Ελλάδα: Μόνο με Στεφανίες από εδώ και πέρα! (Editorial)

Σε πολύ λίγες ώρες θα γνωρίζουμε τον νικητή του 65ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, αλλά και την θέση της χώρας μας στον μεγάλο τελικό.

Είναι ο πέμπτος διαγωνισμός που βρίσκομαι με φυσική παρουσία και ποτέ μέχρι στιγμής δεν ένοιωσα τόσο περήφανος και χαρούμενος για την συμμετοχή και τον εκπρόσωπο μας. Όπου και αν πάμε οι διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι αλλά και οι Ολλανδοί μας μιλούν για την φωνή και την ομορφιά της Stefania.

H 18χρονη Stefania ξεχειλίζει ταλέντο και φρεσκάδα, έχει όλο το μέλλον μπροστά της, αλλά και μία οικογένεια που την στηρίζει απόλυτα σε κάθε της βήμα και της έχει δώσει όλη την απαραίτητη υποδομή, για να σταθεί με αξιοπρέπεια στον δύσκολο καλλιτεχνικό στερέωμα. Δεν είναι όλα μόνο θέμα ηλικίας, εξάλλου ένας αριθμός από μόνος του δεν σημαίνει κάτι και η Stefania μας το απέδειξε περίτρανα…

Δεν γνωρίζω ποιο θα είναι το αποτέλεσμα, αν και ποτέ δεν έκρυψα ότι είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος για την τύχη της φετινής μας συμμετοχής. Συνεχίζω να ελπίζω ότι θα είναι η απαρχή για μια νέα πορεία της χώρας μας στην Eurovision.

Δεν θα μπορούσα να μην συγχαρώ την ΕΡΤ για την επιλογή της. Μακάρι το μέλλον να μας επιφυλάσσει μόνο Στεφανίες. Τόσο ταλαντούχες και λαμπερές όσο η φετινή.

Μαζί σου Stefania μέχρι το τέλος! 

Ευχόμαστε σε όλους καλή θέαση απόψε το βράδυ και σας ευχαριστούμε που ήσασταν μαζί μας σε όλη αυτή την διαδρομή!

UPDATE

Όχι δεν έγινε κάποιο λάθος. Εμείς δημοσιεύσαμε και πάλι αυτό το άρθρο για να ρίξετε μια ματιά στα σχόλια. Το άρθρο αυτό πρωτοδημοσιεύθηκε λίγες ώρες πριν τον μεγάλο τελικό…

Πόσο άσχετοι τελικά είμαστε οι fans; Πόσο εύκολα τα στοιχήματα μπορούν να μας επηρεάσουν; Και πάλι όμως ποτέ δεν κατάλαβα την ανάγκη και την σιγουριά κάποιων , σχεδόν ευχολογία, για πάτους, ακατάσχετη καταστροφολογία και απόδοση ευθυνών, πριν καν καλά καλά ανοίξει η αυλαία του τελικού. Ας μας γίνει μάθημα για τις επόμενες χρονιές …

Για να μην χάνετε στιγμή, ακολουθήστε το Eurovisionfun σε FacebookInstagramTwitter και YouTube. Για συνεντεύξεις και reactions ακολουθήστε το κανάλι των Eurovision Buddies στο YouTube!

29 ΣΧΟΛΙΑ
  1. John
    John says:

    Επιλογές σαν την Στεφανία που είναι τόσο ταλαντούχα ναι
    Επιλογές όπως dream team ΟΧΙ
    απλα την εκαψαν με μια μέτρια σκηνική παρουσία κ χωρίς να αξίζει το τοσο hype

    Απάντηση
  2. Copy
    Copy says:

    Συγχαρητηρια για την δουλεια σας, την πληροφορηση και την συντροφια που μας κρατησατε ολο αυτον καιρο.

    Λυπαμαι που θα σας απογοητευσω αγαπητοι συντακτες, αλλα βρισκω αρκουντως ‘αγκυλωμενο’…στα ορια της στερεοτυπιας, το σκεπτικο σας η μαλλον την θεση σας για το μελλον.

    Θα εχουμε ομως την ευκαιρια να τα συζητησουμε διεξοδικως μετα τα τελικα αποτελεσματα.

    Καλη ακροαση σε ολες και ολους και καλη επιτυχια σε οσους Ελληνες συμμετεχουν με τον ενα η τον αλλο τροπο στην φετινη γιουροβιζιον.

    Απάντηση
    • Γιώργος Eurovision
      Γιώργος Eurovision says:

      Νομίζω ότι το ταλέντο κάποιου δεν κρίνεται στο ποσό καλά θα τα πάει σε ένα διαγωνισμό, έχει Φωνάρα και πατάει πολλούς κάτω ειδικά στην ελληνική show biz που είναι ο χειρότερος από τον άλλο τώρα αν εσύ κρίνεις το ταλέντο του ανθρώπου από το άμα βγει 1 ή 22 το είσαι άξιος της μοίρα σου

      Απάντηση
    • Achille
      Achille says:

      Εγώ αυτό που καταλαβαίνω ότι επικροτεί ο συντάκτης είναι να επενδύουμε σε νέα, ταλαντούχα παιδιά και να τα υποστηρίζουμε με τον καλύτερο τρόπο για να βγάλουν το 100% τους σε οποιοδήποτε είδος μουσικής και αν ανήκουν και αυτό θα ήθελα να δω από την ΕΡΤ. Όσο κι αν δε σας αρέσει η dream team, αυτό που κατάλαβα εγώ μετά από όλους αυτούς τους μήνες είναι ότι σε κάθετι που κάνανε ρωτούσαν αν αρέσει στη Στεφανία, αυτό που βλέπουμε δηλαδή είναι το όνειρό της, είναι απολύτως σύμφωνη και στο τραγόυδι και στο staging. Την έκαναν να νιώσουν ασφάλεια και σιγουριά. Συμφωνώ βέβαια ότι πρέπει να δώσουμε χώρο και σε άλλους

      Απάντηση
  3. Dimitris
    Dimitris says:

    Μακάρι όντως να τα πάει καλά, αν και από οτι φαίνεται θα μας περιορίσουν σε μια μέτρια έως κακή θέση. Καλώς η κακώς μετά τον ημιτελικό μας πέσαμε υπερβολικά. Μακάρι να αλλάξουν όλα αν και είναι δύσκολο. Η Ελλάδα μας φέτος θα φέρει ένα αποτέλεσμα ίδιο με τα προηγούμενα χρόνια…

    Απάντηση
  4. Mary
    Mary says:

    Ενα εξαιρετικό άρθρο, μπράβο Γιάνη,μπράβο σε όλα τα παιδιά του site σας! όλα όσα έγραψες είναι αλήθεια,η Στεφανία είναι ενα διαμάντι που στα 25 της θα βάζει πολλές ποπ τραγουδίστριες κάτω. Ανεξαρτήτως αποτελέσματος,οπως εχω πει πολλές φορές, φέτος θα σημάνει η νέα αναγέννηση για την Ελλάδα στον διαγωνισμό.Η δουλειά η σκληρή δεν πάει ποτε χαμένη.ήδη απο του χρόνου ο κόσμος θα περιμένει να δει τι θα σκαρφιστεί η Ελλάδα στη σκηνική της παρουσία,και αυτό είναι καλό. Προσυπογράφω και το αίσθημα της περηφάνιας στο οποίο αναφέρθηκες. Σαφώς και μία καλή θέση θα δέσει ομορφα και γλυκά με την περηφάνια,αλλά η Ελλάδα είναι παρούσα και οχι σαν φτωχός συγγενής. Πολυ θα με χαροποιήσει μια καλή θέση και για την ίδια την Στεφανία γιατι θα της δώσει αέρα στα πανιά της για την καριέρα της και θα το χαρεί με την ψυχή της. Είναι ενα 18χρονο τρυφερό κορίτσι, ένα παιδί και πολλοί εσπευσαν να το κρινουν σκληρα,ενω με τα παιδιά πρεπει να είμαστε ενθαρρυντικοί.Και επειδη πολλά μας τα είπαν,πέραν της Ελενας Παπαρίζου, δεν γνωρίζω καμια μα καμια αλλα που στα 18 η 19 της χρόνια θα απέδιδε ετσι στην σκηνή και εξαιρετικά φωνητικά φυσικά.Μια ερώτηση, υπάρχουν σήμερα αποτελέσματα απο το poll των διαπιστευμένων δημοσιογ΄ραφων γαι τον τελικό?Αυτο που μας δείχνετε κάθε μέρα εννοω.

    Απάντηση
  5. Ak
    Ak says:

    Προσωπικά αν και πέσαμε στα στοιχήματα πιστεύω πως οι κριτικές επιτροπές θα μας σώσουν.ΕΛΠΙΖΩ βέβαια.αν και 10 αδα δεν το συζητάμε καν .κατά την γνώμη μου νομίζω ότι η θέση μας θα είναι 17/20.

    Απάντηση
  6. gogos
    gogos says:

    Συμφωνώ με το άρθρο, αν και έλειπε (κατα τη γνώμη μου) μια αναφορά για τους συντελεστές της φετινής συμμετοχής μας. Δεν είναι σ’ αυτήν την “υπόθεση” μόνον η Στεφανία και η ΕΡΤ.

    Ευχαριστούμε για την ενημέρωση όλο αυτό το διάστημα!
    Καλή επιτυχία Στεφανία μας!
    Καλή επιτυχία Ελλάδα!

    Απάντηση
  7. C.G
    C.G says:

    Ό,τι είπε ο Γιάννης. Νέα ταλαντούχα παιδιά με λάμψη που δουλεύουν σκληρά χωρίς έπαρση και βεντετιλίκια. Η Ντούσκα παραμένει για μένα η αγαπημένη μου εκπρόσωπος τα τελευταία χρόνια το ίδιο πλέον και η Στεφανία. Δεν με νοιάζουν οι θέσεις με νοιάζουν οι αξιοπρεπείς συμμετοχές και οι αξιοπρεπείς εκπρόσωποι μας.

    Απάντηση
    • Achille
      Achille says:

      Συμφωνώ απόλυτα, και είμαι σίγουρος πώς έχουμε πολλά τέτοια παιδιά. Απλά η ελληνική showbiz (και η panic που καλώς ή κακώς είναι η πιο γνωστή δισκογραφική) σπρώχνει άλλα άτομα (βλέπε konnie metaxa, άλλα παραδείγματα δε μου έρχονται.

      Απάντηση
  8. John Kou.
    John Kou. says:

    Ολόκληρες τις σκέψεις μου τις κρατάω για μετά τα αποτελέσματα αλλά για τώρα θα πω αυτό: Δεν θα πάρουμε καλή θέση όσο promotion και hype να κάνετε. Τώρα δυστυχώς στόχος της Στεφανίας και το καλύτερο δυνατό σενάριο είναι να βελτιώσει τη θέση της Κατερίνας και έστω να μπει στην 20αδα, πιο πάνω δεν φτάνει με τίποτα. Από τη μία χαίρομαι για αυτό γιατί η Dream Team παίρνει επιτέλους αυτό που τους αξίζει αλλά από την άλλη λυπάμαι πάρα πολυ για τη Στεφανία διότι καλώς ή κακώς είναι ένα νέο, φρέσκο κορίτσι που φαίνεται είχε όλη την καλή διάθεση να δουλέψει και τα δώσει όλα και τελικά θα χαντακωθεί γιατί? Λόγω του green screen. Συν του ότι προσωπικά εμένα μου φαίνεται εξουθενωμένη και φαίνεται δεν είχε την ευκαιρία να το ζήσει και να το χαρεί αλλά αντί για αυτού έφαγε όλη την ενέργειά της να ανταπεξέλθει στις προσδοκίες του Φωκά. Μου φαίνεται ότι ανυπομονεί περισσότερο να τελειώσει όλο αυτό παρά να πάει να τραγουδήσει μπροστά σε τόσο κοινό. Κάτι που ξανά είναι κρίμα γιατί εδώ και δύο χρόνια φαινόταν τόσο χαρούμενη και πρόθυμη να δώσει το performance της ζωής της και τελικά…

    Απάντηση
    • Mary
      Mary says:

      Δεν περιμέναμε να ακούσουμε καλή κουβέντα απο εσένα για την ελληνική συμμετοχή. Σε περιμένουμε για μετα τα αποτελέσματα είτε για να βγάλεις τη χολή σου είτε για να καταπιείς την γλώσσα σου αναλόγως των αποτελεσμάτων.

      Απάντηση
      • John Kou.
        John Kou. says:

        Ούτε καν; Εμένα το τραγούδι φέτος μου αρέσει πολύ και μου αρέσει πολύ και η Στεφανία; Το ότι δεν κάθομαι να αποθεώνω ότι έχει σχέση με τη συμμετοχή μας φέτος ούτε που σημαίνει ότι κράζω. Και εννοείται δεν θα με πείραζε καθόλου η Στεφανία να τερμάτιζε ψηλά απλώς με αυτά που βλέπω πολύ απλά δεν πρόκειται να γίνει. Και χολή που βγάζω τη βγάζω σε αυτους που ευθύνονται για τη συμμετοχή μας φέτος και ιδίως τον Φωκά που επέμεινε ότι αυτό το πρωτοποριακό και πράσινα (κυριολεκτικά) άλογα staging είναι καλή ιδέα (και το hype του site εδώ γύρισε μπουμερανγκ κανονικά διότι ειρωνικά αυτό θα είναι ο λόγος που θα πατώσουμε). Εάν αυτό το να ασκώ κριτική σε κάτι (ούτε καν σε όλοντο αποτέλεσμα δεν ασκώ κριτική, απλώς σε ενα σημαντικό κομμάτι) το λες χολή προβλημά σου.

        Απάντηση
        • Giannis Argyriou
          Giannis Argyriou says:

          Τελικά σε όλα βγηκες λάθος…Κ καλα πηγαμε κ ο Φωκας μας διαφοροποιησε απο το μια γυνακα με 4 χορευτες με ποπ τραγούδ = πατος και ο Κοντοπουλος εγραψε ενα τραγουδι που ψηφιστηκε κ απο την Κεντρικη κ Βορεια Ευρωπη, περα απο τους παραδοσιακους μας συμμαχους και η Στεφανια ηταν εκθαμβωτικη.

          Απάντηση
  9. dimitris esc
    dimitris esc says:

    Η Στεφανία είναι ένα όμορφο και γλυκό κορίτσι με ωραία φωνή. Tο τραγούδι μας από την άλλη είναι η γνωστή Κοντοπουλική συνταγή για γιουροβίζον. Όπου και να το ακούσεις καταλαβαίνεις ότι είναι συμμετοχή Eurovision. Ο δε Φωκάς απογοήτευσε και πάλι την Ελλάδα. Τις καλύτερες σκηνοθεσίες του τις έκανε για την Ουκρανία το 2008, Το Αζερμπαιτζαν το 2013, τη Ρωσία το 2016 και τη Μολδαβία το 2018. Για να πάμε καλά χρειαζόμαστε νέους ανθρώπους με φρέσκιες ιδέες, όρεξη και γνώση της σύγχρονης ελληνικής μουσικής.

    Απάντηση
  10. Andi
    Andi says:

    Αν και μου αρέσει η Στεφάνια η Ντουσκα μου αρέσει περισσότερο αλλά με κάτι σαν το call me nyx. Όσο για την Dream team με budget μεγαλύτερο της Γουση, γιατί με την Ντουσκα η ΕΡΤ έβαλε πολλά λεφτά σε εκπομπές που δεν είδε σχεδόν κανείς για την eurovision, έβγαλε κάτι αισθητικά όχι καλύτερο της Γουση. Αναρωτιέμαι με ανάλογο προϋπολογισμό τι θα έκαναν με την Ντουσκα. Ίσος κάτι πιο μαζεμένο και ξεκάθαρο. Προσωπικά θα ήθελα Στεφάνια να ξαναπάει αλλά με άλλη ομάδα. Πιο ευφάνταστη και με μεγαλύτερο προϋπολογισμό.

    Απάντηση
  11. John Kou.
    John Kou. says:

    Το τραγούδι είναι διαφορετικό κάπως για τη Γιουροβίζιον όμως. Προσωπικά το βρίσκω πολύ ωραίο. Η δε σκηνική παρουσίσ είναι απλά αίσχος. Συμφωνώ όμβς ότι θέκουμε νέα, φρέσκα παιδιά και να προσθέσω το έγχωρα. Να μην είναι δηλαδή ομογενείς με ελληνική καταγωγή αλλά παιδιά που έχουν γεννηθεί και μεγαλώσει εδώ. Αυτό που λέμε “να στείλουμε ένα παιδί δικό μας” για αλλαγή. Και για αλλαγή επίσης, να μην γίνουμε extra στην σκηνική παρουσία αλλά να στείνουμε τα τραγούδια μας όπως τους ταιρίαζει αντί να βασιζόμαστε σε κιτς.

    Απάντηση
  12. Benedictos
    Benedictos says:

    Σαν προταση, εύχομαι και ελπιζω του χρόνου σε έναν αναγεννημενο και φρέσκο ελληνικό εθνικό τελικό για να διαλέξουμε τον/την εκπροσωπο μας. Στη μουσική σκηνή της χώρας μας υπάρχει ένα τεράστιο απόθεμα τραγουδιστών, συνθετών, στιχουργών και art directors που ανυπομονουν να εχουν την ευκαιρια να συνεισφερουν με την προταση τους στον διαγωνισμο με φρεσκαδα, δημιουργικοτητα και δυναμισμο. Την κριτικη μας για φετος ας την αφησουμε για αργοτερα, οταν θα βλεπουμε το θεμα με πιο ψυχραιμη ματια και απο αποσταση και τα μακαρι τα παιδια του site να συνεχισουν να εχουν ανοιχτο αυτον τον διαυλο επικοινωνιας οπου μπορουμε να συζηταμε ολοι εποικοδομητικα. Προς το παρον, ας χαρουμε ολοι ισως τον πιο απολαυστικο και απροβλεπτο τελικο της δεκαετιας!

    Απάντηση
    • Achille
      Achille says:

      Αυτό ακριβώς σκεφτόμουν σήμερα. Έναν όμορφο, απλό αλλά όχι πρόχειρο εθνικό τελικό με φρέσκα άτομα (πχ barbara argyrou, evaggelia, ιαν στρατή, τάνια μπρεάζου, good job nicky και πολλά πολλά άλλα)

      Απάντηση
      • John Kou.
        John Kou. says:

        Επειδή το είχα γράψει και σε άλλο σχόλιο, ας μην βάλουμε πάλι ομογενή. Τόσοι θα υπάρχουν που έχουν γεννηθεί και μεγαλώσει εδώ που θα μπορούν να σκίσουν στη Γιουροβίζιον, γιατί να ντρεπόμαστε να τους στείλουμε και να καταφεύγουμε σε ομογενείς;

        Απάντηση
  13. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Συμφωνώ και εγώ μέσες-ακρες “ΝΑΙ στη Στεφανία και στην φετινή προσπάθεια της ΕΡΤ, ΝΑΙ στους arcade που είναι μια ταλαντούχα ομάδα αλλά
    πολλά ερωτηματικά για προβληματισμό (όχι κατευθείαν ακύρωση) για τον Φωκά (που ήθελε να πρωτοτυπήσει ντε και καλά παίρνοντας ξανά το ρίσκο με την Ελλάδα) αλλά ακόμα περισσότερα ερωτηματικά για τον Κοντόπουλο που αν ήταν μόνος του χωρίς τους arcade θα είχαμε κάκιστο τραγούδι όπως ήταν το this is love η το x my heart.
    Πραγματικά την μόνη που λυπάμαι για ένα ενδεχόμενο χλιαρό ως κακό αποτέλεσμα είναι την Στεφανια που ουσιαστικά αυτή θα φαίνεται “μπροστά” ενώ στην ουσία άλλοι πρέπει να μας προβληματίζουν….
    ΥΓ: καλή επιτυχία φυσικά σε όλη την αποστολή για σήμερα απλώς ας κρατάμε για σήμερα και γενικά όλοι μας μικρό καλάθι.

    Απάντηση
  14. Φως
    Φως says:

    Απόψε γιορτάζει η Ελευθερία τών λαών καλή Επιτυχία Ελλάδα Καλή επιτυχία Στεφανία και από εδώ και περα Μαυρεισται τα στοιχήματα των μπουκ μεικερς μην τους δίνετε το δικαίωμα να επηρεάζουν τον ποιο όμορφο μουσικό διαγωνισμό της Ευρωπαϊκής οικογένειας αυτοί βγάζουν χρήματα είς βάρος τής προσπάθειας των Εθνικών Συμμετοχών της Γιουροβίζιον Καλή επιτυχία Στην Ελλάδα μάς

    Απάντηση
  15. Takis
    Takis says:

    Αν η συνταγή για την επιτυχία ήταν μια, τότε θα την ακολουθούσαν όλοι και πάντοτε! Ότι δούλεψε φέτος δε σημαίνει ότι θα λειτουργήσει και του χρόνου ούτε ότι θα πετυχαίνει εσαεί. Για αυτό και δε θα ήθελα την ΕΡΤ να εγκλωβιστεί σε έναν τρόπο και σε μια διαδικασία. Επίσης στο τελικό αποτέλεσμα μετράει σίγουρα και η Στεφανία αλλά όχι μόνο η Στεφανία: μετράει το τραγούδι (είτε άρεσε είτε δεν άρεσε σε όλους, είναι ένα τραγούδι που της ταίριαζε και μπορούσε να το υποστηρίξει), μετράει η σκηνική παρουσία (παρά τα τεχνικά θέματα είχαμε ένα πρωτότυπο και εντυπωσιακό act που αν μη τι άλλο βοηθούσε να ξεχωρίσουμε), μετράνε σίγουρα αρκετά πράγματα. Το σημαντικό είναι η ΕΡΤ, που έχει και την ευθύνη, να λειτουργεί με επαγγελματισμό, χωρίς εμμονές (το 2016 και το 2018 η προσέγγιση της είχε μια πολύ λάθος αφετηρία), με ανοιχτούς οριζοντες και κέραιες. Και όσο η ΕΡΤ το παίρνει στα σοβαρά και οι καλές συμμετοχές θα έρθουν και τα καλά πλασαρίσματα και όλα.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *