Ελλάδα: Το χρονοδιάγραμμα των εξελίξεων για την Eurovision 2022! ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Οδεύουμε προς την καρδιά του καλοκαιριού και αν και είναι ακόμη πολύ νωρίς για τις όποιες εξελίξεις αφορούν την επιλογή της συμμετοχής μας στην Eurovision 2022, επειδή δεχόμαστε αρκετές ερωτήσεις από εσάς, θα σας μεταφέρουμε τα μοναδικά ουσιαστικά δεδομένα που υπάρχουν μέχρι στιγμής.

Πότε θα αποφασίσει η ΕΡΤ για την Eurovision 2022;

Η ΕΡΤ μετά την μεγάλη της επιτυχία στον φετινό διαγωνισμό, τόσο τηλεοπτικά (η τηλεθέαση ήταν η μεγαλύτερη τα τελευταία χρόνια), όσο και όσο αφορά την τελική θέση που κατέλαβε η ελληνική συμμετοχή, είναι έτοιμη για μία μεγαλύτερη επιτυχία στην Eurovision 2022. Αν φέτος ο στόχος ήταν μία θέση στην αριστερή πλευρά του βαθμολογικού πίνακα, για την επόμενη χρονιά ο πήχης είναι ήδη ψηλά, αφού ως μέτρο στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής θεωρούν πλέον την δέκατη θέση που κατέλαβε η Stefania με το Last Dance.

Πάμε τώρα στο χρονοδιάγραμμα που θα ακολουθηθεί. Αυτή την στιγμή ό,τι και αν γράφεται, ό,τι και αν λέγεται, τίποτε δεν έχει αποφασισθεί στην ΕΡΤ που να αφορά την επόμενη συμμετοχή μας στον διαγωνισμό της Eurovision, εκτός φυσικά από το ότι θα λάβουμε μέρος.

Όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενα μας άρθρο η ΕΡΤ το διάστημα αυτό κινείται σε ρυθμούς Ολυμπιακούς Αγώνων, που θα διεξαχθούν από τις 23 Ιουλίου μέχρι και τις 8 Αυγούστου. Αμέσως μετά, θα ακολουθήσουν οι ολιγοήμερες διακοπές του 15αυγούστου και τα στελέχη της δημόσιας τηλεόρασης θα επιστρέψουν στις θέσεις τους στις 20 Αυγούστου, αφού όλα τα κανάλια θα ξεκινήσουν την νέα σεζόν από πολύ νωρίς.

Μέσα στο Σεπτέμβριο η διεύθυνση εταιρικής επικοινωνίας της ΕΡΤ θα παρουσιάσει σε ειδική εκδήλωση το νέο πρόγραμμα της τηλεοπτικής σεζόν, αλλά θα έχουμε και την ΔΕΘ στην Θεσσαλονίκη. Κάπως έτσι θα φθάσουμε στον Οκτώβριο, οπότε και θα παρθούν όλες οι σημαντικές αποφάσεις, για το πως θα πραγματοποιηθεί η επιλογή της συμμετοχής και του εκπροσώπου μας στην Eurovision 2022 και θα έχουμε και τις πρώτες ανακοινώσεις.

Ποιοι καλλιτέχνες έχουν ενδιαφερθεί μέχρι στιγμής;

Παρότι οι όποιες αποφάσεις ληφθούν από τον Οκτώβριο και μετά, δεν λείπει η σχετική κινητικότητα. Δεν είναι λίγοι οι καλλιτέχνες που ενδιαφέρονται για την ελληνική εκπροσώπηση στην Eurovision 2022, ειδικά μετά την φετινή επιτυχία. Σύμφωνα με πληροφορίες μας πρώην eurostar έκανε ήδη κρούση στην ΕΡΤ, εκφράζοντας τον ενδιαφέρον του/της για να βρεθεί, μία ακόμη φορά στην σκηνή του διαγωνισμού. Το ίδιο φυσικά συμβαίνει και με καλλιτέχνες που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έχουν δείξει το ενδιαφέρον τους και ήδη κάποιοι εξ αυτών ετοιμάζουν τις προτάσεις τους.

Φυσικά και το Eurovisionfun έχει ήδη προβεί σε κάποιες προτάσεις, ποιος ξέρει ίσως κάποιος εξ αυτών να μας εκπροσωπήσει στην Ιταλία, όπως συνέβη και με την Stefania, την οποία είχαμε προτείνει από τον Ιούνιο του 2019!

Όπως αντιλαμβάνεστε η επιτυχία της ομάδας της ΕΡΤ στην Eurovision 2021, με ένα φρέσκο, άγνωστο όνομα και μία συμμετοχή που οργανώθηκε πολύ μεθοδικά και οργανωμένα εξ αρχής, αντέστρεψε όλο αυτό το κλίμα και την εικόνα που πολλοί καλλιτέχνες είχαν για την ελληνική δημόσια τηλεόραση. Η αυξανόμενη εμπορικότητα του διαγωνισμού, αλλά και η νέα του ταυτότητα θα λέγαμε, ανοίγει το δρόμο και σε άλλους καλλιτέχνες, που ίσως μερικά χρόνια πριν δεν θα σκέφτονταν να λάβουν μέρος σε αυτή την μουσική γιορτή.

Με την ίδια ομάδα όπως έχετε ήδη διαβάσει σε προηγούμενο μας άρθρο και με περισσότερη όρεξη και ζήλο, η ΕΡΤ υπόσχεται να μας εκπλήξει και αυτή την φορά, αφήνοντας κακεντρεχείς και εμμονικούς στα πληκτρολόγια και την γραφικότητα τους…

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την ελληνική συμμετοχή και στην Eurovision 2022!


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsApp για ακόμη πιο άμεση ενημέρωση και ατελείωτες Eurovision συζητήσεις! Κάντε κλικ ΕΔΩ.

13 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Manos
    Manos says:

    Ελπίζω σε μια φρέσκια κ ταλαντούχα επιλογή όπως η Στεφανία. Επίσης δεν θα ήθελα κάποιον Eurostar να επιτρέψει, ούτε καν η Παπαρίζου, δεν νομίζω ότι κανείς έχει να δώσει κάτι καινούριο. Είμαι σίγουρος πως η ΕΡΤ θα επιλέξει κάτι πολύ καλό και πάλι και ελπίζω στην ενεργό συμμετοχή της dream team, έστω του Φωκά και Κοκοτού. Ο Κοντοπουλος θα γράψει την Ρωσία λογικά και οι Ρώσοι θέλουν πάντοτε αποκλειστικότητα. Καλή μας επιτυχία.

    Απάντηση
  2. Benedictos
    Benedictos says:

    Παλιός η νέος eurostar δεν έχει σημασία. Δύο πράγματα έχουν σημασία μόνο. Πρώτον, το τραγούδι που θα μας εκπροσωπήσει και δεύτερον, η σοβαρότητα της ΕΡΤ, όπως εκφράστηκε φέτος και δεν άφησε απολύτως τίποτα στην τύχη του τόσο πριν τον διαγωνισμό όσο και κτά τη διάρκεια. Θεωρώ ότι αυτή τη σοβαρότητα θα επιδείξουμε και του χρόνου, οπότε αυτοματως ξεκινάμε με ένα πολύ δυνατό χαρτί σαν χωρα. Απο κει και πέρα, ευχόμαστε όλοι το καλύτερο δυνατό! Προσωπικα, νομιζω εχει ερθει η ωρα για την επομενη ελληνοφωνη συμμετοχη μας. Για να δουμε!

    Απάντηση
  3. Φως
    Φως says:

    Ειρήνη Παπαδοπούλου τίς το χρωστάνε από το 2019 δεν της δόθηκε η ευκαιρία να μας παρουσιάσει την συμμετοχή της όπως και η Αρετή κετιμε το 2018 Συγουρα και οι δύο έχουν το δικαίωμα να μας δείξουν τι μπορούν να κάνουν σε ένα Εθνικό τελικό είτε σαν ντουέτο είτε ξεχωριστά η ΕΡΤ πρέπει να μάς ακουσει και νά κάνει έναν εθνικό τελικό με καλλιτέχνες περφόρμανς και ψηφοφορία μόνο από το κοινό

    Απάντηση
  4. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Θα ήθελα πολύ να δω είτε την Μαλού είτε την Σαττι είτε ακόμα καλύτερα την Evangelia να μας εκπροσωπεί. Μάλλον στο “θα ήθελα” θα μείνω…
    Ισως επιστρέψει η Καλομοίρα; Οργιάζουν οι φήμες κάθε χρόνο για την επιστροφή της και φέτος η φημολογία ξεκίνησε πολύ νωρίς, συν ότι αναφέρατε ότι κάποιος/α πρώην Eurostar έδειξε ήδη ενδιαφέρον. Προσωπικά με ένα δυνατό και σύγχρονο κομμάτι θα ήθελα να την δω να επιστέφει, αλλιώς αν είναι κάτι του σωρού, καλύτερα οχι…
    Για να δούμε…

    Απάντηση
    • Διονύσης
      Διονύσης says:

      Mπόρει ο/η eurostar να έχει εκπροσώπησει πάλιοτερα την Κύπρο στον διαγωνισμό και όχι την ελλάδα. Οπως η Ελένη Φουρειρα που καθε χρόνο παρακαλούσε να παέι στην eurovision. Έπισης η Μαρία Έλενα Κυριάκου, η demy ή η Ελευθερια Ελευθερίου μπορει να έκανε( μια απο αυτες) κρουση με την Ερτ.

      Απάντηση
      • Κωνσταντίνος
        Κωνσταντίνος says:

        Aν εξαιρέσουμε την Φουρέιρα που είναι μοναδική σε αυτό που κάνει τα άλλα ονόματα δεν με συγκινούν ιδιαίτερα!
        Για να δούμε…

        Απάντηση
  5. Ντίνος
    Ντίνος says:

    Μάλλον η Καλομοίρα είναι αυτή που ενδιαφέρεται; Δεν ξέρω αν είναι η κατάλληλη επιλογή γιατί δεν είναι και η καλύτερη στα φωνητικά. Φυσικά, παίζει ρόλο και το τραγούδι..
    Προσωπικά θα ήθελα να δω Good job nicky και Evangelia

    Απάντηση
    • Διονύσης
      Διονύσης says:

      Και αν ο τραγουδιστής δεν τραγουδά καλά ένα τραγούδι που αν το τραγουδούσε άλλως θα πήγαινα καλύτερα. Οπότε έχει σημασία και ο καλλιτέχνης.

      Απάντηση
  6. esc1234
    esc1234 says:

    Η Evangelia ανεβάζει συχνα φωτογραφιες με την φουρειρα και σε σχολιο καποιου οτι παίρνει eurovision 2022 vibes απάντησε με καρδια και ενα emoji με μάτια. Κατι μου λεει οτι η eurostar είναι η φουρειρα με τραγουδι της evangelia….

    Απάντηση

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Greece’s state broadcaster revealed that it will begin preparations for Eurovision 2022 in October, with the first phase of the process being based on the decision between the internal selection, something that has been happening since 2016, or the holding of a national final, whose desire had previously manifested. […]

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *