Eurovision 2021: Πρώτη τεχνική πρόβα της Ολλανδίας!

Σειρά έχει η διοργανώτρια χώρα και περσινή νικήτρια, Ολλανδία, με τον Jeangu Macrooy και το τραγούδι Birth of a New Age. Ο 27χρονος Jeangu με καταγωγή από το Σουρινάμ, την πρώην ολλανδική αποικία της Νότιας Αμερικής, κάνει καριέρα στην Ολλανδία από το 2014. Το τραγούδι του μιλάει για τη δύναμη ψυχής, τον αυτοσεβασμό και και την αποφασιστικότητα. Είναι, όπως λέει ο ίδιος, μία ωδή σε όλους όσους παλεύουν για τα δικαιώματά τους και έχουν το θάρρος να γιορτάζουν τη δύναμη της αυθεντικότητά τους. Είναι η πρώτη φορά που στη σκηνή του διαγωνισμού, και μάλιστα στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου, θα ακουστεί η τοπική γλώσσα του Σουρινάμ, Σρανάν Τόγκο, και συγκεκριμένα η φράση Mi Na Afu Sensi, No Wan Man E Broko Mi’, που σημαίνει “Είμαι ήδη μισό cent, δεν μπορείς να με σπάσεις”.

Η πρόβα

O Jengu Macrooy ανεβαίνει στη σκηνή μαζί με 1 χορευτή και 2 ακόμη τραγουδιστές-χορευτές, ανάμεσα στους οποίους βρίσκεται και ο δίδυμος αδερφός του. Φωνητικά είναι εξαιρετικός, ενώ τα χρώματα που κυριαρχούν είναι το μπλε, το μαύρο και το λευκό. Στη γέφυρα του τραγουδιού χορεύουν στον διάδρομο ανάμεσα στις δύο σκηνές και βλέπουμε χρώματα που παραπέμπουν σε ηλιοβασίλεμα. Στο τέλος πηγαίνουν στη μικρή σκηνή και η οθόνες led γεμίζουν με χρώματα. Σε όλη τη διάρκεια της εμφάνισης βλέπουμε στο φόντο τη φράση του τραγουδιού No Wan Man E Broko Mi και τη μετάφρασή της You Can’t Break Me. 

Jeangu Macrooy, The Netherlands, First Rehearsal, Rotterdam Ahoy, 13 May 2021

Jeangu Macrooy, The Netherlands, First Rehearsal, Rotterdam Ahoy, 13 May 2021

Photos: Thomas Hanses / Andres Putting / EBU


Για να μην χάνετε στιγμή, ακολουθήστε το Eurovisionfun σε FacebookInstagramTwitter και YouTube. Για συνεντεύξεις και reactions ακολουθήστε το κανάλι των Eurovision Buddies στο YouTube.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *