Τουρκία: Επιβεβαίωσε τις επαφές με το TRT η EBU

Πέντε μέρες μετά το άρθρο που ήρθε στη δημοσιότητα στην τουρκική Milliyet, περί επαφών του TRT με την EBU για την επιστροφή της Τουρκίας στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, ήρθε και η επίσημη επιβεβαίωση από τους ιθύνοντες της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης.

Σε σημερινή ανακοίνωσή τους, οι ιθύνοντες της EBU επιβεβαίωσαν τις επαφές τους με το TRT, δηλώνοντας πως ανυπομονούν να υποδεχτούν ξανά την Τουρκία στους κόλπους της Eurovision, σε περίπτωση που αποφασίσουν οι γείτονες να επιστρέψουν 10 χρόνια μετά την αποχώρησή τους.

Η ανακοίνωση της EBU αναφέρει αναλυτικότερα:

Παρά το γεγονός πως το TRT, το μέλος της Τουρκίας στην EBU, δεν έχει λάβει μέρος στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision από το 2012 και έπειτα, γνωρίζουμε πως το ενδιαφέρον για τον διαγωνισμό στη χώρα είναι ιδιαίτερα μεγάλο. Αυτό αποδεικνύεται και από την έντονη δραστηριότητα των Τούρκων φανς στα κοινωνικά δίκτυα της Eurovision.

Λαμβάνοντας το γεγονός αυτό υπόψιν, βρισκόμαστε σε άμεση επαφή με το TRT με αντικείμενο την επιστροφή της Τουρκίας στη Eurovision.

Το TRT έχει γράψει τη δική του ιστορία στον διαγωνισμό συνεισφέροντας στη γιγάντωσή του, έχοντας μάλιστα διοργανώσει τη Eurovision το 2004. Σε περίπτωση που αποφασίσει να συμμετάσχει ξανά στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, θα ήμασταν πολύ χαρούμενοι να τους καλωσορίσουμε ξανά.

Δεδομένης και αυτής της επίσημης ανακοίνωσης, φαίνεται πως η επιστροφή της Τουρκίας στη Eurovision βρίσκεται προ των πυλών.

Υπενθυμίζουμε πως η τελευταία συμμετοχή της Τουρκίας στον διαγωνισμό ήταν το 2012 με το τραγούδι Love Me Back, που κατέκτησε την έβδομη θέση:

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *