Eurovision 2021: Τα αποτελέσματα του Δεύτερου Ημιτελικού: Στον Μεγάλο Τελικό η Ελλάδα με την Stefania!

Ο Δεύτερος από τους συνολικά δύο ημιτελικούς του 65ου Διαγωνισμού της Eurovision πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία live από την Ahoy Arena του Ρότερνταμ της Ολλανδίας.

Τα στοιχήματα που ήθελαν την Ελλάδα και το “Last Dance” να προκρίνονται, επιβεβαιώθηκαν πανηγυρικά και έτσι η Stefania θα τραγουδήσει ξανά το προσεχές Σάββατο διεκδικώντας ένα καλό πλασάρισμα για την χώρα μας στον Τελικό.

Οι 10 χώρες που κατάφεραν να περάσουν στον Μεγάλο Τελικό του Σαββάτου είναι:

  • Αλβανία
  • Σερβία
  • Βουλγαρία
  • Μολδαβία
  • Πορτογαλία
  • Ισλανδία
  • Άγιος Μαρίνος
  • Ελβετία
  • Ελλάδα
  • Φινλανδία

Λίγα λόγια για την αποψινή βραδιά:

Eurovision is Back” μας λένε οι διοργανωτές και βρισκόμαστε απευθείας μέσα στην Ahoy Arena! Τον δεύτερο ημιτελικό άνοιξε ο βραβευμένος Ολλανδός break dance χορευτής Redo με την Ολλανδή τραγουδίστρια Eefje de Visser.

Αμέσως μετά στις οθόνες μας έχουμε τους τέσσερις παρουσιαστές (Chantal JanzenJan SmitEdsilia RombleyNikkie de Jager) που βγαίνουν στην σκηνή σε ένα σόου πυροτεχνημάτων.

Συνολικά, 17 χώρες διεκδίκησαν τα 10 εισιτήρια που οδηγούσαν στον Τελικό του Σαββάτου.

(πατήστε επάνω στο τίτλο του τραγουδιού για να δείτε την εμφάνιση)

Αμέσως μετά την εμφάνιση της Πορτογαλίας, η Chantal Janzen επικοινωνεί με τη δική μας Έλενα Παπαρίζου που εμφανίζεται υπέρλαμπρη στην οροφή ενός κτηρίου του Ρότερνταμ και μας θυμίζει τη νίκη της το 2005!

Με το κλείσιμο του διαγωνιστικού μέρους σειρά είχε το interval act της βραδιάς. Είδαμε ένα μαγευτικό χορευτικό interval act με πολλούς χορευτές ανάμεσα στους οποίους ξεχωρίζει ο Ahmad Joudeh που συνδυάζει κλασικό μπαλέτο, σύγχρονο χορό και το χορό των δερβίσηδων για να μεταδώσει ένα μήνυμα αποδοχής της διαφορετικότητας μαζί με τον Dez Maarsen, επαγγελματία ποδηλάτη BMX Flatland με πολλές διακρίσεις παγκοσμίως.

Στη συνέχεια οι υπόλοιπες τρεις Big 5 βρέθηκαν στη σκηνή όπου και είδαμε απόσπασμα από τις συμμετοχές τους. Ο λόγος για την Barbara Pravi από την Γαλλία και το “Voilà”τον James Newman από το Ηνωμένο Βασίλειο με το “Embers”, ενώ ο Blas Cantó  από την Ισπανία ερμήνευσε το “Voy a quedarme”.

Ο νέος executive supervisor του Διαγωνισμού της Eurovision, Martin Osterdahl πήρε τον λόγο και αμέσως μετά έγινε η ανακοίνωση των δέκα χωρών που ηδη αναφέραμε και θα διαγωνιστούν στον Τελικό της 22ης Mαΐου.

Εμείς δεν έχουμε παρά να συγχαρούμε θερμά την Stefania για την πρόκρισή της και να ευχηθούμε κάθε επιτυχία στον Μεγάλο Τελικό του Σαββάτου!

 

Πως σας φάνηκαν τα αποτελέσματα του Δεύτερου Ημιτελικού;

 

Για να μην χάνετε στιγμή, ακολουθήστε το Eurovisionfun σε FacebookInstagramTwitter και YouTube. Για συνεντεύξεις και reactions ακολουθήστε το κανάλι των Eurovision Buddies στο YouTube!

12 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Thisaintourlastdance
    Thisaintourlastdance says:

    Ρε παιδια η Μολδαβια πως περασε με αυτα τα vocals; Ειδικα η μεγαλη νοτα της ηταν αθλια! Πως;
    Α ρε Kirkovov με τις ” τεχνικες ” σου… 😛

    Απάντηση
  2. Thisaintourlastdance
    Thisaintourlastdance says:

    Ευχομαι να τραβηξουμε δευτερο μισο, ομως δυσκολο απο τη στιγμη που ανακοινωθηκαμε αργα ( αρα θα τραβηξει 8η και μενουν μονο 4 θεσεις )

    Απάντηση
  3. C.G
    C.G says:

    Μπράβο μπράβο μπράβο στην Στεφανία και σε όλους που θα δουμε το Σαββατο τον τελικό με περισσότερο ενδιαφέρον. Σημερα αυτό που είδα και άκουσα από τις αποστολές με έκαναν να αναθεωρήσω τις προτιμήσεις μου που είχα πριν τον ημιτελικό. Τα αγαπημένα μου σήμερα με σειρά προτίμησης:

    1. Φινλανδία
    2. Ελβετία
    3. Σερβία
    4. Πορτογαλία
    5. Ισλανδία
    6. Ελλάδα
    7. Δανία
    8. Τσεχία
    9. Βουλγαρία
    10. Αλβανία

    11. Σαν Μαρίνο
    12. Εσθονία
    13. Αυστρία
    14. Λετονία
    15. Μολδαβία
    16. Γεωργία
    17. Πολωνία

    Πάμε γερά το Σάββατο. Καλή επιτυχία σε όλα τα αγαπημένα μου. Μακάρι ο καλύτερος να κερδίσει.

    Απάντηση
  4. Thisaintourlastdance
    Thisaintourlastdance says:

    Φτου! Κληρωθηκαμε στο 1ο μισο.
    Μας βλεπω να ανοιγουμε το σοου γιατι δε θα θελουν να εχουμε ξανα προβληματα με το green screen οπως ειχαμε μετα την Εσθονια… Φτου ξανα

    Απάντηση
  5. Theo
    Theo says:

    Ένας υπέροχος β ημιτελικός μόλις τελείωσε!!συγχαρητήρια στην ελληνική αποστολή…είμαστε επάξια στον τελικό του Σαββάτου και ελπίζω σε μια καλή θέση που προσωπικά προβλέπω 12 με 13…πολύ επικίνδυνη πλέον για νίκη η Βουλγαρία ,η Ελβετία και θα έλεγα και η Ισλανδία που θα ψηφιστεί και από συμπαράσταση λόγω covid των μελών του group…δεν άξιζε κατά τη γνώμη μου να περάσει η Αλβανία..μπράβο στην Πορτογαλία για το υπέροχο ατμοσφαιρικό staging…θέλω πολύ να δω πλέον Βουλγαρία και Γαλλία να το σηκώνουν…οι πιθανότητες να πάει ο επόμενος διαγωνισμός στην Ελβετία πλέον είναι πάρα πάρα πολλές..δεν κερδίζουν οι Ιταλοί..ας τους αφήσουμε για φέτος…εξακολουθώ να μη θέλω με τίποτα όμως την destiny νικήτρια….τα λέμε ξανά το Σάββατο….

    Απάντηση
  6. gogos
    gogos says:

    Δίκαια περάσαμε και δίκαια θα είμαστε και 10αδα!
    Πολλά μπράβο στη Στεφανία και φυσικά σε όλη την αποστολή μας!!!

    Απάντηση
  7. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    8/10 ξανά…
    Πίστευα ότι ο Αγιος Μαρίνος θα πάθαινε Κροατία και δεν περίμενα με τίποτα την πρόκριση της Μολδαβίας (για σου Κιρκοροφ θα βάλεις ένα τραγούδι μέτριο με κάκιστη εμφάνιση μέχρι και 15αδα με τις τεχνικές σου…)
    Η Μολδαβία δεν άξιζε με τίποτα την πρόκριση την θέση της την άξιζε είτε η Αυστρία είτε η Δανία.

    Απάντηση
  8. Vangelis vt
    Vangelis vt says:

    Μέτριο τραγούδι με ανιαρή σκηνική παρουσία, πάνω από τη 15η θέση στον τελικό δεν τη βλέπω. Στα θετικά ότι το τραγούδησε πολύ ωραία και ήταν πολύ λαμπερή. Στα αρνητικά ότι ήταν σφιγμένη όπως πάντα και ότι τα εφέ χτυπάνε άσχημα αισθητικά χωρίς να ταιριάζουν ή να προσθέτουν κάτι στο τραγούδι, χώρια οι αστοχίες (μαύρες σκιές πίσω από τις φιγούρες, στη σκηνή της πυραμίδας τα πόδια των χορευτών δεξιά έλειπαν ενώ ήταν ορατό το χέρι του ενός). ‘Οτι θα εντυπωσιαστεί ο θεατής που η τραγουδίστρια ανεβαίνει μία αόρατη σκάλα, λες και δεν καταλαβαίνουν ότι η σκάλα είναι εκεί και απλώς έχει «σβηστεί» από την οθόνη.

    Για αυτούς που ξινίζουν και ζητάνε απόσυρση επειδή οι ομάδες με τα μαγικά ραβδάκια δεν κάνουν πλέον το θαύμα τους, μήπως απλώς να σοβαρευτούμε και να στείλουμε τίποτα της προκοπής; Είναι δυνατόν κάποιος να αγαπάει πραγματικά τον διαγωνισμό και να μην θέλει να συμμετέχει η χώρα του; Αναμενόμενο ήταν από την πρώτη στιγμή που παρουσιάστηκε το τραγούδι το εκτός δεκάδας αποτέλεσμα, εσείς απλώς θέλετε να πιστεύετε σε ταχυδακτυλουργικά κόλπα και φανατίζεστε χωρίς κανένα λόγο.

    Απάντηση
  9. Μάριος
    Μάριος says:

    Το όλο εφέ είναι ανούσιο, δεν γράφει καλά στην τηλεόραση, άσχετα από τα τυχόν λαθάκια που έγιναν. Δεν προσθέτει τίποτα στο τραγούδι. Αν γινόταν μία καλή χρήση της ίδιας της σκηνής και των γραφικών στη LED οθόνη, και με μία καλύτερη χορογραφία από το πλαδαρό πράγμα που είδαμε, τα πράγματα θα ήταν καλύτερα.

    Απάντηση
  10. Inspector
    Inspector says:

    Πιστεύω όλοι νιώσαμε μια πικρία με την εμφάνιση της ελληνικής αποστολής. Βέβαια αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην Στεφανία για την εμφάνιση της και για όλη την δουλειά που έχει ρίξει αυτό το διάστημα. Δυστυχώς συνέβη ότι το 2019 με την Ντούσκα. Υπήρχε το hype μέχρι που ήρθε η εμφάνιση του ημιτελικού και καταλάβαμε ότι δεν έχουμε καμία ελπίδα, ότι η εμφάνιση μας δεν ξεχωρίζει, δεν έχει κάτι ιδιαίτερο. Είναι κρίμα γιατί η Στεφανία θα απογοητευτεί πολύ από τα αυριανά αποτελέσματα και πρέπει να έχει άτομα δίπλα της να την στηρίξουν. Πρόβλεψη μου είναι ότι θα καταλήξουμε πάλι στις τελευταίες θέσεις (16-20η). Η Κύπρος πιστεύω θα τα πάει αρκετα καλύτερα, αλλά θα καταλήξει οριακά εκτός 10αδας (11-14η). Δεν πειράζει όμως, προχωράμε και πάμε όλοι μαζί να απολαύσουμε την τελευταία βραδιά της Γιουροβίζιον το Σάββατο και να δούμε ποιος θα είναι ο μεγάλος νικητής. Καλή επιτυχία στις 26 αποστολές που θα διαγωνιστούν

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *