Γερμανία: Αλλάζει τη διαδικασία επιλογής εκπροσώπου το NDR

Η αρχηγός αποστολής της Γερμανίας, Alexandra Wolfslast, επιβεβαίωσε σε δηλώσεις της στη γερμανική τηλεόραση πως το NDR εξετάζει τις επιλογές του για τη διαδικασία επιλογής του εκπροσώπου της χώρας στη Eurovision 2022.

Προερχόμενη από δύο συνεχόμενες αποτυχίες το 2019 και το 2021, οι ιθύνοντες της γερμανικής κρατικής ραδιοτηλεόρασης αποφάσισαν να αλλάξουν τον τρόπο προσέγγισης τους σχετικά με τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

Τις δύο τελευταίες χρονιές (2020, 2021) η συμμετοχή και το τραγούδι της Γερμανίας προέκυψαν μέσα από την επιλογή δύο κριτικών επιτροπών. Μία επιτροπή ειδικών του διαγωνισμού και μία αντίστοιχη τηλεθεατών κατέληξαν στον εκπρόσωπο της χώρας στη Eurovision μέσω εσωτερικής ψηφοφορίας.

Η κυρία Wolfslast όταν ρωτήθηκε γιατί η αντίστοιχη μέθοδος έχει πετυχημένα αποτελέσματα στην Ελβετία και όχι στη Γερμανία δήλωσε:

Οποιαδήποτε εξήγηση θα ήταν απλά υποθετική. Η μοναδική αλήθεια είναι πως η αντίστοιχη διαδικασία έχει φέρει στην Ελβετία τα καλύτερα αποτελέσματά της τα τελευταία χρόνια, ενώ σε εμάς όχι.

Νομίζω πως είναι εύκολο να καταλάβει κανείς πως ψάχνουμε να βρούμε έναν τρόπο για να αλλάξουμε αυτή την κατάσταση. Όλοι στο NDR θέλουμε η Γερμανία να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα και γι’ αυτό το λόγο θα εξετάσουμε όλες μας τις επιλογές για το 2022.

Η Γερμανία τερμάτισε στην 25η θέση της Eurovision 2021, με τον Jendrik να ερμηνεύει το τραγούδι “I Don’t Feel Hate”. Η γερμανική συμμετοχή έλαβε 3 βαθμούς από τις κριτικές επιτροπές και κανέναν από το κοινό, περιοριζόμενη για δεύτερο συνεχόμενο διαγωνισμό στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Πηγή: Eurovoix

1 reply
  1. Takis
    Takis says:

    Ίσως θα πρέπει να αναρωτηθούν στο NDR, πως το ίδιο σύστημα στην Ελβετία έβγαλε το “Tout l’univers” και σε εκείνους το “…So you can wiggle with that middle fingеr, and I will wiggle back to you…” ; Από εκεί πρέπει να ξεκινήσουν την έρευνα!

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *