Σουηδία: Στις 27 Αυγούστου ξεκινά η υποβολή συμμετοχών για το Melodifestivalen 2022

Ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Σουηδίας SVT ανακοίνωσε πως στις 27 Αυγούστου ξεκινά η υποβολή συμμετοχών για το Melodifestivalen 2022. Οι καλλιτέχνες και οι συνθέτες θα έχουν την ευκαιρία να στείλουν τα τραγούδια τους για τον διαγωνισμό μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου.

Ο φορέας επιβεβαίωσε επίσης ότι το Melodifestivalen θα χρησιμοποιηθεί για την επιλογή της συμμετοχής της Σουηδίας στο διαγωνισμό της Eurovision 2022. Συνολικά 28 τραγούδια θα διαγωνιστούν στο Melodifestivalen 2022. 14 τραγούδια θα επιλεγούν απευθείας από μια ειδική κριτική επιτροπή και 14 τραγούδια από καλλιτέχνες που έχουν προσκληθεί να διαγωνιστούν ή τραγούδια που έχει επιλέξει το SVT από τα τραγούδια που σταλθήκαν.

Το SVT έχει αποφασίσει να δώσει προτεραιότητα σε 10 τραγούδια, αν είναι κυρίως γραμμένα στα Σουηδικά. Η ίδια μελωδία ενός τραγουδιού μπορεί να υποβληθεί με στίχους σε διαφορετικές γλώσσες. Ωστόσο, εάν το επιλεγμένο τραγούδι κερδίσει το Melodifestivalen, ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας είναι εκείνος που αποφασίζει σε ποια γλώσσα θα εκτελεστεί.

Οι Σουηδοί πολίτες επιτρέπεται να στέλνουν τραγούδια για τον Διαγωνισμό. Οι ξένοι καλλιτέχνες επιτρέπεται επίσης να υποβάλλουν τραγούδι, εάν έχει τουλάχιστον έναν Σουηδό συνθέτη ή στιχουργό. Ακόμη, το 50% τουλάχιστον  των στιχουργών και των συνθετών θα πρέπει να αποτελείται από γυναίκες.

Στο Διαγωνισμό της Eurovision 2021, η Σουηδία εκπροσωπήθηκε από τον Tusse με το Voices καταλαμβάνοντας την 14η θέση του Μεγάλου Τελικού με 109 βαθμούς.

 

Πηγή:Eurovoix

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τον αγαπημένο μας διαγωνισμό!

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *