Ρωσία: Εκτός της ουκρανικής “μαύρης λίστας” ο Philipp Kirkorov!

Πέντε μέρες μετά την αρχική απόφαση της ουκρανικής κυβέρνησης να συμπεριλάβει τον Philipp Kirkorov στη μαύρη λίστα της, το Κίεβο αποφάσισε να την πάρει πίσω δεδομένων των αντιδράσεων που προέκυψαν.

Ο διάσημος ποπ σταρ την περασμένη Τετάρτη υπήρξε η 201η προσωπικότητα της ρωσικής ποπ κουλτούρας που συμπεριλήφθηκε στη μαύρη λίστα της κυβέρνησης της Ουκρανίας, έχοντας εκφράσει πρόσφατα την υποστήριξή του στην εμπλοκή της Μόσχας στην Κριμαία.

Η απόφαση αυτή σήμαινε πως εκτός από την απαγόρευση εισόδου του Kirkorov στη χώρα, το καλλιτεχνικό του έργο δε θα επιτρεπόταν να προβάλλεται και να αναπαράγεται στη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά της Ανατολικής Ευρώπης.

Όπως ισχυρίστηκαν οι ουκρανικές αρχές, η απόφαση αυτή ελήφθη καθ’ υπόδειξιν των ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών.

Με τον Philipp Kirkorov να αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους σταρ στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, οι αντιδράσεις που προέκυψαν από φανς του ήταν ιδιαίτερα έντονες και άμεσες.

Το μήνυμα του Kirkorov

Ως εκ τούτου και λαμβάνοντας υπόψιν τη δημοσιότητα που έλαβε η απόφαση ένταξης του Kirkorov στην μαύρη λίστα, οι ουκρανικές αρχές πήραν πίσω σήμερα την αρχική τους απόφαση. Για την εν λόγω εξέλιξη μας πληροφόρησε ο ίδιος ο 54χρονος ερμηνευτής, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή του γι’ αυτή την εξέλιξη.

Στέλνω ένα κομμάτι της ψυχής μου και της καρδιάς μου σε κάθε φαν μου στην Ουκρανία! Τις τελευταίες ώρες με κατακλύζουν απίστευτα αισθήματα χαράς και υπερηφάνειας, μιας και συνέβη το αδιανόητο. Οι κυβερνητικές αρχές μας άκουσαν!

Μέσα στο Σαββατοκύριακο οι κυβερνητικές αρχές της Ουκρανίας αφαίρεσαν το όνομά μου από τη λεγόμενη “μαύρη λίστα”. Σας ευχαριστώ όλους για την υποστήριξή σας, σας ευχαριστώ όλους για την αγάπη σας.

Όλοι έχουν το δικαίωμα να αποφασίζουν από μόνοι τους για το τι θα ακούσουν ή το τι θα παρακολουθήσουν. Και εσείς αποδείξατε πως μουσική και πολιτική δεν μπορούν και δεν πρέπει να συσχετίζονται.

Αποδείξατε σε ολόκληρο τον κόσμο πως η φωνή σας, η φωνή του λαού, είναι πολύ πιο ισχυρή από οποιονδήποτε κρατικό φορέα. Απλώσατε στη Ρωσία μία χείρα φιλίας και ελπίζω πως στο μέλλον οι σχέσεις των χωρών μας θα διέπονται από φιλία και σεβασμό. Ίσως αυτή τη στιγμή να υπάρχει κάποια ελπίδα προκειμένου η κατάσταση ανάμεσά μας να βελτιωθεί.

Ο Philipp Kirkorov έχει εκπροσωπήσει τη Ρωσία στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 1995. Έχει επίσης συνθέσει, μαζί με τον Έλληνα μουσικό Δημήτρη Κοντόπουλο, πολλές συμμετοχές στον διαγωνισμό τα τελευταία 15 χρόνια. Φέτος υπέγραψε την συμμετοχή της Μολδαβίας, με ερμηνεύτρια την Natalia Gordienko.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *