Τουρκία: Επαφές με την EBU για την επιστροφή στον διαγωνισμό

Σε άμεση επικοινωνία με την EBU βρίσκεται το TRT, εξετάζοντας σοβαρά το ενδεχόμενο επιστροφής της Τουρκίας στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.

Εννιά χρόνια μετά την αποχώρησή της από την Eurovision, η Τουρκία εξετάζει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο επιστροφής της στον αγαπημένο μας διαγωνισμό.

Μιλώντας στην τουρκική εφημερίδα Milliyet, ο γενικός διευθυντής του TRT, Ibrahim Eren αποκάλυψε πως οι ιθύνοντες της τουρκικής ραδιοτηλεόρασης πραγματοποιούν επαφές με την EBU σκεπτόμενοι σοβαρά το μεγάλο comeback.

Το 2012 το TRT πήρε μία πολύ σπουδαία απόφαση αναφορικά με τη Eurovision. Όντας αντίθετο στο σύστημα ψηφοφορίας του διαγωνισμού, πήρε την απόφαση να αποχωρήσει από αυτόν. Το εκτελεστικό συμβούλιο εξακολουθεί να μην μετανιώνει γι’ αυτή την απόφαση, αλλά είμαστε σε επαφή με την EBU.

Έχουν έναν πολύ καλό, νέο, Εκτελεστικό Επόπτη από τη Βόρεια Ευρώπη. Νομίζω πως φέτος η Eurovision ήταν ιδιαίτερα πετυχημένη. Μετά από πολλά χρόνια έκαναν ένα πολύ καλό σόου. Οι συνάδελφοί μου μιλάνε απευθείας με τον καινούργιο Εκτελεστικό Επόπτη. Δε ξέρω τι θα συμβεί.

Υπενθυμίζουμε πως η τελευταία συμμετοχή της Τουρκίας στον διαγωνισμό ήταν το 2012 με το τραγούδι Love Me Back, που κατέκτησε την έβδομη θέση:

1 reply
  1. Jørgen
    Jørgen says:

    Καλά αφού το σύστημα στην ουσία είναι το ίδιο απο το 2012 (50/50 αλλά χωρίς τον μέσο όρο που γινόταν έως το 2015) και ο ίδιος ο διευθυντής τους λέει για “σπουδαία απόφαση” το 2012, τι άλλαξε και θέλει να επιστρέψουν νομίζουν ότι υπάρχει περίπτωση να τους βάλει η EBU στο big 5; Με το ίδιο format πάντως δεν βλέπω την Τουρκία να επιστρέφει σύντομα ιδικά λόγο της πολιτικής τους κατάστασης

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *