Eurovision 2021: Απόψε ο Πρώτος Ημιτελικός!

Μετά από την απουσία του περσινού διαγωνισμού, η μεγάλη μέρα που όλοι περιμέναμε έφτασε. Απόψε το βράδυ πραγματοποιείται ο Πρώτος Ημιτελικός του 65ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision 2021.

Σε απευθείας μετάδοση από την πόλη του Ρότερνταμ, στις 22:00 ώρα Ελλάδος, 16 χώρες ρίχνονται στην μάχη για τα δέκα χρυσά εισιτήρια που οδηγούν στον Μεγάλο Τελικό του Σαββάτου, ανάμεσά τους και η Κύπρος.

Από το Ahoy Arena, το εκθεσιακό κέντρο και κλειστό στάδιο στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, οι κεντρικοί παρουσιαστές Chantal Janzen, Edsilia Rombley, Jan Smit και NikkieTutorials, θα μας καλωσορίσουν στην 65η διοργάνωση της Eurovision και θα επισημάνουν την έναρξη του Πρώτου Ημιτελικού. Η Κύπρος εμφανίζεται στην όγδοη θέση.

Οι 16 χώρες που συμμετέχουν απόψε είναι οι εξής:

   Σειρά

Χώρα

Ερμηνευτής

Τραγούδι

01

 Λιθουανία The Roop Discoteque
02  Σλοβενία Ana Soklič

Amen

03

 Ρωσία Manizha Russian Woman
04  Σουηδία Tusse

Voices

05

 Αυστραλία Montaigne Technicolour
06  Βόρεια Μακεδονία Vasil

Here I Stand

07

 Ιρλανδία Lesley Roy Maps
08  Κύπρος Elena Tsagrinou 

El Diablo

09

 Νορβηγία Tix Fallen Angel
10  Κροατία Albina

Tick-Tock

11

 Βέλγιο Hooverphonic The Wrong Place

12

 Ισραήλ Eden Alene

Set Me Free

13  Ρουμανία Roxen

Amnesia

14

 Αζερμπαϊτζάν Efendi Mata Hari
15  Ουκρανία Go_A

Shum” (Шум)

16  Μάλτα Destiny

Je me casse

Interval Act

Με τον Duncan Laurence να ερμηνεύει το Feel Something θα αρχίσει ο πρώτος Ημιτελικός. Στην συνέχεια αφού δούμε όλες τις συμμετοχές, μας παρουσιάζουν την ιστορία της Ολλανδίας, μέσω της σχέσης της με το νερό όπου πρωταγωνιστεί η ηθοποιός Thekla Reuten και η τραγουδίστρια Davina Michelle.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τον Πρώτο Ημιτελικό μέσα από την συχνότητα της ΕΡΤ1, μέσω της διαδικτυακής σελίδας της ΕΡΤ (πατώντας εδώ), αλλά και από το επίσημο κανάλι της Eurovision στο Youtube (πατώντας εδώ).

Δικαίωμα ψήφου έχουν οι 16 συμμετέχουσες χώρες και 3 από τις χώρες που συμμετέχουν απευθείας στον Μεγάλο Τελικό (η Γερμανία, η Ιταλία και η Ολλανδία). Οι 10 χώρες που θα συγκεντρώσουν τις περισσότερες ψήφους, τόσο από τις κριτικές επιτροπές, όσο και από την τηλεψηφοφορία, θα κερδίσουν το εισιτήριο και θα διαγωνιστούν στον Μεγάλο Τελικό του Σαββάτου για την πολυπόθητη νίκη.

Ήδη οι κριτικές επιτροπές, που αποτελούν το 50% της συνολικής βαθμολογίας, ψήφισαν από χθες το βράδυ στην Jury Rehearsal.

Εμείς δεν έχουμε να ευχηθούμε οτιδήποτε άλλο παρά ένα τεράστιο Καλή Επιτυχία, στην Κυπριακή Αποστολή και την Έλενα Τσαγκρινού. Ευχόμαστε εκ βάθως καρδίας να ακούσουμε την Κύπρο στις 10 χώρες που θα περάσουν στον Μεγάλο Τελικό.

Μείνετε συντονισμένοι στο EurovisionFun για όλα όσα αφορούν την 65η διοργάνωση του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision. 

5 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Η “μεγάλη” μέρα έφτασε! η eurovision επιστρέφει και είναι γεγονός! Μεγάλο ενδιαφέρον θα έχει ο αποψινός τελικός και σαφώς θα είναι πολύ δύσκολος όχι λόγω πολλών καλών τραγουδιών (όπως το ’18) αλλά λόγω πολλών μετρίων που αναγκαστικά πρέπει να βρεθούν 10 φιναλιστς…
    Προσωπικά όλες οι χώρες πιστεύω διεκδικούν την πρόκριση εκτός της Βόρειας Μακεδονίας, δεν είναι κάθε μέρα Πασχαλιά…
    Δύο σχόλια για την κάθε συμμετοχή
    Λιθουανία: τραγούδι πιασάρικο εύθυμο και το συγκρότημα χαρισματικό αλλά η σκηνική παρουσία μου φαίνεται λίγη, μια χαρά για εθνικό τελικό αλλά για τη “μεγάλη σκηνή” κάπως άδειο κάνει το αποτέλεσμα.
    Σλοβενία: οκ τραγούδι που ίσως όμως να χαθεί στο πλήθος, εξαιρετική φωνή και προσεγμένη σκηνική παρουσία
    Ρωσία: ο ορισμός του πιασάρικου τραγουδιού. Δυναμικό, περνάει άμεσα το μήνυμα του και η Manizha φοβερή περφορμερ.
    Σουηδία: μια από τις πιο αδύναμες σουηδικές συμμετοχές τα τελευταία χρόνια από πολλές απόψεις
    Αυστραλία: το αποτέλεσμα (ειδικά για lot είναι πολύ καλύτερο απ’όσο περίμενα)
    Βόρεια Μακεδονία: ωραία φωνή και τίποτα άλλο. Σκηνική παρουσία και τραγούδι θα τα χαρακτήριζα κάπως αδιάφορα.
    Ιρλανδία: ένα οκ τραγούδι, ίσως κάπως αδύναμο για το είδος του, ωραία όμως στημένο αλλά μέτρια ερμηνευμένο
    Κύπρος: δυναμικό σαν κομμάτι που σκηνικά απογειώνεται αφού είναι εξαιρετικά στημένο.(σαφώς και δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο αλλά έχει γίνει πολύ προσεγμένη δουλειά)
    Νορβηγία: αν κλείσω τα μάτια το τραγούδι μου αρέσει αρκετά, η σκηνική παρουσία το χαλάει πολύ.
    Κροατία: Δεν μου αρέσει όπως έχει στηθεί αλλά σαν τραγούδι σου μένει.
    Βέλγιο: εξαιρετικό, κατ’εμέ από όλες τις απόψεις αν αποκλειστεί θα είναι κρίμα
    Ισραήλ: το προτιμώ από το παρεμφερές της Κροατίας, αν και αυτό έχει στηθεί λάθος(ειδικά αυτό το πράγμα με την αλλαγή ρούχων αλά 2008). Σαν κομμάτι όμως μου είναι ευχάριστο και η edene έχει καλή φωνή
    Ρουμανία: αχ αχ αχ… Ένα πολύ όμορφο κομμάτι που δυστυχώς καταστράφηκε σκηνικά και ερμηνευτικά. Λες και βλέπω το “όνειρο μου” ή το “matter of time” του 2018….
    Αζερμπαιτζάν: ποτέ δεν μου άρεσε σαν κομμάτι, και σκηνικά και ερμηνευτικά με ενοχλεί ακόμα περισσότερο.
    Ουκρανία: αυτό που λέμε dark horse, εξαιρετικό στήσιμο, ενέργεια και τρομερά πιασάρικο συν ότι είναι μια “πρόταση”
    Μάλτα: σαν τραγούδι το έχω σιγοτραγουδήσει, αλλά το ότι παίζει ακόμα 3ο στα στοιχήματα με πολύ ατυχή σκηνική παρουσία και ντύσιμο πραγματικά με τρελαίνει… Η Destiny φωνάρα αλλά σαφώς το περσινό της πήγαινε καλύτερα.
    Μια πρόβλεψη για το ποιες χώρες μπορεί να προκριθούν σήμερα:
    Σε τυχαία σειρά: Μάλτα, Ουκρανία, Ρωσία, Κύπρος, Λιθουανία, Σουηδία θεωρώ δεδομένο ότι θα προκριθούν
    Χώρες με καλές πιθανότητες νομίζω πως είναι: το Βέλγιο και η Νορβηγία
    Και τα 2 τελευταία εισιτήρια μπορούν να τα πάρουν οποιεσδήποτε (σχεδόν) χώρες, εγώ θα πω: Αυστραλία και Κροατία.
    Οι αποκληθείσες χώρες: 11. Αζερμπαιτζάν 12. Σλοβενία 13. Ισραήλ (γιατί κακά τα ψέματα ο διαγωνισμός έχει πλέον έντονα πολιτικό χρώμα) 14. Ρουμανία 15. Ιρλανδία 16. Βόρεια Μακεδονία.
    ΥΓ: Εγώ θα ευχηθώ καλή επιτυχία σήμερα στην Κύπρο μας, που φαίνεται να καλπάζει στα στοιχήματα σε αντίθεση με εμάς(μια αισθητή πτώση υπάρχει το τελευταίο διήμερο) καθώς για την ώρα δεν έχει πείσει το αποτέλεσμα μας-τουλάχιστον όσο αναμενόταν- κάτι που φυσικά εύχομαι μήπως και ανατραπεί μετά τον ημιτελικό μας (αν φυσικά έχουν λυθεί τα θέματα μας, background σκιές αμηχανία Στεφανίας κ.λπ). Τέλος, καλή θέαση να έχουμε και ας το απολαύσουμε αφού από όσο είδαμε το τελευταίο χρόνο τίποτα δεν είναι δεδομένο…

    Απάντηση
    • Miltos
      Miltos says:

      Εξαιρετική προσέγγιση από όλες τις απόψεις. Στο μόνο που θα διαφωνήσω είναι στην αναφορά για την συμμετοχή μας. Το θεωρώ απολύτως λογικό να πέσουμε μια θέση, αφού την δεδομένη στιγμή τελειοποιούνται τα κομμάτια του πρώτου ημιτελικού και βλέπουμε το τελικό performance. Αν λάβουμε υπόψη μας και τις βαθμολογίες των διαπιστευμένων τότε μια χαρά είμαστε, άντε καλή επιτυχία στην Κύπρο μας και μακάρι να τελειοποιήσουμε κι εμείς την εμφάνιση μας (δεν αμφιβάλλω καθόλου)!!!

      Απάντηση
      • Κωνσταντίνος
        Κωνσταντίνος says:

        Μίλτο, μην παρεξηγηθω δεν υποτιμώ την συμμετοχή μας απλώς πρέπει να βελτιωθούν αρκετά πράγματα, συγκεκριμένα αυτά που ανέφερα. Πιστεύω ότι θα έχουν τελειοποιηθεί ως αύριο το βράδυ στην πρόβα των επιτροπών! Εξάλλου η Στεφανία παίζει “εντός έδρας”. Ας ελπίσουμε να πάνε όλα καλά!!
        Φίλε/φίλη νομίζω το Αζερμπαϊτζάν είναι καταδικασμένο από τις επιτροπές, χθες σε κάποια αποσπάσματα που είδα στο YT η efendi ήταν μέτρια φωνητικά και μετά τα μισά ακουγόταν τελείως λαχανιασμενη και σαν τραγούδι δεν είναι και ιδιαίτερα juries’ friendly. Στο televoting θα μπει στη δεκάδα (6ο-7ο) αλλά δεν ξέρω αν αρκεί… Για την ώρα τείνω σε οριακό αποκλεισμό.
        Σχετικά με την Νορβηγία σίγουρα θα βρει το κοινό του ο tix ειδικά σε βόρειες και δυτικές χώρες, νομίζω τόσο σε επιτροπές όσο και σε κοινό θα είναι χαμηλά στην δεκάδα οπότε συνολικά θα πάρει ένα από τα τελευταία εισιτήρια της πρόκρισης.

        Απάντηση
    • T.R
      T.R says:

      Simfono me to pios tha perasi kai pios tha mini ektos. kai ego avtes eho sta dika mou prognostika an kai to Azerbaijan logo tou anatolitikou ihou perimeno tin ipostirixi tis tourkikis diasporas stis hores pou simmetehoun kai psifizoun apopse kai isos ‘triposi sti 10ada’ esto kai oriaka. I Norvigia isos mini ektos. Akoustika kalo akougete to tragoudaki alla ta ftera kai ta poupoulla to halane

      Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *