τέσσερις θέσεις χαμηλότερα σε σχέση με πριν δέκα ημέρες και δύο χαμηλότερα σε σχέση με τις αρχές της εβδομάδας.

Η σουηδική συμμετοχή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί στοιχηματικά ως η μεγάλη χαμένη της 8ης Μαίου, με τις υπόλοιπες χώρες να μην παρουσιάζουν ιδιαίτερες μεταβολές ούτε προς τα πάνω ούτε προς τα κάτω.

Ελλάδα και Κύπρος

Δύο θέσεις χαμηλότερα σε σχέση με τη Δευτέρα βρίσκεται η Ελλάδα. Η πολύ καλή πρόβα της Ρωσίας καθώς και η πτώση των αποδόσεων της Ρουμανίας έχουν ρίξει την Ελλάδα στη 15η θέση, κάτι λιγότερο από 48 ώρες πριν την πρώτη εμφάνιση της Stefania στην Ahoy Arena τη Δευτέρα το μεσημέρι.

Με τις διαφορές ανάμεσα στην 10η και την 16η θέση να μην είναι ιδιαίτερα μεγάλες, είναι πολύ πιθανόν μία καλή πρόβα της ελληνικής αποστολής να την ανεβάσει στις παρυφές και ενδεχομένως εντός της πρώτης δεκάδας.

Από την ένατη θέση θα ξεκινήσει τις εμφανίσεις της στο Ρότερνταμ η Κύπρος. Η Μεγαλόνησος εξακολουθεί να παραμένει εντός δεκάδας, με την απόστασή της από τις προπορευόμενες θέσεις να είναι μικρή. Μένει να φανεί κατά πόσον η αυριανή παρθενική εμφάνιση της Έλενας Τσαγκρινού στη σκηνή του διαγωνισμού θα επηρεάσει την άποψη των bookers γι τη συμμετοχή της Κύπρου.

1 reply
  1. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Σίγουρα η μεγάλη κερδισμένη είναι η Ρωσία και η μεγάλη χαμένη η Σουηδία (δικαίως και οι δύο)
    Εμείς λογικά αύριο θα πέσουμε κι άλλο, ίσως μας περάσει η Ουκρανία και το Ισραήλ, η ακόμα και το Βέλγιο.Αναμενόμενο βέβαια αφού εμείς κάνουμε την πρώτη πρόβα τη Δευτέρα. Τότε θα ξέρουμε αν το τόσο hype και η αναμονή άξιζαν τον κόπο και μπορούμε να θεωρηθουμε κάτι σαν dark horse, αλλιώς…
    Θετικές σκέψεις, θετικές σκέψεις, θετικές σκέψεις μιας και η πρώτη πρόβα μας είναι σε λιγότερο από δύο μέρες, βέβαια ας κρατήσουμε μικρό καλάθι μέχρι τη Δευτέρα, τουλάχιστον εγώ, ελπίζοντας φυσικά για το καλύτερο!

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *