Ελλάδα: Το “Mucho Calor” έρχεται από την Stefania!

Όπως σας ενημερώσαμε σε προηγούμενο μας άρθρο, η Stefania εκτός από το Last Dance, θα τραγουδήσει στην σκηνή των ΜAD VMA 2021 και ένα καινούριο τραγούδι. Πρόκειται για το Mucho Calor, το οποίο επιτέλους οι eurofans μετά από δύο χρόνια που φημολογούνταν για την εκπροσώπηση τόσο της Ελλάδας, όσο και της Κύπρου, θα κυκλοφορήσει με την φωνή της Stefania.

H ιστορία του Mucho Calor

Το Mucho Calor αρχικά κατατέθηκε στην ΕΡΤ για την Eurovision 2020. Αν και στο focus group είχε έρθει πρώτο στην ψηφοφορία όσων συμμετείχαν, επιλέχθηκε τελικά το SUPERG!RL, ως ένα τραγούδι που θα μπορούσε η Stefania να υποστηρίξει καλύτερα.

Στην συνέχεια η συνθετική ομάδα το πρότεινε στον Sandro, ο οποίος μάλιστα το ηχογράφησε και ήταν ένα εκ των τραγουδιών που και το ΡΙΚ είχε στο τραπέζι, για την κυπριακή εκπροσώπηση στην Eurovision 2020. Ο Sandro όμως ήθελε ένα τραγούδι το οποίο θα είχε και την προσωπική του πινελιά και έτσι το τραγούδι δεν κατέληξε ούτε εκεί.

Με κάποιες αλλαγές το Mucho Calor, αλλά και με διαφορετικό τίτλο (Inferno), το τραγούδι υποβλήθηκε και το 2021 στην ΕΡΤ. Μάλιστα η καλλιτεχνική επιτροπή της ελληνικής δημόσιας τηλεόρασης ήθελε αρχικά αυτό να είναι το τραγούδι με το οποίο η Stefania θα μας εκπροσωπούσε στο Ρότερνταμ. Τελικά, συνεκτιμώντας τα σενάρια για την σκηνική παρουσίαση, αλλά και άλλους παράγοντες, όπως την ψηφοφορία των κριτικών επιτροπών, επιλέχθηκε το Last Dance.

Το Mucho Calor υπογράφουν οι Δημήτρης Κοντόπουλος και ARCADE και θα κυκλοφορήσει στις 25 Ιουνίου, ενώ φυσικά η πρώτη του παρουσίαση θα γίνει στην σκηνή των MAD VMA 2021! Άπαντες ευελπιστούν να είναι το hit του καλοκαιριού.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Stefania (@stefania_)

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τον αγαπημένο μας διαγωνισμό!

7 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Miltos
    Miltos says:

    Χαμός θα είχε γίνει αν είχε επιλεχθεί το τραγούδι αυτό, όσο αφορά τον τίτλο. Θα είχαμε και εδώ παρατράγουδα αφού Inferno σημαίνει κόλαση. Fun fact η Ελλάδα θα πήγαινε με το Inferno και η Κύπρος με το El Diablo, οπότε φαντάζεστε τι θα γινόταν…! Ελπίζω να είναι εξαιρετικό!

    Απάντηση
  2. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Καλό ταξιδο να είναι!!
    Πάντως, προσωπικά πάντα, η πρόταση “Τελικά, συνεκτιμώντας τα σενάρια για την σκηνική παρουσίαση, αλλά και άλλους παράγοντες, την ψηφοφορία των κριτικών επιτροπών, επιλέχθηκε το Last Dance.”
    Μου δείχνει ότι:
    1. η σκηνική παρουσία του LD ήταν σε μεγάλο βαθμό η ίδια με εκείνη που προοριζόταν για το supergirl και για αυτό ίσως σε κάποιους να “κλωτσούσε” σαν άσχετη με το τραγούδι.
    2. Η ΕΡΤ, δυστυχώς, ακόμα πατάει εν μέρη στο “τι θα αρέσει στις επιτροπές” ενώ η ψήφος τους είναι πολύ απρόβλεπτη, δε νομίζω να περίμενε κανείς το soldi η το fuego να πήγαιναν τόσο ψηλά στις επιτροπές ή αντίθετα το better love ή παλιότερα το city lights, το οποίο καν δεν θα περνούσε στο τελικό αν ίσχυε μόνο η γνώμη των επιτροπών, να πήγαιναν τόσο μέτρια ή ακόμα και κακά. Επίσης μη ξεχνάμε το ότι τα άτομα στις κριτικές επιτροπές δεν έχουν και τις ιδιαίτερες μουσικές γνώσεις τις περισσότερες φορές, και συχνά ψηφίζουν με βάση τη γειτνίαση ή άλλα συμφέροντα (ό,τι δηλαδή κάνει και το televoting). Εξάλλου το televoting έχει ανατρέψει πολλές φορές τη γνώμη των επιτροπών. (χαρακτηριστικά Πολωνία 2016 αλλά και στη δική μας περίπτωση πχ koza mostra ή Γιώρκας).
    Ανυπομονώ να ακούσω το νέο κομμάτι της Στεφανίας και πραγματικα να δω αν η ΕΡΤ αποφασίζοντας εσωτερικά, επέλεξε το “σωστό τραγουδι” για φέτος καθώς για το 2020 το Supergirl δεν ήταν, κατ’εμε πάντα, η σωστή επιλογή. Θα μπορούσε να γίνει η ανάθεση στη ταλαντούχα Στεφανία και το τραγούδι να επιλεγόταν από γκάμα μουσικών επιλογών από το κοινό.
    ΥΓ: με τα παραπάνω δεν αναιρω ότι το LD ήταν συνολικά μια πολύ καλή συμμετοχη μετά από χρόνια, απλώς εκφράζω προσωπικές σκέψεις.

    Απάντηση
    • Giannis Argyriou
      Giannis Argyriou says:

      Δεν θα μπορείς να κρίνεις για την Ερτ γτ το inferno είχε πολλές διαφορές με το mucho calor. Αυτό που θα α μπορείς να κρίνεις είναι σε σχέση με το supergirl ή το running του Σάντρο, που ήταν ίδιο.

      Απάντηση
      • Κωνσταντίνος
        Κωνσταντίνος says:

        Έστω, αν και πιστεύω ότι το mucho calor θα ήταν αρκετά δυνατό για να προταθεί και για τον Sandro και για 2η χρόνια για την Stefania (ακόμα και με κάποιες αλλαγές). Πάντως ήδη από πέρσι (με την κυκλοφορία του Friday) προσωπικά βρήκα κάπως ατυχή την τελική επιλογή της ΕΡΤ για το Supergirl. To τραγουδι του Sandro ποτέ δεν με είχε πείσει.
        Ελπίζω σταδιακά να ακούσουμε και τα υπόλοιπα υποψήφια που υπήρξαν φέτος για τη Στεφανία.

        Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *