Eurovision 2021: Τρεις συμμετοχές στο top 200 του Billboard!

Η μεγάλη επιτυχία του φετινού διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision δεν φάνηκε μόνο στον πίνακα τηλεθέασης, αλλά και σε όλα σχεδόν τα μουσικά charts, όπου συναντάμε πολλά από τα τραγούδια που διαγωνίσθηκαν. Αυτό που ξεχώρισε όμως είναι το γεγονός πως τρεις συμμετοχές της Eurovision 2022 κατάφεραν να βρεθούν στο top 200 του αμερικανικού Billboard!

Πρόκειται για το Zitti E Buoni της Ιταλίας, το Voila της Γαλλίας και το Shum της Ουκρανίας! Η νικητήρια συμμετοχή της Ιταλίας έκανε ντεμπούτο στην πολύ υψηλή 26η θέση! Η γαλλική συμμετοχή στο νο70 και η ουκρανική στο νο80!

Την αρχή στο top 200 του Billboard έκανε το Arcade του Duncan Laurence στην αρχή της χρονιάς. Ήταν η πρώτη φορά μετά το 1996 που κάποιο τραγούδι της Eurovision έμπαινε στο Global top 200 του Billboard, την σημαντικότερη ίσως μουσική λίστα του πλανήτη.

Όπως διαβάσατε και σε προηγούμενό μας άρθρο, το video της ζωντανής εμφάνισης των Maneskin στον τελικό της Eurovision 2021,  είναι πλέον η ζωντανή εμφάνιση με τις περισσότερες προβολές στο κανάλι της Eurovision στο YouTube, ξεπερνώντας το Euphoria της Loreen που κρατούσε αυτό το ρεκόρ από το 2012!

Πηγή: Eurovoix
0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *