Πορτογαλία: Ο Salvador Sobral κυκλοφόρησε νέο δίσκο και απολογήθηκε για τα προηγούμενα σχόλια του για την Eurovision!

Ήταν τον Μάιο του 2017 όταν ο Salvador Sobral κέρδισε το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision για την Πορτογαλία. Ο καλλιτέχνης της τζαζ κατάφερε να συγκεντρώσει 758 πόντους, επιτυγχάνοντας το ρεκόρ με το υψηλότερο σκορ ποτέ.   Τώρα ο Sobral κυκλοφόρησε το ολοκαίνουργιο άλμπουμ του με τίτλο “BPM” (Beats per minute), δίνοντας ταυτόχρονα και μια ειλικρινή απολογία για τα σχόλια που είχε κάνει για τον διαγωνισμό της Eurovision, μετά την νίκη του.

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης για τον Sobral

Ο τραγουδιστής ομολόγησε ότι κατά την περίοδο της Eurovision είχε κλονισμένη υγεία και χρειαζόταν άμεση μεταμόσχευση καρδιάς. Καθ ‘όλη τη διάρκεια της παραμονής του στην Ουκρανία, παρακολουθούσε συνεχώς τους γιατρούς και ήταν στη λίστα αναμονής για έναν πιθανό δότη. «Κατά τις πρόβες, η αδερφή μου βρισκόταν στη σκηνή ενώ εγώ παρέμενα στο καμαρίνι».

Μοιραζόμενος περισσότερα για την εμπειρία του στην Eurovision, λέει ότι δεν περίμενε ποτέ να συμμετάσχει ή ακόμη και να κερδίσει τον διαγωνισμό. Αποφάσισε να τραγουδήσει το «amar pelos dois» για να υποστηρίξει την αδερφή του, καταλήγοντας τελικά να κερδίσει αρχικά το Φεστιβάλ Eurovisão da Canção και να εκπροσωπήσει στην συνέχεια την Πορτογαλία στην Eurovision, με το αποτέλεσμα που όλοι θυμόμαστε. Ως ανάμνηση της νίκης του, ο Sobral αναφέρει:

Σκέφτηκα απλώς τον εαυτό μου: Τώρα δεν πρέπει να πάθω καρδιακή προσβολή , αυτό θα ήταν ταπεινωτικό. Είναι τρελό: δεν σκέφτηκα ότι μπορεί να πεθάνω, αλλά ότι θα ήταν ταπείνωση να πεθάνω μόλις κέρδισα κάτι. 

Salvador Sobral

Μεταμέλεια για τα σχόλια του για τον διαγωνισμό

Μετά την νίκη του, έδωσε μερικές συνεντεύξεις λέγοντας ότι η Eurovision ήταν η «προσωπική του πόρνη». Στη συνέχεια, έκανε μερικά άκομψα σχόλια για τους συμμετέχοντες της Eurovision 2018, συμπεριλαμβανομένου της νικήτριας Netta και του τραγουδιού της “Toy”. Στην τελευταία του συνέντευξη με τον Reinhard Köchl, ο Σαλβαδόρ είπε ότι δεν έπρεπε να είχε πει αυτά τα πράγματα.

Δεν έπρεπε να τα είχα πει. Ήθελα να είμαι αστείος και λίγο επαναστάτης. Η ιδέα του για τη Eurovision έχει αλλάξει τώρα, κατανοεί τη σημασία της και την ιδέα που συνδέει τους ανθρώπους.

Ο Salvador έκλεισε την συνέντευξη του εκφράζοντας για μία ακόμη φορά την ευγνωμοσύνη του για την νίκη και όσα του προσέφερε ο διαγωνισμός.

Μπορείτε να ακούσετε το νέο άλμπουμ BPM του Σαλβαδόρ και να μοιραστείτε τις απόψεις σας μαζί μας!

Μετάφραση από το αγγλικό κείμενο του Μάκη Μεζόπουλου

Πηγή: Augsburger Allgemeinen
4 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Thisaintourlastdance
    Thisaintourlastdance says:

    Εξεπλαγην ευχαριστα με αυτο το βιντεο:
    ( πιο επιτυχημενες χωρες στον θεσμο για τη δεκαετια 2011-2021 )

    https://www.youtube.com/watch?v=x1SpWBmjeB8

    Αν βγαλουμε χωρες που δε συμμετεχουν πια, η Ελλαδα ειναι 13η θεση τη τελευταια δεκαετια. Δεν ειμαστε βεβαια στο τοπ 3 οπως το 2000-2010 αλλα περιμενα να ειμαστε πολυ πιο χαμηλα μετα απο τοσες αποτυχιες. Το 13 απο τοσες χωρες δεν ειναι κακο, δεν τα πηγαμε τοσο ασχημα οσο ολοι νομιζουμε αυτην την δεκαετια! Ελπιζουμε την επομενη δεκαετια να ειμαστε στο τοπ 8, γιατι οχι και ψηλοτερα!

    <3.

    Απάντηση
  2. Benedictos
    Benedictos says:

    Για μένα, από τις πιο στριμμένες και αντιπαθητικές περσόνες της Eurovision της τελευταίας 20ετίας. Το νέο album ωστοσο ειναι αρκετα ενδιαφερον μουσικά.

    Απάντηση
  3. T.R
    T.R says:

    To mousiko styl tou Salvador den teriazi me to styl tou diagonismou giavto kai to snobare me arketes dilosis apo ti nihta tis nikis tou kai meta. Sti Portogalia den pernoun sta sovara to diagonismo giati mia zoi patonan. 45 hronia patos gia na paroun mia niki. Den ton parexigo gia avtes tis dilosis, apenantias herome pou pige kai nikise kai “ipenthimise” se merikes hores oti i Eurovision ine song contest kai ohi show contest

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *