Eurovision 2021: Τα στοιχήματα μετά τον δεύτερο ημιτελικό

Ο δεύτερος ημιτελικός της Eurovision 2021 αποτελεί εδώ και κάποιες ώρες παρελθόν, με το παζλ των 26 χωρών του μεγάλου τελικού να συμπληρώνεται με τη συμμετοχή της Ελλάδας και της Κύπρου σε αυτόν.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι στοιχηματικοί πίνακες άλλαξαν άρδην μετά τη διεξαγωγή του δεύτερου ημιτελικού, με κάποιες χώρες να κερδίζουν έδαφος και κάποιες άλλες να χάνουν.

Η σημερινή στοιχηματική μας ανάλυση σας παρουσιάζει όσα έχουν αλλάξει τις τελευταίες ώρες όσον αφορά τις αποδόσεις νίκης για τον 65ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.

Τα φαβορί

Στην πρώτη θέση παραμένει η Ιταλία. Οι Måneskin εξακολουθούν να έχουν το προβάδισμα για νίκη στη φετινή Eurovision, με τις αποδόσεις νίκης του να έχουν πέσει και να βρίσκονται οι χαμηλότερες πλέον στο 3. Η ιδιαίτερα ευνοϊκή θέση εμφάνισης (24η) της Ιταλίας στον αυριανό τελικό, τοποθετούν τη μεσογειακή χώρα στην pole position ενόψει τελικού.

Δεύτερη ανέβηκε η Γαλλία. Η Barbara Pravi και το “Voila” βρίσκονται μία θέση ψηλότερα σε σχέση με χθες, έχοντας ξεπεράσει τη Μάλτα. Νίκη της Γαλλίας στον αυριανό τελικό τετραπλασιάζει τα χρήματα εκείνου που θα ποντάρει σε αυτήν.

Τρίτη είναι πια η Μάλτα, η οποία έπεσε κατά μία θέση. Η 6η θέση στη σειρά εμφάνισης έχει οδηγήσει τους bookers στη μείωση των πιθανοτήτων νίκης του μικρού νησιωτικού κράτους. Ενδεχόμενη νίκη της Destiny παίζεται σε αποδόσεις μεταξύ 6 και 7,60.

Τέταρτη παραμένει σταθερά η Ελβετία, η οποία είδε τις αποδόσεις νίκης της να παραμένουν αναλλοίωτες παρά την πολύ καλή εμφάνιση του Gjon’s Tears στον χθεσινοβραδινό ημιτελικό.

Την πεντάδα συμπληρώνει η Ουκρανία που έχασε κάπως έδαφος δεδομένης της ανόδου της Ελβετίας. Παρ’ όλα αυτά, θεωρείται ιδιαίτερα δύσκολο να βρεθεί εκτός πεντάδας στα στοιχήματα μέχρι και την έναρξη του μεγάλου τελικού.

Η μάχη της δεκάδας

Έκτη με ανοδικές σχετικά τάσεις είναι η Ισλανδία. Παρά τη μη ζωντανή εκτέλεση του “10 Years”, οι Daði og Gagnamagnið εξακολουθούν να βρίσκονται στις παρυφές της πεντάδας, έχοντας πλέον απόσταση από τις χώρες που βρίσκονται χαμηλότερα.

Έβδομη έχει ανέβει η Φινλανδία που μαζί με την όγδοη Πορτογαλία αποτελούν τις μεγάλες κερδισμένες του χθεσινοβραδινού ημιτελικού. Οι Blind Channel έχουν ανέβει κατά τέσσερις θέσεις σε σχέση με χθες, ενώ οι Black Mamba κατά πέντε θέσεις.

Εντός δεκάδας εξακολουθεί να βρίσκεται το Σαν Μαρίνο, το οποίο έχασε μία θέση σε σχέση με 24 ώρες πριν. Η νίκη της Senhit και του Flo Rida παίζεται σε αποδόσεις μεταξύ 29 και 51.

Τέλος, τη δεκάδα συμπληρώνει η Λιθουανία. Οι αποδόσεις για νίκη των The Roop ανεβαίνουν συνεχώς, με τη μεγαλύτερη να είναι στο 81, όντας στην ίδια θέση που βρίσκονταν χθες.

Ελλάδα και Κύπρος

Στις χαμένες των στοιχημάτων μετά τον δεύτερο ημιτελικό συγκαταλέγονται η Ελλάδα και η Κύπρος. Τόσο η ελληνική όσο και η κυπριακή συμμετοχή έχασαν έδαφος σε σχέση με χθες, όντας πλέον αμφότερες εκτός δεκάδας.

Από τη 12η θέση θα ξεκινήσει τις προσπάθειές της στον μεγάλο τελικό της Eurovision 2021 η Κύπρος. Η Έλενα Τσαγκρινού και το “El Diablo” βρίσκονται τρεις θέσεις χαμηλότερα σε σχέση με τη χθεσινή μας ανάλυση.

Πέντε θέσεις πιο κάτω σε σχέση με την ανάλυση μας πριν την έναρξη του δεύτερου ημιτελικού βρίσκεται η Ελλάδα. Η Stefania και το “Last Dance” θεωρούνται ως οι 17οι επικρατέστεροι να κερδίσουν τον αυριανό τελικό, με τις αποδόσεις νίκης της Ελλάδας να κυμάινονται μεταξύ 101 και 280.

11 ΣΧΟΛΙΑ
  1. tbww
    tbww says:

    Η εμφάνιση της Ελλάδας δεν έπεισε κανέναν. Δεν μπορώ να καταλάβω τι άλλο έπρεπε να γίνει, ήταν ένα θέαμα αξιοπρεπεστατο και ικανό να μας κάνει όλους υπερήφανους. Παρόλα αυτα καταλαβαίνω απόλυτα την 17η θέση στα στοιχήματα καθώς οι περισσότερες από τις χώρες που βρίσκονται πανω μας παρουσιάζουν κάτι το πραγματικα εξαιρετικό!

    Απάντηση
    • Stavros
      Stavros says:

      Προσωπική μου εκτίμηση καθαρά όπως το ένιωσα όταν το είδα. Το green screen δεν έχει κανένα wow effect αντιθέτως φαίνεται και ποιοτικά χαμηλό αλλά κυρίως αποσυντονιζει τα πραγματικά υπέροχα πλάνα πριν και μετά από αυτό, όπου η Στεφανία απλά σκίζει. Επίσης δεν ταιριάζει στη ροή του τραγουδιου δηλαδη δεν προσθέτει και δεν αναβαθμίζει το τραγούδι συνολικά που πραγματικά είναι όμορφο. Πχ όπως στην Ουκρανία η στην Πορτογαλία. Παρόμοια κατάσταση βιώνει και η Ελβετία πχ. Τέλοσπαντων απλά αποδείκνυεται ότι ένα αξιοπρεπές τραγούδι δεν το αναβαθμίζει μια τραβηγμένη σκηνοθεσία αλλά μια πιο μεστή και έξυπνη.

      Απάντηση
  2. Dimitris
    Dimitris says:

    Και δυστυχώς φαίνεται πως θα καταλήξουμε στη θέση εκεί κοντά. Κρίμα. Τόσος ενθουσιασμός και στο τέλος τίποτα. Είμαστε πλέον εκτός διαγωνισμού για τη δεκάδα στο σίγουρο

    Απάντηση
  3. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Αυτά να τα βλέπουν οι προηγούμενες διοικήσεις της ΕΡΤ που πραγματικά κατέστρεψαν την πορεία της χώρας με 8 σερί κακά αποτελέσματα.
    Πλέον ακόμα και κάτι τόσο προσεγμένο και πρωτοποριακα στημένο δεν αρέσει στους Ευρωπαίους και δυστυχώς οι στοιχηματικες δημιουργούν τάσεις σε μεγάλη μερίδα ανθρώπων.
    Ελπίζω η Στεφανία να σπάσει τα πέτρινα χρόνια που οι προηγούμενες διοικήσεις δημιούργησαν αν και για την ώρα φαίνεται δυσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο.
    Εμείς ευχόμαστε κάθε επιτυχία και ας ελπίσουμε για το καλύτερο, με μικρό όμως το καλάθι μας.
    ΥΓ: αν η Στεφανία βρεθεί μεταξύ 15-20ης θέσης δηλαδη στα ίδια πάνω κάτω με τη Ντέμη με ένα σαφώς κατώτερο κομμάτι τοτε, σε όλα (τραγουδι, τραγουδίστρια, staging) θα είναι μεγάλη αδικία για την ίδια την Στεφανια πάνω απ όλα.

    Απάντηση
    • Stavros
      Stavros says:

      Χωρίς καμία διάθεση υποτίμησης της δουλειάς που έχει πέσει. Εκ του αποτελέσματος και μόνο, όσο και πρωτοποριακό να είναι το live green screen , απλά δεν δούλεψε στην συγκεκριμένη περίπτωση. Και αυτό φαίνεται από το πόσο ωραία είναι τα απλά πλάνα πριν και μετά από αυτό, ενώ οταν πέφτει το green screen ουσιαστικά πολύ ντόρος και κούραση για το τίποτα. Δεν προσθέτει κάτι, δεν αναβαθμίζει το συναίσθημα και τη ροή του τραγουδιου αντιθέτως σε αποσπά. Και πολύ απλά άλλες συμμετοχές έχουν λίγο πιο ολοκληρωμένο πακέτο τηλεοπτικά ώστε να σου μένει περισσότερο το τραγούδι.

      Απάντηση
  4. Μary
    Μary says:

    H eurovision είναι κάτι απρόβλεπτο.Μπορεί να πάμε καλά,μπορεί μέτρια μπορεί χάλια.Όμως η Ελλάδα είναι και πάλι στο κάδρο και δεν είμαστε εκει ως φτωχοί συγγενείς αλλά ως μία χώρα με μια πολυ φιλόδοξη παραγωγή.Το κλίμα γενικά είναι καλο,παρα μα πάρα πολλά views στο youtube και σχόλια κυρίως θετικά.Τωρα αυτα τα μίζερα περι σκιών κλπ,την απάντηση την έδωσε η Κοζάκου σήμερα.Η Ελλάδα είναι υπολογίσιμη και πάλι, τα δε στοιχήματα,ειδικά φέτος,ουτε σημασία τα δίνω.Δεν λεω οτι θα μπούμε τριάδα,αλλα τα θεωρώ όλα ανοιχτά.

    Απάντηση
  5. T.R
    T.R says:

    Den mporo na katalavo ti vriskoun stin islandia kai tin katatassoun toso psila. Gia junior kalo tha itan. Kai avto pou ida hthes (tin prova tous diladi) den itan oreo. To persino tous itan skales anotero. Apo tin alli na vazoun tin voulgaria 11th pou pistevo tha aggixi polli koino (kai epitropes).

    Απάντηση
    • Stavros
      Stavros says:

      Κι όμως κόσμος που δεν είναι φανατικός του διαγωνισμού την συμμετοχή της Ισλανδίας την εκτιμά. Χαλαρό, όμορφο, nerdy τραγούδι που μπορεί αρκετός κόσμος να ταυτιστεί και να διασκεδάσει μαζί του. Σαφώς το περσινό τα είχε τα παραπάνω τουλάχιστον 5 φορές παραπάνω και προσωπικά ήθελα να νικήσει. Και φέτος όμως έχουν αξιώσεις για ένα πολύ καλό πλασάρισμα.

      Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *