Eurovision 2021: Ποιοι ήταν οι πρωταθλητές στις βαθμολογίες των κριτικών επιτροπών;

39 χώρες έλαβαν φέτος μέρος στον 65ο Διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, που πραγματοποιήθηκε στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας. Το αποτέλεσμα του τελικού νικητή, προέκυψε ύστερα από την ψήφο τόσο του τηλεοπτικού κοινού όσο και των τριάντα εννέα επιτροπών κάθε χώρας.

Η επιτροπή κάθε χώρας απαρτιζόταν από 5 μέλη, τα οποία βαθμολόγησαν όλα τα τραγούδια, πλην της δικής τους χώρας φυσικά. Στο σύνολο 195 πρόσωπα ανέδειξαν τον δικό τους νικητή, δηλαδή τον πρωταθλητή της πρώτης θέσης.

Σύμφωνα λοιπόν, με έναν πίνακα, που δημοσιεύθηκε από το Eurovisionario, αποκαλύφθηκε ποια τραγούδια κατατάχθηκαν περισσότερο στην πρώτη θέση από τα 195 μέλη των διεθνών κριτικών επιτροπών.

Παρακάτω βλέπετε τον πίνακα που δημοσιεύθηκε από το Eurovisionario:

Παρατηρούμε λοιπόν ότι 36 από τα 195 μέλη της επιτροπής ψήφισαν στην πρώτη θέση την Ελβετία, που ήταν συνάμα και η νικήτρια στη βαθμολογία των κριτικών επιτροπών. Σε μικρή απόσταση η Γαλλία, που ήταν η πρωταθλήτρια σε 30 εκ των 195 βαθμολογιών, ενώ η νικήτρια του Διαγωνισμού, Ιταλία, θριάμβευσε σε 23 κριτές.

Η Ελλάδα με την Stefania, κατάφερε να έρθει πρώτη στη βαθμολογία 7 κριτών, ενώ η Κύπρος μόλις σε 3.

Από την άλλη, Βουλγαρία, Μολδαβία, Πορτογαλία και Σουηδία τα πήγαν καλύτερα στη συγκεκριμένη κατάταξη από ότι στην τελική βαθμολογία.

Τέλος, η Νορβηγία κράτησε εδώ συντροφιά στα 4 μηδενικά του τηλεοπτικού κοινού, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ολλανδία και Γερμανία.

Πρωταθλητής λοιπόν στις κορυφαίες θέσεις των μελών των κριτικών επιτροπών, η Ελβετία, με τον Gjon’s Tears και το Tout l’Univers.

https://www.youtube.com/watch?v=jznH_fltcYA

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τον αγαπημένο μας διαγωνισμό!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *