Eurovision 2021: Οι Måneskin από την Ιταλία είναι οι μεγάλοι νικητές του Διαγωνισμού!

Αγωνία τέλος! Πριν από λίγα λεπτά ολοκληρώθηκε ο 65ος διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision με μεγάλους νικητές τους Måneskin από την Ιταλία και το τραγούδι “Zitti E Buoni“. Συγκέντρωσαν 524 βαθμούς. Το αποτέλεσμα καθορίστηκε κατά 50% από τις κριτικές επιτροπές των διαγωνιζόμενων χωρών και κατά 50% από το τηλεοπτικό κοινό.

Η συμμετοχή της Ελλάδας ήρθε στην 10η θέση ενώ αυτή της Κύπρου στην 16η θέση.

Από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Ahoy Arena στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, οι κεντρικοί παρουσιαστές της βραδιάς Chantal JanzenJan SmitEdsilia Rombley και Nikkie de Jager μας κράτησαν συντροφιά στην 65η διοργάνωση της Eurovision. Συνολικά, 26 τραγούδια διεκδίκησαν την μεγάλη νίκη.

(πατήστε επάνω στο τίτλο του τραγουδιού για να δείτε την εμφάνιση)

  1. Κύπρος: Elena Tsagrinou – “El Diablo”
  2. Αλβανία: Anxhela Peristeri – Karma”
  3. Ισραήλ: Eden Alene – “Set Me Free”
  4. Βέλγιο: Hooverphonic – “The Wrong Place”
  5. Ρωσία: Manizha – “Russian Woman”
  6. Μάλτα: Destiny – “Je Me Casse”
  7. Πορτογαλία: The Black Mamba – “Love Is On My Side”
  8. Σερβία: Hurricane – Loco Loco”
  9. Ηνωμένο Βασίλειο: James Newman – “Embers”
  10. Ελλάδα: Stefania – “Last Dance”
  11. Ελβετία: Gjon’s Tears – “Tout l’Univers”
  12. Ισλανδία: Daði og Gagnamagnið – “10 Years”
  13. Ισπανία: Blas Cantó – “Voy a quedarme”
  14. Μολδαβία: Natalia Gordienko – “Sugar”
  15. Γερμανία: Jendrik – “I Don’t Feel Hate”
  16. Φινλανδία: Blind Channel – “Dark Side”
  17. Βουλγαρία: Victoria – “Growing Up Is Getting Old”
  18. Λιθουανία: The Roop – “Discoteque”
  19. Ουκρανία: Go_A – “Shum”
  20. Γαλλία: Barbara Pravi – “Voila”
  21. Αζερμπαϊτζάν: Efendi – “Mata Hari”
  22. Νορβηγία: TIX – “Fallen Angel”
  23. Ολλανδία: Jeangu Macrooy – “Birth of a New Age”
  24. Ιταλία: Måneskin – “Zitti E Buoni”
  25. Σουηδία: Tusse – “Million Voices”
  26. Άγιος Μαρίνος: Senhit feat. Flo Rida – “Adrenaline”

 

Η σημερινή νίκη της Ιταλίας αποτελεί την τρίτη της στην ιστορία του Διαγωνισμού. Ακολουθεί αυτή του 1964 με το “Non ho l’età” της Gigliola Cinquetti και αυτή του 1990 και το “Insieme: 1992” του Toto Cutugno.

Ποιοι είναι οι Måneskin;

Οι Måneskin είναι μια ιταλική ροκ μπάντα αποτελούμενη από τους Damiano David (φωνητικά), Victoria de Angelis (μπάσο), Thomas Raggi (κιθάρα) και Ethan Torchio (ντραμς). Γνωρίστηκαν όταν βρίσκονταν ακόμη στο λύκειο ενώ επαγγελματικά ξεκίνησαν να παίζουν μουσική το 2016. Το όνομα του συγκροτήματος είναι στα δανέζικα (χώρα καταγωγής της Victoria) και σημαίνει “φεγγαρόφως”. Αν και αρχικά αυτή η ονομασία θα ήταν προσωρινή εν τέλει έγινε μόνιμη. Το 2017 θα συμμετάσχουν στην ενδέκατη εκδοχή του ιταλικού X-Factor όπου και θα καταφέρουν να φτάσουν μέχρι τη 2η θέση. Έκτοτε έχουν κυκλοφορήσει το EP Chosen και δύο studio albums, τα Il ballo della vita (2018) και Teatro d’ira: Vol. 1 (2021). Αν και βρίσκονται στο ιταλικό μουσικό στερέωμα μόλις μια πενταετία, έχουν καταφέρει να πουλήσουν περισσότερο από ένα εκατομμύριο δίσκους!

Το “Zitti E Buoni” τόσο σε στίχους όσο και σε μουσική είναι γραμμένο από τα τέσσερα μέλη του συγκροτήματος.

36 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Mysterious
    Mysterious says:

    Που είναι αυτοί που λέγανε θα βγούμε 19-20? Τεράστιο μπράβο στην Στεφανία! Επιστροφή στην 10αδα μετά από 8 χρόνια! Μεγάλο μπράβο σε όλους!

    Απάντηση
  2. Thisaintourlastdance
    Thisaintourlastdance says:

    Ενταξει παιδια, δεκαδα απο το 2013 εχουμε να δουμε. Μπραβο στο αστερι μας τη Στεφανια! Πολλη χαρα!

    Εκανα λιγο σκληρα σχολια, τα μετανιωνω λιγο, βεβαια αν το εφε λειτουργουσε σωστα ημασταν ισως για τοπ 5! Αλλα δεν πειραζει, τελεια πηγαμε!

    Απάντηση
  3. John Kou.
    John Kou. says:

    Μπραβο στην Ιταλια!! Δεν ηταν οι νικητες μου αλλα ομολογουμενως και μια ροκ νικη χρειαζοταν και μια ιταλικη – τους αξιζε πραγματικα. Θα ομολογησω οτι εκανα λαθος στην προβλεψω μου για την Ελλαδα αλλα χαρηκα πολυ που μπηκαμε δεκαδα. Αυτο ομως δεν αλλαζει το πως νιωθω για την σκηνικη παρουσια και το ποσο ακαταστατη ηταν ειδικα σημερα, θεωρω η Στεφανια κυριολεκτικα μας κουβαλησε στη δεκαδα και για αυτην ξεκαθαρα χαιρομαι.

    Απάντηση
  4. Stavros
    Stavros says:

    ΝΑΙ, ΝΑΙ, ΝΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Σας το χα πει οτι η σκληρη προσπάθεια θα ανταμειφθει! ΜΠΡΑΒΟ ΕΡΤ, η βαση μπηκε, ελπίζω να συνεχισουμε δυναμικα!!
    Υγ: Μπραβο στη Στεφανια μας, μπραβο στην Ελενα!

    Απάντηση
  5. ,(Marizeta)
    ,(Marizeta) says:

    Τορίνο 2022 λοιπόν!
    Συγχαρητήρια στην Στεφανία που μας έφερε την 10η θέση παρόλο που τον τελευταίο καιρό το κόβαμε χλωμό! Όταν η γαλλική επιτροπή μας έδωσε δωδεκαρι καταχάρηκα. Απογοητευτηκα από τους 79 πόντους από το κοινό αλλα η 10η θέση είναι 10η θέση!
    Πάντως “ιστορική” χρόνια φέτος 4 μηδενικά από το televoting…

    Απάντηση
    • Γιώργος Eurovision
      Γιώργος Eurovision says:

      79 βαθμοί στο televoting ήταν πάλι η 10 θέση οπότε είναι πρώτη φορά από την στιγμή που ήρθαν οι επίτροπες και η Ελλάδα ήταν στην δεκάδα και των 2

      Απάντηση
  6. Γιώργος Eurovision
    Γιώργος Eurovision says:

    Για αυτούς που λέγαν ότι τα στοιχήματα έχουν σημασία
    16 αλλά 10 βγήκαμε και σε κόσμο και επιτροπές και περάσαμε φαβορί όπως Βουλγαρία και στον κόσμο όπως η Μάλτα

    Απάντηση
  7. Ak
    Ak says:

    Τέτοια χαρά είχα χρόνια να πάρω μπράβο μωρη Ιταλία χάρηκα που έχασε η Γαλλία και η Ελβετία και κυρίως η Μάλτα. Στεφανία δεν έχω λόγια πραγματικά αισθάνομαι άσχημα που σχολίασα σκληρά μπράβο Ελλάδα μας έκανες περήφανους . απογοητεύτηκα με την θέση της Κύπρου και στεναχωρήθηκα για Μάτα Χάρι και τιξ

    Απάντηση
  8. Νίκος
    Νίκος says:

    Συγχαρητήρια στην Ιταλία See ya in Turin!

    Μπράβο στην Στεφάνια! Μπράβο στην Ελλάδα! Παρόλο που αγχώθηκα με το staging ευτυχώς τέλος καλό όλα καλά!!!

    Απάντηση
  9. C.G
    C.G says:

    Τι έγινε δεν πατώσαμε τελικα? Γιατί αφού στην Εσμα και στο ESCunited δεν άρεσε. Αφου στα στοιχηματα ημασταν χαμηλά. Αφου ο Φωκάς ξοφλησε. Αφου η Κύπρος σκίζει. Αφού η Ιταλία αντιγράφει ροκ μπάντες του παρελθόντος. Αφου αφου αφου. Γνώστες όλοι σας. Κάντε κωλοτούμπες τώρα.

    Μπράβο στη Στεφανία, σε όλη την ελληνική αποστολή και στην ΕΡΤ. Και του χρόνου στο Τορίνο θα σκίσουμε. Κρίμα για την Κύπρο αλλά με τρίτη σερί παρόμοια εμφάνιση φαινόταν το πράγμα. Ας ξεπεράσει την Φουρέιρα κι ας στείλει κάτι άλλο.

    Απάντηση
  10. Κώστας
    Κώστας says:

    Είμαστε 100% σίγουροι ότι τα αποτελέσματα είναι ολοσωστα;;;;. Δεν θέλω να φανώ κακοπροαιρετος απλά ρωτάω γιατί και το 2019 την επόμενη μέρα το πρωί τα αλλάξανε λιγάκι τα αποτελέσματα αλλα δεν έγινε αυτό τώρα σωστα;;

    Απάντηση
    • Thisaintourlastdance
      Thisaintourlastdance says:

      Το μονο που μπορει να αλλαξει ειναι οτι μπορουν να ακυρωσουν τη νικη της Ιταλιας γιατι ο Ιταλος πιαστηκε να κανει κοκαινη στην καμερα……. Αουτς.

      κατα τα αλλα δε νομιζω! 😛

      Απάντηση
      • Άγις Μενούτης
        Άγις Μενούτης says:

        Οχτώ ημέρες ήμασταν στον ίδιο χώρο μαζί από οχτώ έως και 14 ώρες, ανάλογα την ημέρα. Και οι τέσσερις ήταν απόλυτα ήρεμοι, χαμογελαστοί, σοβαροί… ήσυχα παιδιά! Και τις δύο φορές που μίλησα μαζί τους είχαν καθαρότατο βλέμμα και λόγικη σε αυτά που μου έλεγαν. Μέσα στο EUROVISION BUBBLE υπήρχε κι ένα τραπέζι του πινγκ-πονγκ. Σχεδόν το είχαν “καταλάβε” παίζοντας συνέχεια… υπάρχουν σχετικά πλάνα στα ρεπορτάζ μου στην ΕΡΤ. Με ναρκωτικά, δε νομίζω, ότι θα μπορούσαν να συγκεντρωθούν στο παιχνίδι. Σήμερα το πρωί και η Βικτώρια Χαλκίτη επιβεβαίωσε τα λόγια μου στον ΑΝΤ1. Άλλωστε αν προσέξει καλύτερα κανείς τη επίμαχη σκηνή, είναι σαφές ότι σκύβει, για να δει κάτι κάτω από το τραπέζι και σηκώνεται αμέσως. Υπάρχουν πλάνα από το σπασμένο ποτήρι στο πάτωμα, που, όπως οι ίδιοι δήλωσαν, έριξε κατα λάθος ένα από τα μέλη του γκρουπ.

        Το πρόβλημα είναι αλλού: στο να αποδεχτούν την ήττα του ο περίγυρος καλλιτεχνών (δημοσιογράφοι, κλπ), οι οποίοι βρέθηκαν τελικά χαμηλότερα στην κατάταξη.

        Απάντηση
    • Γιώργος Eurovision
      Γιώργος Eurovision says:

      Όχι γιατί τότε το είχαν πει ότι η ψηφοφορία της Λευκορωσίας έχει αλλάξει γιατί δώσει τα αποτελέσματα,για αυτό φέτος τα ονόματα ακούστηκαν μετά τον τελικό για να μην υπάρχει διαρροή και συνεπώς πρόβλημα

      Απάντηση
  11. Μary
    Μary says:

    Η ΕΡΤ είχε δίκιο,το eurovisiofun.com είχε δίκιο,ο Φωκάς είχε δίκιο και ναι κι εγώ είχα δίκιο.Που είναι αυτοί που έλεγαν οτι έχω αυταπάτες??? Η Στεφανία έκλεισε στόματα!Ζήτω και πολλά συγχαρητήρια στην ελληνική συμμετοχή!Μόνο περηφάνια!

    Απάντηση
  12. Maria
    Maria says:

    Χίλια μπράβο στο Στεφανάκι μας…εγώ ομολογώ ότι ακόμα και όταν έβλεπα να πέφτουμε στα στοιχήματα, ποτέ δεν έχασα την πίστη μου, γιατί είχαμε ένα πολύ λαμπερό και ταλαντούχο πλάσμα που έχει δουλέψει πολύ και έπρεπε να ανταμειφθεί. Τελικά ο μέσος τηλεθεατής λίγη σημασία έδωσε στα λάθη στα εφέ (αυτό για όσους έλεγαν ότι θα μας χαντακώσουν οι σκιές) αφού περάσαμε στο televoting ακόμα και κάποια φαβορί. Περιμένα κάτι καλύτερο για την Κύπρο στο televoting, και θα προτιμούσα πρώτη Γαλλία και δεύτερη Ιταλία αλλά και έτσι είμαι πολύ ικανοποιημένη με το αποτέλεσμα. Μπράβο και πάλι μπράβο στη Στεφανία (γιατί για το νεαρό της ηλικίας της τα κατάφερε περίφημα) και μπράβο και στους χορευτές και σε όλη την ομάδα. Βάλανε στόχο την δεκάδα και τα κατάφεραν. Ξαναμπήκε μετά από χρόνια η Ελλάδα στο παιχνίδι. Εύχομαι του χρόνου να πάμε κι ακόμα καλύτερα. Μπράβο και πάλι μπράβο.

    Απάντηση
  13. Φως
    Φως says:

    Καλημέρα Μπράβο Ελλάδα Μπράβο Σουπερ Στάρ Στεφανία σήκωσες στους ώμους την Γαλανόλευκη και η Επιτροπή της Ολλανδίας δεν σου έδωσε ουτε έστω εφτά βαθμούς Ντροπή Ντροπή Ντροπή μαλώνει θα πρεπει νά ήταν φίλοι των θεσμών των Τρωικανων των μνημονίων που μας έχουν από το 2010 έως το 2060 και δεν τους Η Ελληνική ψυχή σου Μπράβο Στεφανία εισαι το φως της Ελλάδας μας

    Απάντηση
    • Φώφη μν
      Φώφη μν says:

      Μάλλον δεν τους άρεσε η Ελληνική ψυχή σου η Επιτροπή των μνημονίων θα πρεπει να ντρέπεται μονο απο μνημόνια ξέρουν δεν τους Σουπερ Στάρ Στεφανία που Άνοιξες διαπλατα την Γαλανόλευκη και τους έδειξες το φως της ψυχής σου Μπράβο

      Απάντηση
  14. Φως
    Φως says:

    Καλημέρα Μπράβο Ελλάδα Μπράβο Σουπερ Στάρ Στεφανία σήκωσες στους ώμους την Γαλανόλευκη και η Επιτροπή της Ολλανδίας δεν σου έδωσε ουτε έστω εφτά βαθμούς Ντροπή Ντροπή Ντροπή μαλών θα πρεπει νά ήταν φίλοι των θεσμών των Τρωικανων των μνημονίων που μας έχουν από το 2010 έως το 2060 και δεν τους Η Ελληνική ψυχή σου Μπράβο Στεφανία εισαι το φως της Ελλάδας μας

    Απάντηση
  15. gogos
    gogos says:

    Θα θελα να πω ένα τεράστιο μπράβο στην Στεφανία, στους χορευτές, στον Φωκά και στους συντελεστές του τραγουδιού μας!!!

    Οι τοξικοί “φαν” που ασχολούνταν ΜΟΝΟ με τα στοιχήματα και τις σκιές των χορευτών κατέληξαν στην σκιά της γκρίνιας και της μιζέρια τους ΚΑΙ απόψε….

    Απόλαυσα μια όμορφη διοργάνωση και ασφαλώς την συμμετοχή μας!
    Άντε και του χρόνου!

    Απάντηση
  16. Dimitris
    Dimitris says:

    Πολλά ΜΠΡΆΒΟ στη Στεφανία. Δεν περίμενα να είμαστε στη 10αδα και ο λόγος είναι ότι δεν έβλεπα μεγάλο ενθουσιασμό για την Ελλάδα μετά τον ημιτελικό. Όμως τα κατάφερε. Η Κύπρος κρίμα. Περιορίστηκε στη 16η θέση. Η αλήθεια είναι πως και η Κύπρος και η Ρωσία ήταν λίγο ασταθής. Δε μου άρεσαν τόσο οι ερμηνείες τους. Χάρηκα πολύ που δεν κέρδισε η Γαλλία, η Ελβετία, η Ισλανδία και η Μάλτα. Για κάποιο λόγο δεν έβλεπα κάτι το τέλειο σε αυτές τις συμμετοχές. Ούτε την Ιταλία τη θεωρούσα φαβορί αλλά όταν είδε την εμφάνιση είπα ναι αυτή θα το πάρει. Το Σαν Μαρίνο τι φάση; Το τραγούδι το άκουγα και θα το ακούω αλλά τόσο χάλια; Δεν πέρασε μάλλον το γεγονός ότι ήρθε και ο Flo Rida. Η Σουηδία δε μπήκε δεκάδα ευτυχώς. Η Μολδαβία απέδειξε ότι ήταν όντως μια καλή συμμετοχή και η Νορβηγία 18 παρόλο που πίστευαν για παραπάνω. Έκλαψα με τους μηδέν πόντους σε τόσες χώρες….

    Απάντηση
    • ,(Marizeta)
      ,(Marizeta) says:

      Συμφωνώ για όσα είπες σχετικά με το Σαν Μαρίνο. Φέτος ήταν η απόδειξη ποσό άτυχο είναι το Σαν Μαρίνο στην Eurovision… Πολύ πίστευαν ότι αυτό το τραγούδι θα πάει πολύ καλά και θα είναι η καλύτερη συμμετοχή τους αλλά… Γενικά το Adrenalina άρεσε πολύ και το περίμενα υψηλά κυρίως σε κοινό αλλα και σε επιτροπές και στον ημιτελικό και στον τελικό… Στον ημιτελικό πέρασε 9ο, 10ο στο κοινό, 7ο στις επιτροπές, και στον τελικό να βγαίνει 22ο συνολικά, 21ο στο κοινό, 18 στις επιτροπές…
      Απόδειξη ότι ότι και να στείλει ο Άγιος Μαρίνος δεν θα πάει ποτέ καλά…

      Απάντηση
  17. όχι άλλο κάρβουνο
    όχι άλλο κάρβουνο says:

    Συγχαρητήρια στην Ιταλία. Πανάξιοι νικητές. Ξεχειλίζουν ταλέντο.
    Στεναχωρέθηκα λίγο για τη Γαλλία (που ήταν το αγαπημένο μου). Βούρκωσα με την εμφάνιση της Barbara.

    Ίσως από τα κορυφαία τοπ 3 στην ιστορία του Διαγωνισμού.

    Απάντηση
  18. theo
    theo says:

    Εχουμε λοιπον νέο νικητή…ιταλια 2022….το αξιζε περισσοτερο με τους il volo και με τον mahmood αλλα φαινεται φετος ηταν η χρονια.της….Αψογη για τα δεδομενα η διοργανωση των ολλανδων….παρα μα παρα πολυ δικαιη η ψηφοφορια των επιτροπων και του κοινου πιστευω φετος…ουτε εκεινα να ανεκδιηγητα 12 αρια στα σκοπια για ναακουστει το ματσεντονια…ουτε σουηδιες 12 points συνεχεια ουτε τιποτα…καθε τραγουδι πηρε ακριβως για μενα τη θεση πυο του αξιζε….οσο για εμας….πολυ ευχαριστη εκπληξη η 10η θεση με ενα αδιαφορο τραγουδι που ομως το τιμησε ο φωκας στη χορογραφια και το σεβαστηκε με την υπεροχη φωνη της η μικρη μας στεφανια…αν βγηκαμε δεκατοι με τετοιο τραγουδι…τοτε συντομα με εθνικ επιλογη που πιστευω μας ταιριαζει γαντι μπαινουμε συντομα 5 αδα….η κυπρος την τελειωσε φαινεται τη βενζινη που εβαλε η φουρειρα στο αμαξι για τη γιουροβιζιον…θελει καλο ψαξιμο απ του χρονου για να συνεχισει να διεκδικει την πρωτια…μαζι με τα αλλα νησιωτικα μικρα κρατη…π.χ. μαλτα και ισλανδια…δικαιουνται να το σηκωσουν μια φορα και πιστευω θα γινει συντομα….καλό καλοκαιρι σε ολους τους fans…πολλα συγχαρητηρια στους διαχειριστες της ιστοσελιδας eurovisionfun για την αψογη φετινη πληροφορηση….σας περιμενουμε δριμυτερους και του χρονου….παιδια…καλα μπανια….

    Απάντηση
  19. Natasha
    Natasha says:

    Πανάξια νίκη της Ιταλίας!!!! Πολλά μπράβο στην Στεφανία, τα 4 πανέμορφα αγόρια που την πλαισίωσαν στη σκηνή, στον μοναδικό Φωκά και στον Δημήτρη Κοντόπουλο για τη δημιουργία του τραγουδιού!!! Dream team indeed! Τα λέμε του χρόνου στη Ρώμη; Στη Νάπολη; Στο Μιλάνο; Θα δούμε!!!!

    Απάντηση
  20. Takis
    Takis says:

    Άξιοι νικητές οι Ιταλοί! Όλα αυτά τα χρόνια το γυροφέρνει το βραβείο και επιτέλους ήρθε η στιγμή. Για τη Γαλλία επίσης χάρηκα πολύ. Αυτές τις δύο χώρες ψήφισα κιόλας και επιτέλους η ψήφος μου έπιασε τόπο. Είναι επίσης εντυπωσιακό ότι οι δύο απευθείας φιναλίστ βρέθηκαν στην κορυφή και οι υπόλοιποι τέσσερις στον πάτο του βαθμολογικού πίνακα, όπως επίσης και ότι τα αγγλικά ήταν εκτός τριάδας. Η Ελβετία καλή μεν αλλά σε καμία περίπτωση νικήτρια. Εάν όμως συνεχίσει σε αυτούς τους ρυθμούς δε θα αργήσει η χρονιά που θα πανηγυρίσει την επόμενη νίκη της. Ο καταποντισμός της Μάλτας στο televoting είναι επίσης αξιοσημείωτος (εμένα δε με χάλασε βέβαια) ειδικά αν αναλογιστεί κανείς πόσο καλά πήγε στον ημιτελικό. Μάλλον η σειρά εμφάνισης έπαιξε ρόλο όπως θεωρώ έπαιξε και στην περίπτωση της Κύπρου. Σε κάθε περίπτωση όμως η Έλενα θα πρέπει να είναι περήφανη με την πολύ καλοδουλεμένη έμφανιση της. Στεναχωρέθηκα αφάνταστα με το Ηνωμένο Βασίλειο και σε καμία περίπτωση δεν άξιζε μηδέν βαθμούς.
    Για την Ελλάδα, το πακέτο που παρουσιάσαμε άξιζε δεκαδά και είμαι πολύ ικανοποιημένος από την έκβαση του διαγωνισμού. Η Στεφανία ήταν εξαιρετική και αν μη τι άλλο απέδειξε ότι έχει potentiality για μια λαμπρή καριέρα, το act μας ήταν εντυπωσιακό (παρά τα τεχνικά θέματα) και πρωτότυπο ενώ η ΕΡΤ έδειξε ότι προσέγγισε το θέμα με επαγγελματισμό.
    Μια σημείωση (δεν ξερω αν θα υπάρξει κάποιο άλλο άρθρο-απολογισμός του φετινού διαγωνισμού για να σχολιάσω εκεί για αυτό το γράφω εδώ): ο τρόπος που ανακοινώνονται τα αποτελέσματα με ενόχλησε πολύ. Η διαδικασία με το συνολικό televoting θα έλεγα ότι είναι σχεδόν “εξευτελιστική” για τους καλλιτέχνες. Τα προηγούμενα χρόνια βλέπαμε κατά κύριο λόγο τη χαρά αυτών που πήγαιναν καλά στη βαθμολογία. Τώρα βλέπουμε και την απογοήτευση αυτών που πάτωσαν στο κοινό (αν και ο James από το Ηνωμένο Βασίλειο το χείριστηκε εξαιρετικά και με αξιοπρέπεια) και αυτό δε μου αρέσει. Παίρνει στοιχεία reality το πράγμα και αφενός αυτό με απωθεί ως τηλεθεατή αφετέρου με φοβίζει για το μέλλον του διαγωνισμού.

    Απάντηση
  21. Vangelis vt
    Vangelis vt says:

    Με τους Måneskin, η Eurovision αποκτά τους πρώτους νικητές που μπορούν πραγματικά να γίνουν διεθνές όνομα από τον καιρό της Céline Dion και με τα απαραίτητα σκάνδαλα που μπορούν να κάνουν τους πάντες να ασχολούνται μαζί τους. Μετά από πολλές επιτυχημένες συμμετοχές, οι επιτροπές αποφάσισαν τελικά να τους επιτρέψουν να νικήσουν , έστω και με οριακή διαφορά. Πολύ κρίμα για την Barbara Pravi που έχασε για μόλις 25 βαθμούς. Αν δεν ήταν η συμμετοχή της Ελβετίας με επίσης γαλλικό τραγούδι θα είχε κερδίσει. Πολύ περίεργο που οι διοργανωτές χαντάκωσαν τη μέχρι πρόσφατα χαϊδεμένη Μάλτα με τη σειρά εμφάνισης, παρά την πολύ καλή επιδοσή της στον ημιτελικό. Πολύ δίκαια τα τέσσερα μηδενικά στο κοινό σε συμμετοχές που πήραν απευθείας εισιτήριο για τον τελικό και δεν προσπάθησαν το παραμικρό. Και πολύ θετικό ότι έχουμε τρία μη αγγλόφωνα τραγούδια στα τρία πρώτα και τέσσερα στα πέντε πρώτα. ‘Ολες οι συμμετοχές στις ψηλές θέσεις το άξιζαν πραγματικά.

    Η ομάδα Κοντόπουλου – Κιρκόροφ κατάφερε να αναβάλλει την απόσυρσή της και να «πεθάνει μια άλλη μέρα» όπως λέει και ο Τζέιμς Μποντ με μια θέση στην πρώτη 13άδα για Ελλάδα και την απεγνωσμένη νοικοκυρά της Μολδαβίας. Όποιος μελετήσει τις ψήφους επιτροπών και televoting (ειδικά σε χώρες όπου πολύ λίγες ψήφοι μπορούν να σε φέρουν πολύ ψηλά) καταλαβαίνει πως, αλλά σημασία έχει ότι οι κλακαδόροι με τα γνωστά προφίλ μπορούν επιτέλους να θριαμβολογούν. Πολλά συγχαρητήρια στη Στεφανία, ελπίζω να καταφέρει να αποκτήσει την καριέρα που ονειρεύεται σε όποια χώρα αποφασίσει τελικά να κάνει καριέρα. Ελπίζω επίσης να μην παντρευτούμε τη συγκεκριμένη ομάδα με τα συγκεκριμένα concepts για τις ελληνικές συμμετοχές της επόμενης δεκαετίας.

    Απάντηση
  22. Copy
    Copy says:

    Ένα βράδυ ευχάριστων εκπλήξεων !!!

    Μπράβο στην Στεφανία !!! Μπράβο που χαλάρωσε. Μπράβο που έγινε πιο φυσική, έπαιξε με την κάμερα, στάθηκε πολύ καλά ερμηνευτικά…και κυριολεκτικά όχι μόνο έσωσε την παρτίδα που οι περισσότεροι θεωρούσαμε χαμένοι, αλλά επέτυχε και τον μεγάλο στόχο της δεκάδας που φαινόταν σχεδόν όνειρο απατηλό. Πολύ χαίρομαι που έδωσε ελπίδα όταν τουλάχιστον προσωπικά τα είχα βάψει μαύρα.

    Μόνη της…μαζί με τους 4 χορευτές. Φυσικά θα δώσω και συγχαρητήρια σε όλο το team εφόσον όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος.

    Παρόλα αυτά η κουβέντα για το αν το staging την βοήθησε ή όχι είναι ανοικτή…Όπως και είναι ανοικτή η κουβέντα για το τέλος των απ’ ευθείας αναθέσεων και την θεσμοθέτηση ενός σοβαρού φεστιβαλικού εθνικού τελικού με όλο το απαραίτητο τεχνοκρατικό bussiness plan από πίσω του.

    Το ξεκίνημα για ουσιαστικό rebranding έγινε. Μην χάσουμε το momentum !!!

    Απάντηση
  23. Copy
    Copy says:

    Θεωρούσα καλλιτεχνικά την Ελβετία το νο 1 ‘πακέτο’ για νικητή, αλλά και η Ιταλία παρότι δεν μας προσέφερε κάτι καινούργιο θεωρείται άξια νικήτρια. Γενικότερα μπορώ να πω ΔΙΚΑΙΑ αποτελέσματα στην κορυφή, την μέση και τον πάτο…Ότι σπέρνεις θα θερίσεις. Panik on the streets of London που λέγανε παλιά και οι σιδεράδες και ο νοών νοείτω !

    Ραντεβού του χρόνου στο Τορίνο ?…μέσα στην αρένα με στόχο την πεντάδα !

    Απάντηση
  24. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Αρχικά συγχαρητήρια στην Ιταλία! Δίκαια νίκησε αν και προσωπικά ήταν 2η στην κατάταξη μου μετά την Γαλλία, η οποία ήρθε δεύτερη για μόλις 25 βαθμούς. Συμφωνώ ότι αν δεν υπήρχαν δύο γαλλόφωνα κομμάτια ίσως και να κερδιζε. Από εκεί και πέρα η τελική κατάταξη των περισσότερων χωρών ήταν πολύ δίκαιη και η δεκάδα σχεδον ίδια (9/10 θα έβαζα Βουλγαρία θα έβγαζα Ισλανδία) με την προσωπική μου δεκάδα μετά την ολοκλήρωση του τελικού. Δυο λόγια για τις υπόλοιπες συμμετοχες:
    Κύπρος: με τέτοια ερμηνεία και τρομερό άγχος η 16η θέση ήταν κατόρθωμα.
    Αλβανία: φωνάρα και αξιοπρεπές τραγούδι αλλά το στήσιμο και τα ρούχα λάθος. Τόσο λάθος που μέχρι και η αλβανικη διασπορά δεν βοήθησε (στον ημιτελικό ήταν εκτός δεκάδας στο televoting)
    Ισραήλ: εμένα ανέκαθεν μου άρεσε και ίσως να άξιζε μια θέση στην δεκαπενταδα.
    Βέλγιο: εξαιρετικό! Να είναι καλά οι επιτροπές που το στήριξαν(έδωσε και η δική μας κάτι) γιατί στο televoting oι μόλις 3 βαθμοί ήταν έγκλημα αν και αναμενόμενο…
    Ρωσία: πήρε μια θέση που της άξιζε εντός δεκάδας και πραγματικά έκλεισε στόματα η Μανιζα ειδικά στη χώρα της.
    Μάλτα: φωνάρα η Destiny οκ τραγούδι αλλά πολύ μέτρια στημένο και σε καμία περίπτωση δεν άξιζε το τίτλο του φαβορί που είχε. Οι επιτροπές κλασσική προώθηση ευτυχώς όμως το televoting και το τελικό αποτέλεσμα ήταν δίκαιο.
    Πορτογαλία/ Βουλγαρία: αξιοπρεπεστατες συμμετοχες αλλά η 7-8 θέση στις στοιχηματικες που παιζόταν η Πορτογαλία ηταν υπερβολή! Η δε Βουλγαρία δυστυχώς χανόταν στο recap. Οι τελικες τους θέσεις ήταν δίκαιες αν και το χαμηλό πλασάρισμα στο televoting ήταν αναμενόμενο. Ευτυχώς οι επιτροπές βοήθησαν…
    Σερβία: εκρηκτικές περφορμερ αλλά το τραγούδι δεεεεν, ευτυχώς οι επιτροπές το άφησαν στην τελική 15η θέση (υπερβολή η 9η θέση στο televoting)
    Η.Β, Ισπανία, Γερμανία, Ολλανδία: δικαιότατη η κατάταξη τους και τα μηδενικά (όσο και αν πονάνε) αλλά ειδικά οι πρώτες 3 πρέπει να δουν το πώς το διαχειριζξνταιθη Ιταλία και η Γαλλία.
    Ελλάδα: κυριολεκτικά το 10ο καλό η Στεφανία μας! (Αν και με μια όχι τόσο ριψοκίνδυνο σκηνική παρουσία που δεν βγήκε και στο 100% θα μπορούσε να τερματίσει και ψηλότερα!) Πολλά συγχαρητήρια όμως γιατί “έκλεισε” πολλά στόματα και θεωρώ ότι θα τη ξαναδούμε στον διαγωνισμό (το εύχομαι τουλάχιστον)
    Ελβετία: όμορφη εμφάνιση και δίκαιη η 3η θέση, ίσως στο μέλλον δούμε την Ελβετία νικήτρια.
    Ισλανδία: προσωπικά το είχα λίγο πιο κάτω από την δεκάδα καταλαβαίνω όμως γιατί πήγε καλά και το θεωρώ δίκαιο.
    Μολδαβία: υπερβολή η 13η θέση (ξανά γεια σου ρε Κιρκοροφ)
    Φιλανδία, Λιθουανία, Ουκρανία, Γαλλία: φοβερές εμφανίσεις με δίκαιο πλασάρισμα εντός δεκάδας, αν και στο recap όπως είπα εξαφάνιζαν τη συμμετοχή της Βουλγαρίας.
    Αζερμπαιτζαν, Νορβηγία, Άγιος Μαρίνος: και που βρέθηκαν στον τελικό ευχαριστω πρέπει να λένε. Ειδικά άγιος Μαρίνος και Αζερμπαϊτζάν με τραγουδια που είχαν τρελό hype από τους φανς και ευτυχώς εν τέλη πήραν ότι τους άξιζε, μια θέση από την 20η και κάτω.
    Σουηδία: σοκ που όχι μόνο ήταν τόσο χαμηλά στις επιτροπές για πρώτη φορά μετά το 2011(!) αλλά και ότι στο televoting πήγε πολύ καλύτερα από ότι στις επιτροπές. Η 14η θέση δίκαιη και για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια δεν υπερεκτιμηθηκε η σουηδική συμμετοχη.
    ΥΓ: ο τελικός ήταν φαντασμαγορικός για τα δεδομένα της πανδημίας και πολλά συγχαρητήρια στην Ολλανδία που μας προσέφεραν μια τόσο όμορφη και συνάμα ασφαλή διοργάνωση φέτος!
    Τα λέμε στην Ιταλία του χρόνου και ελπίζουμε όλοι για μια διοργάνωση όπως την ξέραμε ως το 2019 και φυσικά για μια ελληνική συμμετοχή, τόσο επαγγελματικά στημένη όσο η φετινή με την υπογραφή της “νέας” ΕΡΤ που δείχνει ότι όταν θέλει μπορεί!

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *