Ηνωμένο Βασίλειο: Οι Steps λένε ναι στην Eurovision, αλλά μετά τους Adele και Ed Sheeran!

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει κερδίσει το διαγωνισμό της Eurovision πέντε φορές στο παρελθόν, οι τρεις εκ των οποίων με γκρουπ, τους Bucks Fizz, τους Brotherhood of Man και τους (πολύ αγαπημένους μου) Katrina and the Waves.

Τα τελευταία χρόνια, με ελάχιστες εξαιρέσεις, η πορεία της χώρας είναι μάλλον αποτυχημένη, με αποκορύφωμα το σοκαριστικό διπλό μηδενικό, από επιτροπές και κοινό, στο φετινό διαγωνισμο και το σερί της τελευταίας θέσης για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

Μήπως κάνει κάτι λάθος το BBC;

Τελευταία, στους κύκλους των fans, συζητείται το όνομα των Steps, για την εκπροσώπηση του Ηνωμένου βασιλείου. Ποιοί είναι οι Steps; Ας ξεκινήσουμε από εκεί:

 

Το 2022, ο Lee Latchford-Evans, η Claire Richards, η Lisa Scott-Lee, η Faye Tozer και ο Ian Watkins, σχεδιάζουν να γιορτάσουν τα 25 χρόνια τους από τη δημιουργία των Steps. Οι Steps, group που εκπροσωπεί τη UK dance-pop, ξεκίνησαν την πορεία τους το 1997, έχουν στο δυναμικό τους έξι ολοκληρωμένα albums, με το τελευταίο τους να φτάνει στο Νο2, ένα ακόμα album στα σκαριά, πολλές επιτυχίες και απασχολούν τα charts κάθε χρόνο (με εξαίρεση ένα διάλειμμα απο το 2001 έως το 2011). Ποιός δεν θυμάται το Tragedy (επίσης πολύ αγαπημένο μου);

Οι fans θέλουν τους Steps να εκπροσωπήσουν το Ηνωμένο Βασίλειο! Οι ίδιοι όμως θέλουν; Τι δήλωσε η Claire Richards;

Claire Richards: “Το θέμα είναι ότι είναι προφανές γιατί ο κόσμος μας θέλει στη Eurovision. Λόγω όμως της πορείας μας, δεν θα ήθελα μία κακή θέση να μας ρίξει από τη θέση που έχουμε στις καρδιές του κόσμου.

Αλλά αν δεν σε θεωρούν εξ’ αρχής cool, δεν βγαίνεις ποτέ εκτός μόδας. Νομίζω οτι οι Steps ειναι διαχρονικοί.

Θεωρώ ότι, ο διαγωνισμός δεν έχει πλέον τον χαρακτήρα, που είχε στα χρόνια των Bucks Fizz και των Brotherhood of Man. Παλιότερα ο διαγωνισμός είχε τη χαλαρότητα που έπρεπε, όμως οι συγκυρίες δεν μας βοηθούν πια, για να τα πάμε καλά ως χώρα.

Δεν θα ξέρουμε με σιγουριά αν μας αγαπάει ο κόσμος, μετά από συμμετοχή μας στο διαγωνισμό. Ίσως αν εκπροσωπήσουν το Ηνωμένο Βασίλειο ο Ed Sheeran ή η Adele πριν από εμάς και μετά βγούμε τελευταίοι, θα είμαστε τουλάχιστον τότε σίγουροι οτι δεν αρέσουμε στον κόσμο.

Το BBC ακούει; Μήπως ήρθε η ώρα να κάνει τα σωστά “Steps” προς μία νέα νίκη του Ηνωμένου Βασιλείου, 25 χρόνια μετά τους Katrina and the Waves;

6 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Constantinos
    Constantinos says:

    “Ίσως αν εκπροσωπήσουν το Ηνωμένο Βασίλειο ο Ed Sheeran ή η Adele πριν από εμάς και μετά βγούμε τελευταίοι, θα είμαστε τουλάχιστον τότε σίγουροι οτι δεν αρέσουμε στον κόσμο.”

    κάηκαν και τα τελευταία εγκεφαλικά κύτταρα που είχα με αυτόν τον συλλογισμό…

    Απάντηση
  2. C.G
    C.G says:

    Με τους Steps το Ηνωμένο Βασίλειο θα συνεχίσει να βρίσκεται στον πάτο του βαθμολογικού πίνακα. Ίσως διαπρέψει στις βαθμολογίες και στα τοπς των φανς (πάρα πολύ πιθανό) όπως το Σαν Μαρίνο φέτος και άλλες συμμετοχές τέτοιου ύφους τα τελευταία χρόνια. Πριν 20 χρόνια ίσως να κατάφερναν κάτι καλό. Το ΗΒ έχει απείρως καλύτερες επιλογές. Το μόνο που του λείπει είναι να πάρει τον διαγωνισμό σοβαρά.

    Απάντηση
  3. Μανος
    Μανος says:

    Ναι. Από τότε που μπήκαν τα juries στο κόλπο, γίνονται μπάχαλο. Αν δεν υπήρχαν αυτά, τώρα ο διαγωνισμός του 2020 και 2021 θα γινόταν στην Νορβηγία, αφού εκείνοι κέρδισαν το televoting.

    Απάντηση
    • όχι άλλο κάρβουνο
      όχι άλλο κάρβουνο says:

      Σ’ έναν μουσικό διαγωνισμό επιβάλλεται να υπάρχουν και κριτικές επιτροπές. Το ζητούμενο είναι από τι ανθρώπους θα απαρτίζονται αυτές.
      Παρεμπιπτόντως, επειδή χρησιμοποιείς τη λέξη “μπήκαν” θα υποθέσω ότι είσαι σχετικά μικρός σε ηλικία, και θα σου υπενθυμίσω ότι οι επιτροπές υπήρχαν από καταβολής του Διαγωνισμού, με ένα διάλειμμα μιας δεκαετίας περίπου που ίσχυσε το full televoting.

      Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *