Ελλάδα: Καλοκαιρινές διεργασίες εν όψει Eurovision 2022! ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.

Μπορεί η ΕΡΤ να είναι απασχολημένη με την μετάδοση των Ολυμπιακών Αγώνων και οι περισσότεροι από εμάς να βρισκόμαστε ή να ξεκινάμε τις καλοκαιρινές διακοπές μας, αυτό δεν εμποδίζει όμως αρκετούς ενδιαφερόμενους για την ελληνική εκπροσώπηση στον επόμενο διαγωνισμό της Eurovision να προετοιμάζονται… Για τις προετοιμασίες αυτές θα διαβάσετε στο παρακάτω άρθρο, με όλες τις αποκλειστικές πληροφορίες που συνέλεξε το Eurovisionfun και είμαστε σε θέση να δημοσιοποιήσουμε.

Η εμπορική επιτυχία του διαγωνισμού άνοιξε την όρεξη σε όλες τις δισκογραφικές

Κρατήστε καλά αυτό που σας λέμε γιατί για την Eurovision 2022 δεν θα δούμε μόνο τις συνήθεις ύποπτες Panik και MINOS να ενδιαφέρονται για την ελληνική εκπροσώπηση στον διαγωνισμό. Όλες οι δισκογραφικές εταιρείες της χώρας μετά και την τεράστια εμπορική επιτυχία του φετινού διαγωνισμού, με το σύνολο σχεδόν των τραγουδιών να πετυχαίνουν πολύ καλές επιδόσεις στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες πωλήσεων, επιθυμούν να συμμετάσχουν.

Τόσο η Heaven, όσο και η Cobalt με καλλιτέχνες τους θα διεκδικήσουν το χρίσμα από την ΕΡΤ. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, τουλάχιστον ένας καλλιτέχνης από κάθε μία από τις άνω αναφερόμενες δισκογραφικές εταιρείες, ετοιμάζει την πρόταση  του, ώστε όταν ξεκινήσουν επισήμως οι διαδικασίες στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής να την καταθέσει.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και τον/την πρώην Eurostar, που επίσης προετοιμάζεται πυρετωδώς για την δική του πρόταση στην ΕΡΤ, το όνομα του οποίου δεν μπορούμε ακόμα να σας αποκαλύψουμε, αφού και ο ίδιος δεν επιθυμεί την δημοσιοποίησή του στην παρούσα φάση.

… και η ΕΡΤ όμως προετοιμάζεται

Μπορεί η ΕΡΤ τα προηγούμενα χρόνια να μας είχε συνηθίσει λίγο σε αποφάσεις της τελευταίας στιγμής και της λογικής βλέποντας και κάνοντας, αυτό όμως δεν ισχύει πλέον και δεν αφορά φυσικά μόνο τον διαγωνισμό της Eurovision. Ήδη στις οθόνες μας βλέπουμε τα trailer όλου του νέου προγράμματος της ΕΡΤ, έχοντας ακόμα Ιούλιο, την στιγμή που οι υπόλοιποι τηλεοπτικοί σταθμοί βρίσκονται ακόμα στην φάση του σχεδιασμού.

Οι προτεραιότητες αυτή την στιγμή στην ΕΡΤ έχουν σχετικά χαμηλά ακόμα το project Eurovision 2022, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν ξεκίνησε ο σχεδιασμός Η Διεύθυνση Εταιρικής Επικοινωνίας με την διευθύντρια της Δώρα Χειράκη, αλλά και η προισταμένη των Διεθνών Σχέσεων Σοφία Δρανίδου, ξεκίνησαν ήδη τον προγραμματισμό, προκειμένου σχετικά σύντομα όλα να είναι έτοιμα.

Νωρίς το φθινόπωρο η ΕΡΤ θα ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της και θα ανακοινώσει τον τρόπο που θα επιλεγεί ο καλλιτέχνης και η συμμετοχή μας στην Eurovision 2022. Τίποτα μέχρι στιγμής δεν έχει αποφασισθεί, αν και όπως έχετε ξαναδιαβάσει μέσα από το Eurovisionfun, δεν θεωρούμε πιθανή την διεξαγωγή ενός εθνικού τελικού, παρά την πραγματοποίηση μίας διαδικασίας παρόμοιας με του 2019, με έναν ίσως πιο επίσημο τρόπο.

Το 2019 μία επιτροπή με επικεφαλής το μέλος του ΔΣ και γνωστό μουσικοσυνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου, είχε επιλέξει την πρόταση που κατέθεσε η Dream Team, με την Stefania. Πρόβλεψη μου είναι ότι θα επιλεγεί κάποια παραπλήσια εσωτερική διαδικασία, όπου όμως θα προηγηθεί ένα δημόσια κάλεσμα σε ενδιαφερόμενους.

Όπως και να έχει η τελική επιλογή του καλλιτέχνη, αλλά και της συμμετοχής μας αργεί ακόμη. Με το ενδιαφέρον όμως από ταλαντούχα πρόσωπα να είναι δεδομένο, αναμένεται μία άκρως ενδιαφέρουσα euro-season. Η ΕΡΤ αισιοδοξεί πως μετά την φετινή της παρουσία με την Stefania, θα πετύχει ένα ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα και θα κλείσει όποια στόματα έμειναν φέτος ανοιχτά, αυτή την φορά για τα καλά.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την ελληνική συμμετοχή στην Eurovision 2022


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsApp για ακόμη πιο άμεση ενημέρωση και ατελείωτες Eurovision συζητήσεις! Κάντε κλικ ΕΔΩ.

5 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Manos
    Manos says:

    Η ΕΡΤ για το 2022 θέλει μια θέση καλύτερη από τη φετινή, δηλαδή τουλάχιστον την 9η. Αυτό θα επισφραγίσει την φετινή προσπάθεια κ θα μας βάλει στο παιχνίδι των μεγάλων. Από όσο ξέρω δεν θα βιαστούν, θέλουν να είναι σίγουροι, όσο σίγουροι μπορεί να είναι φυσικά. Θεωρώ δεδομένες την εμπλοκή Φωκά κ Κοκοτού που θα είναι άτυποι σύμβουλοι όλης της διαδικασίας. Ελπίζω να μην επιλέγει ο γιουροσταρ γιατί στην esc 22 δεν έχει τίποτα να προσφέρει. Ελπίζω σε κάτι φρέσκο όπως ήταν φέτος η Στεφανία. Υπάρχουν αυτές οι επιλογές τις έχετε γράψει.

    Απάντηση
  2. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Θετικό το ότι έχουν ενδιαφερθεί αρκετές δισκογραφικές. Αν υπάρχει ο χρόνος (και τα χρήματα) θα ήθελα έναν αξιοπρεπή τελικό χωρίς φανφάρες (βλ. 2008-2009) που θα περιλαμβάνει 6-7 διαφορετικές μεταξύ τους προτάσεις.

    Απάντηση
  3. Διονύσης
    Διονύσης says:

    Πιστεύω ότι ο-η eurostar μπορεί να είναι ο Ν. Ραπτάκης. Δεν ξέρω μπορεί να είναι και κάποιος άλλος ή άλλη .
    Μπορεί η Ε.Ρ.Τ. να στοχεύει ακόμα και την πρώτη θέση. Αν το στοχεύσει αυτό θα το καταφέρει όπως το 2004 και το 2005 η Ε.Ρ.Τ. το στόχευσε αυτό. Το 2004 πήρε 3 θέση και το 2005 1 θέση καταφέρνοντας τον στόχο της τη δεύτερη χρονιά.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *