Eurovision 2021: Πρώτη τεχνική πρόβα της Ρωσίας!

Η Manizha με το Russian Woman εκπροσωπεί την Ρωσία και είναι χωρίς αμφιβολία μία από τις πιο αμφιλεγόμενες συμμετοχές της Eurovision 2021. Με καταγωγή από το Τατζικιστάν και με Μουσουλμάνους γονείς, το αντισυμβατικό τραγούδι της ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στους συντηρητικούς κύκλους της χώρας, αλλά και μεταξύ κυβερνητικών αξιωματούχων και της ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Το μήνυμα του τραγουδιού της πάντως φαίνεται πως βρίσκει ευήκοα ώτα στην Ευρώπη και δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν με θέρμη την ρωσική συμμετοχή, θέλοντας ίσως να στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα στο Κρεμλίνο.

Η πρόβα

Wow! Η Manizha παρουσιάζει ένα εκπληκτικό σόου, αρκετά διαφορετικό από τον εθνικό τελικό. Ξεκινά το τραγούδι μέσα σε ένα τεράστιο παραδοσιακό ρωσικό φόρεμα. Στο ρεφρέν βγαίνει από αυτό και πάει στο κέντρο της σκηνής. Γύρω της οι τέσσερις τραγουδιστές των φωνητικών. Στο τρίτο run είχαμε και φωτιές.

Στο φόντο βλέπουμε πολύχρωμες εικόνες και πίνακες παραδοσιακής λαϊκής ρωσικής τέχνης. Η μεγάλη έκπληξη που μας έλεγε ότι θα έχει η Manizha στην εμφάνισή της έρχεται στο τέλος, όταν στα leds βλέπουμε εκατοντάδες νεαρές Ρωσίδες, γυναίκες, drag queen κ.α. να τραγουδούν μαζί της το Russian Woman.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του τραγουδιού βλέπουμε συνθήματα στο background, όπως be strong, be creative κ.α. Στο φινάλε και ενώ τραγουδούν μαζί με την Manizha όλες αυτές οι γυναίκες στο background, γυρίζουν τόσο τα φωνητικά όσο και η ίδια η Manizha με ανοιχτά τα χέρια, σαν να τις υμνούν. Εξάλλου το τραγούδι είναι ένας ύμνος στην γυναίκα της Ρωσίας, στην χειραφέτηση και στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Το act τελειώνει με τον σχηματισμό του τίτλου στα leds, αποτελούμενο από όλες αυτές τις γυναίκες που είδαμε νωρίτερα.

Νομίζω η Ρωσία βάζει υποψηφιότητα για μία θέση στο top10!

 

https://www.youtube.com/watch?v=RZjOv3jomqc


Για να μην χάνετε στιγμή, ακολουθήστε το Eurovisionfun σε FacebookInstagramTwitter και YouTube. Για συνεντεύξεις και reactions ακολουθήστε το κανάλι των Eurovision Buddies στο YouTube!

4 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Ακ
    Ακ says:

    Αν και τραγούδι μου άρεσε πολύ για να είμαι ειλικρινής αυτό με το φόρεμα μου φάνηκε λίγο γελοίο.γνωμη μου.καλη επιτυχία μακάρι να προκριθεί!

    Απάντηση
  2. ERSI
    ERSI says:

    Διασκεδαστικό και αρκετά ταιριαστό με το vibe του τραγουδιού. Επίσης τα φωνητικά αποδίδονται πολύ καλά.

    Απάντηση
  3. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Εκρηκτική εμφάνιση και τραγουδίστρια με χάρισμα. Το φόρεμα δεν ξέρω αν μου αρέσει ή όχι αλλά σε γενικές γραμμές πολύ καλή σκηνική παρουσία και φωνητικά. Δεν βρίσκω το λόγο να μην προκριθεί και φέτος η Ρωσία. Στο televoting θα παίξει ψηλά,στις επιτροπές αμφιβάλλω….
    Καλή επιτυχία σε ένα τραγούδι που πραγματικά μου άρεσε από το πρώτο άκουσμα!

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *