Eurovision 2021: Τα αποτελέσματα του Πρώτου Ημιτελικού: Στον Μεγάλο Τελικό η Κύπρος με την Έλενα Τσαγκρινού!

Ο Πρώτος από τους συνολικά δύο ημιτελικούς του 65ου Διαγωνισμού της Eurovision πραγματοποιηθήκε με απόλυτη επιτυχία live από την Ahoy Arena του Ρότερνταμ της Ολλανδίας.

Τα στοιχήματα που ήθελαν την Κύπρο και το “El Diablo” να προκρίνονται, επβεβαιώθηκαν πανυγυρικά και έτσι η Έλενα Τσαγκρινού θα τραγουδήσει ξανά το προσεχές Σάββατο διεκδικώντας ένα καλό πλασάρισμα για το νησί της Αφροδίτης στον Τελικό.

Οι 10 χώρες που κατάφεραν να περάσουν στον Μεγάλο Τελικό του Σαββάτου είναι:

  • Νορβηγία
  • Ισραήλ
  • Ρωσία
  • Αζερμπαϊτζάν
  • Μάλτα
  • Λιθουανία
  • Κύπρος
  • Σουηδία
  • Βέλγιο
  • Ουκρανία

Λίγα λόγια για την αποψινή βραδιά:

Eurovision is Back” μας λένε οι διοργανωτές και βρισκόμαστε απευθείας μέσα στην Ahoy Arena! Βλέπουμε τον Duncan Laurence να ερμηνεύει το νέο του single Feel Something.

Αμέσως μετά στις οθόνες μας έχουμε τους τέσσερις παρουσιαστές (Chantal Janzen, Jan Smit, Edsilia Rombley, Nikkie de Jager) που βγαίνουν στην σκηνή σε ένα σόου πυροτεχνημάτων.

 

Συνολικά, 16 χώρες διεκδίκησαν τα 10 εισιτήρια που οδηγούσαν στον Τελικό του Σαββάτου.

(πατήστε επάνω στο τίτλο του τραγουδιού για να δείτε την εμφάνιση)

  1. Λιθουανία: The Roop – Discoteque”
  2. Σλοβενία: Ana Soklič – “Amen”
  3. Ρωσία: Manizha – “Russian Woman”
  4. Σουηδία: Tusse – “Voices”
  5. Αυστραλία: Montaigne – “Technicolour”
  6. Ιρλανδία: Lesley Roy – “Maps”
  7. Βόρεια Μακεδονία: Vasil – “Here I Stand”
  8. Κύπρος: Elena Tsagrinou – “El Diablo”
  9. Νορβηγία: TIX – “Fallen Angel”
  10. Κροατία: Albina – “Tick Tock”
  11. Βέλγιο: Hooverphonic – “The Wrong Place”
  12. Ισραήλ: Eden Alene – “Set Me Free”
  13. Ρουμανία: Roxen – “Amnesia”
  14. Αζερμπαϊτζάν: Efendi – “Mata Hari”
  15. Ουκρανία: Go_A – “Shum”
  16. Μάλτα: Destiny – “Je Me Casse”

 

Με το κλείσιμο του διαγωνιστικού μέρους σειρά είχε το interval act της βραδιάς. Σε αυτό, παρακολουθήσαμε τη σχέση της Ολλανδίας με το νερό. Η ηθοποιός Thekla Reuten και η τραγουδίστρια Davina Michelle πρωταγωνίστησαν σε μια ομολογουμένως καθηλωτική performance.

Στη συνέχεια δύο από τις αποκαλούμενες Big 5 αλλά και η διοργανώτρια χώρα βρέθηκαν στη σκηνή όπου και είδαμε απόσπασμα από τις συμμετοχές τους. Ο λόγος για τους Måneskin από την Ιταλία και το “Zitti e Buoni”, τον Jendrik από την Γερμανία με το “I Don’t Feel Hate” ενώ ο Jeangu Macrooy από την Ολλανδία ερμήνευσε το “Birth of a New Age”.

Ο νέος executive supervisor του Διαγωνισμού της Eurovision, Martin Osterdahl πήρε τον λόγο και αμέσως μετά έγινε η ανακοίνωση των δέκα χωρών που ηδη αναφέραμε και θα διαγωνιστούν στον Τελικό της 22ης Mαΐου.

Εμείς δεν έχουμε παρά να συγχαρούμε θερμά την Έλενα Τσαγκρινού για την πρόκρισή της και να ευχηθούμε κάθε επιτυχία στον Μεγάλο Τελικό του Σαββάτου!

https://www.youtube.com/watch?v=ZHeydRCBPNs

Πως σας φάνηκαν τα αποτελέσματα του Πρώτου Ημιτελικού;

 

Για να μην χάνετε στιγμή, ακολουθήστε το Eurovisionfun σε FacebookInstagramTwitter και YouTube. Για συνεντεύξεις και reactions ακολουθήστε το κανάλι των Eurovision Buddies στο YouTube!

26 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Μιχαλης
    Μιχαλης says:

    Ωραία αλλά ξαφνιαστηκα με την Κροατία θεωρώ οτι είχε πολύ καλύτερη εμφάνιση απο το Ισραήλ ή την Νορβηγια

    Απάντηση
  2. Theo
    Theo says:

    Καλησπέρα σε όλους!!καλή Γιουροβίζιον…πράγματι μας έλειψε…αναμενόμενα τα περισσότερα τραγούδια που πέρασαν στον τελικό απόψε…εκτός από Ισραήλ και Αζερμπαϊτζάν που για μένα δεν άξιζαν καθόλου…πιστεύω στον τελικό θα δούμε πολύ ψηλά ρωσσια και Ουκρανία .. αξιοπρεπέστατη η τσαγκρινου..μπράβο στην κοπέλα ..δεν της τοχα….πολύ ωραίος τυπάς ο Νορβηγός που πανηγύριζε όταμ ακούστηκε το κομμάτι των Ιταλών..αφού κι αυτός είναι ροκας..ενδιαφέρουσα η παρουσίαση της Ιρλανδίας που δυστυχώς δεν έπεισε….θα στεναχωρηθω αν το Σάββατο κερδίσει η Μάλτα…είμαι μεγάλος φαν της Γαλλίας φέτος…καλή επιτυχία στη στεφανια μας την Πέμπτη!!τα ξαναλέμε τότε ..

    Απάντηση
  3. Theo
    Theo says:

    Καλησπέρα σε όλους!!καλή Γιουροβίζιον…πράγματι μας έλειψε…αναμενόμενα τα περισσότερα τραγούδια που πέρασαν στον τελικό απόψε…εκτός από Ισραήλ και Αζερμπαϊτζάν που για μένα δεν άξιζαν καθόλου…πιστεύω στον τελικό θα δούμε πολύ ψηλά ρωσσια και Ουκρανία .. αξιοπρεπέστατη η τσαγκρινου..μπράβο στην κοπέλα ..δεν της τοχα….πολύ ωραίος τυπάς ο Νορβηγός που πανηγύριζε όταν ακούστηκε το κομμάτι των Ιταλών..αφού κι αυτός είναι ροκας..ενδιαφέρουσα η παρουσίαση της Ιρλανδίας που δυστυχώς δεν έπεισε….θα στεναχωρηθω αν το Σάββατο κερδίσει η Μάλτα…είμαι μεγάλος φαν της Γαλλίας φέτος…καλή επιτυχία στη στεφανια μας την Πέμπτη!!τα ξαναλέμε τότε ..

    Απάντηση
  4. Γιώργος Eurovision
    Γιώργος Eurovision says:

    Δεν περίμενα την Κροατία εκτός ούτε καν την Αυστραλία απίστευτο αυτό που έγινε με το Ισραήλ νόμιζα ότι δεν περνούσε χάρις την Γάζα

    Απάντηση
  5. gogos
    gogos says:

    Με αυτά που είδα & άκουσα απόψε μου φάνηκαν αναμενόμενα-φυσιολογικά τα αποτελέσματα.
    Εξαιρετικό τηλεοπτικό αποτέλεσμα, με μοναδικό μελανό σημείο τα χειροκροτήματα από το app που προσωπικά πέρα από αχρείαστο το βρήκα εως και (τουλαχιστον) φαιδρό!!!

    Συγχαρητήρια στην Κύπρο για την πολύ όμορφη εμφάνισή!!!
    Άντε και στα δικά μας!!!

    Απάντηση
  6. Mary
    Mary says:

    Συγχαρητήρια σε όλους! Ευτυχώς αρχίσαν να ξεφουσκώνουν τα γιαλαντζί φαβορί οπως η Κυπρος με την Τσαγκρινου.Υπερβολικο hype που δεν αξιζε,κάθετη πτώση στα στοιχηματα, πιθανως συντομα εκτός στοιχηματικης δεκαδας.Φωνητικά απολυτως μετρια, μια μετρημενη εμφανιση με μπουσουλα Φουρειρα ωστε να περασει. Εντυπωσιασμενη ειμαι απο την Ρωσία και η Μάλτα απο σημερα είναι και πάλι φαβορί! Συμπέρασμα, ας αφησουμε τα στοιχηματα και τις φουσκες. Θα τολμησω να πω οτι η Μαλτα βαζει υποψηφιοτητα για νικη.

    Απάντηση
    • Stavros
      Stavros says:

      Η τσαγκρινου γι’αυτό που ήταν το τραγούδι στάθηκε έπαιξα. Το Ισραήλ πχ τι ακριβώς καλύτερο είχε; Μια κοπέλα με όντως καλή φωνή που χάθηκε σε ένα ότι ναναι τραγουδακι

      Απάντηση
    • Thisaintourlastdance
      Thisaintourlastdance says:

      Μη βγαζουμε κακια προς Κυπρο ρε παιδια, αντι να χαιρομαστε που σαν Ελληνες εκπροσωπουμαστε απο δυο χωρες ταυτοχρονα στον διαγωνισμο ( με Ελληνιδα για αλλη μια φορα ) χαιρομαστε που πεφτει η Κυπρος στα στοιχηματα; Καλα….

      Απάντηση
  7. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    8/10 με όσα προέβλεψα.. (έχασα Αζερμπαϊτζάν και Ισραήλ, τα οποία ίσως προκρίθηκαν οριακά?)
    Πίστευα πως στην θέση τους θα ήταν η Αυστραλία και η Κροατία. Ειδικά για την Κροατία με Σλοβενία και Σκόπια στον ίδιο ημιτελικό δεν περίμενα να μείνει εκτός ( πιθανόν θα τερμάτισε 11η?)
    Τους υπόλοιπους προκριθεντες τους περίμενα!! Χάρηκα πολύ που εκτιμήθηκε το Βέλγιο η Ουκρανία και η Ρωσία και φυσικά χάρηκα για την πρόκριση της Κύπρου και της Λιθουανίας ( η αγαπημένη μου 5αδα για σήμερα) με το Ισραήλ να ακολουθεί.
    Από εκεί και πέρα δεν το πιστεύω ότι θα αναγκαστώ να ακούσω την “μάμαμα ματα χάρη” και το Σάββατο, η Μάλτα δεν μου έδωσε πραγματικά κανένα winner vibes ενώ η Νορβηγία αν και με ενοχλεί σαν εικόνα (κιτς) σαν τραγουδι είναι μια χαρά!
    Κρίμα για τον αποκλεισμό της Ρουμανίας, αν και φαινόταν το πράγμα από τις πρόβες και μετά…
    ΥΓ: Η πρόκριση της Σουηδίας με οοο,τι στέλνει έχει καταντήσει αηδία πλέον.
    ΥΓ2: το απαιτητικό staging-και ιδιαίτερο- της Ιρλανδίας, δεν έπιασε, ελπίζω το δικό μας να πιάσει-πολυ αν έχουν λυθεί όλα τα ζητήματα μας!!
    (Βέβαια η Ιρλανδή πραγματικά δεν ακουγόταν και το τραγούδι της μέτριο για το είδος του).
    ΥΓ3: πολλά μπράβο στους Ολλανδούς που εν μέσω πανδημίας παρουσίασαν τέτοιο υπερθέαμα, φτάνοντας το πολύ κοντά στα δεδομένα της Eurovision προ κοβιντ!
    ΥΓ4(και τελευταίο ορκίζομαι): περίπτωση “Κροατίας” στον ημιτελικό μας μπορεί να είναι είτε η Σερβία είτε ο Άγιος Μαρίνος.

    Απάντηση
    • Σταύρος
      Σταύρος says:

      Δυστυχώς η Ρουμανία έπαθε Ντουσκα. Πολύ υπερφορτωμένο σκηνικό και χορογραφία σε ένα ήδη βαρύ τραγούδι. Κρίμα πολύ κρίμα για την Κροατία που φέτος έκανε πραγματικά πολύ αξιόλογη προσπάθεια συνολικά .

      Απάντηση
  8. C.G
    C.G says:

    Κρίμα Κρίμα Κρίμα για την Κροατία. Αν ούτε τώρα πότε; Δηλαδή για να δει τελικό η Κροατία πρέπει να στέλνει μόνο βαλκανικές μπαλάντες ή έθνικ και να κατατασσεται πέριξ της 20αδας. Αν η συμμετοχή ηταν της Σουηδίας αέρα θα περνούσε. Γενικά όλα τα βαλκάνια έξω. Βόρεια Μακεδονία, Σλοβενία, Κροατία, Ρουμανία. Καλό για μας αν μεινουν εκτός και Αλβανία Σερβία. Μόνο η Κροατία με χάλασε που δεν πέρασε. Όλα τα άλλα αγαπημένα μου πέρασαν.

    Υπέροχο πρώτο σόου από τους Ολλανδούς, Ανυπομονώ για τα υπόλοιπα.

    Απάντηση
  9. Copy
    Copy says:

    Δικαια αποτελεσματα βαση των εμφανισεων. Κριμα για την Ροξαν.

    Προφανως και νικητης ηταν η Ουκρανια. Η Κυπρος εικαζω οτι θα ηταν στο 4-5, αλλα δεν επεισε ενφανως, βλεποντας και την κατρακυλα στα στοιχηματα. Οποτε πεφτουμε και εμεις.
    Καλο μας βραδυ.

    Απάντηση
  10. Ioanna
    Ioanna says:

    Παιδιά θέλω να σας πω ένα μεγάλο μπράβο και ευχαριστώ για την συνεχή και αδιάκοπη ενημέρωση σχετικά με την Eurovision. Συνεχίστε έτσι!

    Απάντηση
  11. Vangelis vt
    Vangelis vt says:

    Xάρηκα για τα αποτελέσματα αν και θα ήθελα να μείνει εκτός και η παντελώς αδιάφορη Σουηδία ή ο ανυπόφορος τύπος από τη Νορβηγία που μας τάραξε στην κλάψα και τις δημόσιες σχέσεις. Έτσι κι αλλιώς πιστεύω πως θα βρεθεί πολύ χαμηλά το Σάββατο. Μπράβο στο Βέλγιο και την Ουκρανία που τόλμησαν κάτι διαφορετικό και ανταμείφθηκαν. Αντίθετα η Κροατία με ένα ακόμα ανώνυμο χορευτικό κομμάτι ανάμεσα στα τόσα, φουλ στο playback και με μία κιτσάτη, σκοτεινή παρουσίαση που θύμιζε βραδιά στο Shamone έμεινε εκτός. Ας πρόσεχαν, ίσως με τη Nina Krajlic να είχαν ξεχωρίσει περισσότερο.

    Ισραήλ και Αζερμπαϊτζάν είχαν πολύ δυνατά live, μόλις τα είδα ήμουν απολύτως σίγουρος πως θα περάσουν και ειδικά το Ισραήλ προβλέπω να τα πηγαίνει πολύ καλά στις επιτροπές, ενώ το ξεσηκωτικό ethnic στοιχείο σίγουρα βοήθησε την Efendi. Η Μάλτα δεν έχει εμφάνιση νικήτριας, όσο σαματά κι αν προσπαθούν να κάνουν στα στοιχήματα. Η Κύπρος πέρασε αλλά δεν ξεχώρισε όπως αναμενόταν, ωραια παρουσίαση αλλά όχι τόσο ξεσηκωτική όσο θα έπρεπε. Ιρλανδία και Ρουμανία άθλιες φωνητικά, δεν υπήρχε περίτπωση να περάσουν. Μεγάλη κερδισμένη του ημιτελικού η Ουκρανία, αν και δεν νομίζω να την ψηφίσουν οι επιτροπές, όπως και δεν πιστέυω ότι η Μάλτα έχει να περιμένει τίποτα από το televoting.

    Από ό,τι είδα στην κλήρωση πολλά γυναικεία χορευτικά κομμάτια στο πρώτο μισό, και πάλι ευνοείται το Αζερμπαϊτζάν που κληρώθηκε στο δεύτερο.

    Απάντηση
  12. T.R
    T.R says:

    I diorganosi itan exeretiki paragogi alla o ihos den itan kalos. To diko mas me tin Elena ihe poli energia kai olososto horevtika alla fonitika se kapia simia (sto kouple) itan ipervoliki (fantazome logo tou aghous). imastan 100% live kai mpravo tous. Mpravo kai stin Laurell pou ekane ta fonitika. To refrain exeretika erminevmeno. Mpravo kai stin Challi gia ti horografia. Ta diavolakia ekanan tin doulia tous 🙂 Tora ti tha kani sto teliko ine allo thema, oute vlepo prognostika oute me endiaferoun. Ine kai apo tis hronies pou mporoun na anatrapoun giati den iparhoun xekathara favori. I Italia ine poli dinati kai isos to pari (an kai den ime fan tou tragoudiou).

    Απάντηση
    • Vangelis vt
      Vangelis vt says:

      100% live εμένα δεν μου φάνηκε, τουλάχιστον όχι στο ρεφρέν. Το πρόβλημα με τα κουπλέ υπήρχε από την πρώτη στιγμή, αυτό το δήθεν hip-hop δεν ήταν καλή ιδέα γιατί δεν υπήρχε περίπτωση να μην ακουστεί «κάπως» στο live.

      Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *