Ισπανία: Η TVE αναβιώνει το ιστορικότερο φεστιβάλ της χώρας και το συνδέει με την Eurovision!

Κυριολεκτικά καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην Ισπανία, που μετά τα συνεχόμενα άσχημα αποτελέσματα στην Eurovision και την αλλαγή ηγεσίας στην δημόσια τηλεόραση (TVE), αλλάζουν τελείως στρατηγική και είναι έτοιμοι να αναβιώσουν το ιστορικότερο φεστιβάλ της χώρας, συνδέοντας το με τον διαγωνισμό της Eurovision, στα πρότυπα της RAI με το Φεστιβάλ του Sanremo.

Σε προηγούμενό μας άρθρο, διαβάσατε πως η TVE σκοπεύει να πραγματοποιήσει κάποιες σημαντικές ανακοινώσεις στις 22 Ιουλίου. Ο τοπικός τύπος με εκτενή άρθρα του, σκιαγραφεί αυτές τις ανακοινώσεις.

Το Φεστιβάλ Benidorm, που διεξήχθη για πρώτη φορά το 1959 και διακόπηκε για οικονομικούς κατά βάση λόγους το 2006, είναι πιο κοντά από ποτέ στην επιστροφή του. Η TVE σε συνεργασία με την Generalitat Valenciana και τον δήμο του Μπένιντορμ σκοπεύουν να αναβιώσουν από κοινού και με την βοήθεια και άλλων φορέων, το Φεστιβάλ του Benidorm.

Το Φεστιβάλ του Benidorm δημιουργήθηκε το 1959, έχοντας ξεκάθαρες επιρροές από το Φεστιβάλ του Sanremo. Με κάποιες μικρές διακοπές, διατηρήθηκε μέχρι και το 2006, οπότε και μετά την αποχώρηση της TVE από την διοργάνωση του, έπαυσε να πραγματοποιείται.

Στόχος των εμπλεκόμενων πλευρών είναι ένα τριήμερο μουσικό φεστιβάλ, στα τέλη Φεβρουαρίου, με την ενεργή συμμετοχή των δισκογραφικών εταιρειών, όπου ο νικητής θα έχει την δυνατότητα να εκπροσωπήσει την Ισπανία στον διαγωνισμό της Eurovision.

Χώρος του Φεστιβάλ θα είναι το Benidorm Palace, χωρητικότητας 1.600 ατόμων, ενώ το γεγονός πως θα συνδιοργανώνεται από διάφορους φορείς, εξασφαλίζει την εύρεση του κατάλληλου προυπολογισμού, για ένα τέτοιο φιλόδοξο εγχείρημα. Στόχος είναι η υπογραφή ενός συμφωνητικού συνεργασίας, 3-5 ετών, προκειμένου το Φεστιβάλ να μπορέσει και πάλι να εδραιωθεί, ως ο τρόπος επιλογής της ισπανικής συμμετοχής στον διαγωνισμό της Eurovision όμως, αυτή την φορά.

Περισσότερες λεπτομέρειες αναμένονται στις 22 Ιουλίου, οπότε και θα έχουμε τις επίσημες ανακοινώσεις.

Την Ισπανία φέτος εκπροσώπησε ο Blas Canto με το Voy A Quadarme, καταλαμβάνοντας την 24η θέση:

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την ισπανική συμμετοχή στην Eurovision 2022!

Πηγή: ESC-PLUS

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsApp για ακόμη πιο άμεση ενημέρωση και ατελείωτες Eurovision συζητήσεις! Κάντε κλικ ΕΔΩ.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *