Eurovision 2021: Η press rehearsal του Πρώτου Ημιτελικού – Live! (ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ)

Επισήμως έχουμε μπει στην τελική ευθεία του 65ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision! Αυτή την ώρα διεξάγεται η πρώτη dress rehearsal, του πρώτου ημιτελικού ή αλλιώς η press rehearsal, αφού είναι ανοιχτή για τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους που βρίσκονται είτε εδώ στο Ρότερνταμ, είτε μέσω του online press center. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ανανεώνετε το άρθρο, για να βλέπετε ενημερώσεις για τις εμφανίσεις των συμμετεχόντων.

Ουσιαστικά πρόκειται για την πρώτη γενική πρόβα του ημιτελικού, αφού θα παρακολουθήσουμε ακριβώς, αυτό που θα δείτε ζωντανά από τις οθόνες σας την Τρίτη το βράδυ. Οι παρουσιαστές μας όπως γνωρίζετε είναι οι Chantal Janzen, Jan Smit, Edsilia Rombley και Nikkie De Jager. Σήμερα εκτός από τις 16 συμμετέχουσες χώρες του Πρώτου Ημιτελικού, θα δούμε να ερμηνεύουν τις συμμετοχές τους και οι Γερμανία, Ιταλία και διοργανώτρια Ολλανδία, οι οποίες ψηφίζουν και σε αυτό τον ημιτελικό.

Eurovision is Back” μας λένε οι διοργανωτές και βρισκόμαστε απευθείας μέσα στο Ahoy Arena! Βλέπουμε τον Duncan Laurence να ερμηνεύει το Feel Something. Αμέσως μετά στις οθόνες μας έχουμε τους τέσσερις παρουσιαστές που βγαίνουν στην σκηνή σε ένα σόου πυροτεχνημάτων.

Πριν ξεκινήσει το διαγωνιστικό μέρος, οι παρουσιαστές μας εξηγούν την διαδικασία, ενώ βλέπουμε και τα νούμερα ψηφοφορίας.

Λιθουανία

Με τα γνωστά κίτρινα ρούχα και την χορογραφία με τα δάχτυλα οι The Roop ξεσηκώνουν με την εμφάνιση τους. Ένα τραγούδι που από πολλούς θεωρείται φαβορί, αλλά φαίνεται να έχει χάσει την αρχική του δυναμική. Παραμένει όπως και να έχει ένα δυνατό ξεκίνημα.

Σλοβενία

Η Ana Soklic βγαίνει σχεδόν άβαφη! Ερμηνεύει με φοβερή άνεση το Amen. Δυστυχώς όμως τα κοντινά πλάνα την αδικούν και ίσως θα πρέπει να μην τα προτιμήσει στις επόμενες εμφανίσεις της. Έχει μία υπέροχη φωνή, δυστυχώς όμως δεν νομίζω πως αρκεί για να την δούμε και το Σάββατο.

Ρωσία

Η εμφάνιση παραμένει η ίδια όπως και τις προηγούμενες πρόβες, με μοναδική διαφοροποίηση την γέφυρα του τραγουδιού, όπου η Manizha κάθεται στο πάτωμα. Μία δυνατή συμμετοχή από την Ρωσία, που πάει κατευθείαν στον τελικό.

Σουηδία

Σαφώς βελτιωμένος φωνητικά ο Tusse από την δεύτερη πρόβα. Μετά από πάρα πολλά χρόνια η Σουηδία είναι εκτός του top10 των στοιχημάτων, με ένα τραγούδι πολύ καλύτερο από πολλές πρόσφατες συμμετοχές τους, κατά την άποψη μου. Δεν πιστεύω ότι θα έχει πρόβλημα να προκριθεί. Η εμφάνιση παραμένει πολύ επαγγελματική, ενώ και το μήνυμα του τραγουδιού είναι πολύ δυνατό.

Αυστραλία

Επιτέλους βλέπουμε την εμφάνιση της Montaigne, που όπως γνωρίζετε διαγωνίζεται μέσω του live on tape, αφού δεν βρίσκεται στο Ρότερνταμ, εξαιτίας των ταξιδιωτικών περιορισμών. Μεγάλο χειροκρότημα για την Αυστραλία από τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους. Φωνητικά είναι άψογο, ενώ βλέπουμε και διάφορα οπτικά εφέ. Όσοι προεξοφλούσαν τον αποκλεισμό της Montaigne ας το ξανασκεφθούν, γιατί δεν το θεωρώ καθόλου μα καθόλου απίθανο να περάσει, θα έχει και το sympathy vote εξάλλου.

Βόρεια Μακεδονία

Δεν υπάρχουν πολλά να πεις για τον Vasil δυστυχώς. Ερμηνεύει πολύ καλά την συμμετοχή του, αλλά τόσο το τραγούδι, όσο και η σκηνική του εμφάνιση είναι οι πιο αδιάφορες της βραδιάς. Ούτε το τρικ της Dotter με την μπλούζα που αντανακλά το φως από τους προβολείς θα τον σώσει από τον αυριανό αποκλεισμό!

Διαφημιστικό διάλειμμα

Αμέσως μετά την Βόρεια Μακεδονία έχουμε το πρώτο διαφημιστικό. Εμείς εδώ βλέπουμε την Nikkie, όπου μας δείχνει διάφορα βίντεο των fans, που μιμούνται τους αγαπημένους τους eurofans.

Την σκυτάλη παίρνει η Edsilia, όπου ανακρίνει τους The Roop στο green room, ενώ η Nikkie συνδέεται με την Montaigne στην Αυστραλία.

Ιρλανδία

Με μία από τις πιο πολύπλοκες σκηνικές εμφανίσεις, συμμετέχει η Lesley Roy με το Maps για την Ιρλανδία. Φωνητικά είναι ακόμη καλύτερη. Το σκηνικό δουλεύει επιτέλους στο 100%. Τρισδιάστατο δάσος, σελίδες, βιβλίων και ίσως το πιο pop κομμάτι του πρώτου ημιτελικού. Στο τέλος του τραγουδιού η Lesley πετάει ένα χαρτί στην σκηνή, προφανώς τον χάρτη, που την βοήθησε να φθάσει σπίτι! Θα παλέψει η βασίλισσα για την πρόκριση, θυμηθείτε με!

Η Edsilia και η Nikkie γεμίζουν τον χρόνο για να προλάβει να αδειάσει η σκηνή από τα props της Ιρλανδίας.

Κύπρος

Η Έλενα Τσαγκρινού δίνει μία ακόμη δυνατή ερμηνεία του El Diablo, έχοντας πάρει φόρα και από τα στοιχήματα που την φέρνουν στην πέμπτη θέση. Δεν έχουμε αλλαγές ούτε στην εμφάνιση της Κύπρου σε σχέση με τις δεύτερες πρόβες.

Νορβηγία

Με μία εμφάνιση πολύ κοντά στον εθνικό τελικό και με ξηρό πάγο καθ’ όλη τη διάρκεια του τραγουδιού, ο Tix έρχεται σε μεγάλη αντίθεση με την προηγούμενη συμμετοχή της Κύπρου. Ένα μελωδικό τραγούδι, ερμηνευμένο αρκετά καλά. Σίγουρα θα έχει το κοινό του, θα είναι αρκετό για να προκριθεί; Θα το μάθουμε αύριο το βράδυ!

Κροατία

Άλλο ένα pop γυναικείο τραγούδι. Η Albina είναι πανέμορφη και γράφει φοβερά στην τηλεόραση. Το εφέ του πολλαπλασιασμού στο ρεφρέν είναι και έξυπνο και απόλυτα ταιριαστό, παρότι το έχουμε ξανά δει στον διαγωνισμό. Μία συμμετοχή που επίσης θα παλέψει για την πρόκριση.

Βέλγιο

Είναι ίσως το μεγαλύτερο όνομα του φετινού διαγωνισμού και η συμμετοχή τους τελείως διαφορετική από τις περισσότερες. Πιθανότατα θα έχει την υποστήριξη των επιτροπών, άλλη μία συμμετοχή που δεν θα πρέπει να θεωρεί σίγουρο κανένα από τα δύο αποτελέσματα.

Ισραήλ

Η αποστολή του Ισραήλ θέλει πάρα πολύ να συνεχίσει το σερί προκρίσεων στον τελικό και η αλήθεια είναι πως η Eden σήμερα για πρώτη φορά ερμήνευσε άψογα τις ψηλές νότες στο τέλος. Αυτός ο ημιτελικός είναι πραγματικά ό,τι πιο δύσκολο έχουμε ζήσει.

Διαφημιστικό διάλειμμα

Αμέσως μετά έχουμε το δεύτερο διάλειμμα. Βλέπουμε μία μικρή αναδρομή για το πως η Ολλανδία πέτυχε την νίκη στον διαγωνισμό το 2019, ενώ έχουμε και μία μικρή δήλωση του Mans Zelmerlow.

Ρουμανία

Η Roxen ήρθε στο Ρότερνταμ ως ένα από τα φαβορί για μία θέση τουλάχιστον στην δεκάδα, αλλά είδε τις μετοχές της να πέφτουν μετά τις δύο πρώτες πρόβες. Φωνητικά ομολογώ πως σήμερα είναι αρκετά καλύτερη, αν και αντιμετωπίζει πάλι κάποια θέματα. Φοράει άλλο ρούχο και δείχνει πιο σίγουρη για τον εαυτό της.

Αζερμπαϊτζάν

Παρόμοια περίπτωση και η Efendi από το Αζερμπαϊτζάν. Οι πρόβες εδώ δεν την ευνόησαν και τα στοιχήματα την έριξαν περίπου στην 30η θέση. Φωνητικά και αυτή ευνοημένη. Θα χρειαστεί σίγουρα την υποστήριξη του κοινού για να εξασφαλίσει την πρόκριση, αφού δεν πιστεύω οι επιτροπές να ψηφίσουν εύκολα αυτό το τραγούδι.

Ουκρανία

Μετά την περιπέτεια που είχε η κεντρική ερμηνεύτρια των Go_A, το συγκρότημα σύσσωμο βρίσκεται on stage. Μια ακόμα φοβερή πρόβα από τους Ουκρανούς, που επίσης μας προτείνουν κάτι τελείως διαφορετική στον φετινό διαγωνισμό. Θεωρώ πως έχει εξασφαλισμένη την πρόκριση στον τελικό. Ίσως το μεγαλύτερο χειροκρότημα μέχρι στιγμής.

Το πρώτο λαθάκι νομίζουμε, αφού πέφτουν οι τίτλοι της μαλτέζικης συμμετοχής, ενώ μία εκ των παρουσιαστών μας υπενθυμίζει τα hashtags της Eurovision για το Twitter.

Μάλτα

Άλλο μαλλί για την Destiny, η οποία επέλεξε τελικά το ασημί φόρεμα, με ιδίου χρώματος μπότες αυτή την φορά! Οι χορεύτριες είναι ντυμένες στα ροζ. Φωνητικά είναι πραγματικά αλάνθαστη, προσωπικά μου αρέσει πολύ περισσότερο αυτό το look. Σίγουρη πρόκριση για την Μάλτα, που φυσικά παραμένει και ένα εκ των μεγάλων φαβορί για την νίκη.

Αμέσως μετά βλέπουμε ξανά τα νούμερα ψηφοφορίας και η διάρκεια ψηφοφορίας ξεκινά! Ακολουθεί το πρώτο medley με τις 16 σημερινές συμμετοχές.

Ποιες θεωρώ σίγουρο πως θα προκριθούν

Με βάση την πρόβα που μόλις παρακολουθήσαμε θεωρώ δεδομένες πως θα προκριθούν τις εξής:

  • Λιθουανία
  • Ρωσία
  • Σουηδία
  • Κύπρος
  • Κροατία
  • Ουκρανία
  • Μάλτα

Ποιες θα παλέψουν

Για τις υπόλοιπες τρεις θέσεις θα παλέψουν οι εξής:

  • Ιρλανδία
  • Νορβηγία
  • Βέλγιο
  • Αυστραλία
  • Ισραήλ
  • Αζερμπαϊτζάν

Ποιες θα κοπούν

Αυτές οι τρεις χώρες είτε λόγω εμφάνισης, είτε λόγω τραγουδιού θεωρώ πολύ δύσκολο να καταφέρουν να προκριθούν:

  • Ρουμανία
  • Βόρεια Μακεδονία
  • Σλοβενία

Interval Act

Την ιστορία της Ολλανδίας, μέσω της σχέσης της με το νερό βλέπουμε ως interval act του Πρώτου Ημιτελικού, Πρωταγωνιστεί η ηθοποιός Thekla Reuten και η τραγουδίστρια Davina Michelle. Μην χάσετε το βίντεο, θα δείτε και εικονική πραγματικότητα!

Ακολουθεί ένα ακόμη medley με τις 16 συμμετοχές του Πρώτου Ημιτελικού.

Προτού όμως δούμε τα αποτελέσματα, η Nikkie και η Edsilia δίνουν πάσα για ένα βίντεο με παλαιότερους νικητές. Βλέπουμε την Katrina, την Anne Marie David, την Eimear Queen, την Lenny Kuhr, την Marie Myriam και τον Johnny Logan.

Βλέπουμε ένα ακόμη βίντεο με όλα τα ρεκόρ του Arcade του Duncan Laurence, ενώ αμέσως μετά ακολουθεί μία μικρή συνέντευξη.

Όπως σας είπαμε και στην αρχή, έχουμε και την μαγνητοσκόπηση των τριών εξ των έξι απευθείας φιναλίστ.

Ιταλία

Οι Maneskin είναι το πρώτο φαβορί σύμφωνα με τα στοιχήματα. Το δημοφιλές ιταλικό ροκ συγκρότημα δίνει μία εκρηκτική ακόμα παράσταση. Ξεχωριστοί και επαγγελματίες σε μία ακόμα εμφάνισή τους οι Maneskin!

Γερμανία

Η αλήθεια είναι ότι αμέσως μετά τους Maneskin, o Jendrik είναι σε πολύ μειονεκτική θέση. Είναι η joke entry της χρονιάς και έτσι την αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι. Δεν θα γλιτώσει τις τελευταίες θέσεις στον τελικό.

Ολλανδία

Η διοργανώτρια χώρα εκπροσωπείται από τον Jeangu Macrooy, με ένα αρκετά ιδιαίτερο τραγούδι. Δυστυχώς για τον ίδιο και ευτυχώς για εμάς, οι Ολλανδοί φαίνεται να υποστηρίζουν περισσότερο την Stefania παρά τον ίδιο! Δεν βλέπω πως η Ολλανδία θα αποφύγει της τελευταίες θέσεις.

Αποτελέσματα

Ο νέος executive supervisor του διαγωνισμού, Martin Osterdahl δίνει το πράσινο φως για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Οι δέκα χώρες που προκρίθηκαν ήταν:

Στον πίνακα τα ονόματα των χωρών γράφονται κατά αλφαβητική σειρά και όχι με βάση την σειρά εμφάνισης.

  • Ρουμανία
  • Ισραήλ
  • Κύπρος
  • Λιθουανία
  • Νορβηγία
  • Αζερμπαϊτζάν
  • Αυστραλία (*συνδέονται με το σπίτι της Montaigne, όπου την βλέπουμε να πανηγυρίζει)
  • Σουηδία
  • Μάλτα
  • Βόρεια Μακεδονία

Πριν την αποφώνηση βλέπουμε ένα βίντεο με τις δέκα χώρες που προκρίθηκαν.

Για να μην χάνετε στιγμή, ακολουθήστε το Eurovisionfun σε FacebookInstagramTwitter και YouTube. Για συνεντεύξεις και reactions ακολουθήστε το κανάλι των Eurovision Buddies στο YouTube!

Πηγή Φωτογραφιών: Θοδωρής Παλάσκας/ Eurovisionfun
5 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Eurovision Greece
    Eurovision Greece says:

    Το Αζερμπαϊτζάν είναι αυτή τη στιγμή στην 20ή θέση και όχι στην 30ή. Οταν λέτε medley, μήπως εννοείτε recap; Ευχαριστούμε για την κάλυψη!

    Απάντηση
    • Giannis Argyriou
      Giannis Argyriou says:

      Εννοούμε medley. Αν εσεις θελετε να το πειτε recap μπορείτε να το πειτε recap κ το Αζερ ειναι στην 24η θέση τώρα, οχι την 20η, αλλα επεσε κ στην 30η μετα την 2η προβα.

      Απάντηση
  2. ESC Karma
    ESC Karma says:

    Το Αζερμπαϊτζάν ποτέ δεν έπεσε 30ο. Ήταν 18ο, έπεσε 21ο και τώρα είναι 20ο.

    Medley είναι η μίξη πολλών τραγουδιών σε ένα. Recap είναι αυτό που βλέπαμε τόσα χρόνια στην Eurovision, δηλαδή αποσπάσματα των τραγουδιών το ένα μετά το άλλο.

    Απάντηση
  3. C.G
    C.G says:

    Μήπως εννοείτε ανακεφαλαιοτικά συνοπτικά αποσπάσματα; Χχαχαχχαχαχαχαχαχα. Αλήθεια δεν μπορώ με κάποιους.

    Ποιες θέλω να περάσουν με σειρά προτίμησης:
    Λιθουανία
    Ουκρανία
    Ρωσία
    Βέλγιο
    Κροατία
    Κυπρος
    Μαλτα
    Ρουμανία
    Ισραηλ
    Αυστραλία
    Η δεκάδα συμπληρώιηκε με κάποιους μονόφθαλμους στους τυφλούς. Για τα γούστα μου μόνο η τετράδα μου είναι αγαπημένες φετινές συμμετοχές οι άλλες εμένα δεν με τρελαίνουν και κάποιες που με τρέλαιναν αποδείχτηκαν κακές live βλεπε Ρουμανία που ελλείψει άλλων την χώρεσα στην 10αδα μου

    Ποιες προβλέπω οτι θα προκριθουν
    Πιστευω η Σουηδία θα περάσει και ίσως και η Ιρλανδία με την Νορβηγία αφήνοντας πιθανόν εκτός Αυστραλία, Ισραήλ και ίσως Κροατία ή και Ρουμανία.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *