Ισπανία: Το Φεστιβάλ του Benidorm επανέρχεται μαζί με τον εθνικό τελικό!

Ο Ισπανός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός RTVE ανακοίνωσε ότι o διάδοχος του εμβληματικού Φεστιβάλ Τραγουδιού του Benidorm θα επιστρέψει τον Φεβρουάριο του 2022 και θα λειτουργήσει ως η διαδικασία της εθνικής επιλογής για τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.

Το Benidorm θα φιλοξενήσει τον τηλεοπτικό διαγωνισμό που αποτελείται από τρία show: δύο ημιτελικούς και έναν μεγάλο τελικό, τους οποίους το RTVE θα μεταδώσει ζωντανά μέσω του La 1 και του RTVE Play.

Οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σύντομα, αλλά η μέχρι τώρα χωρίς τίτλο εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο, θα περιλαμβάνει κριτική επιτροπή / δημόσια ψήφο και στοχεύει στην προώθηση νέων ταλέντων από την Ισπανία στην Ευρώπη.

Το έργο ανακοινώθηκε μπροστά σε παραλία από τον πρόεδρο του RTVE José Manuel Pérez Tornero, τον πρόεδρος της κυβέρνησης της Βαλένθια, Ximo Puig · και τον δήμαρχο του Benidorm, Toni Pérez, αφού το συγκεντρωμένο πλήθος απολάμβανε μια παράσταση των Waterloo και Dancing In The Rain από τη Ruth Lorenzo.

Ο Ximo μοιράστηκε τη φιλοδοξία του για τα show:

Θέλουμε το Benidorm να είναι ένα σημείο συνάντησης για αυτό που χρειαζόμαστε περισσότερο τώρα: Μουσική, Ευρώπη και Πολυμορφία. Με το «Benidorm Festival» σκοπεύουμε να επιτύχουμε μια συναισθηματική και τουριστική επανενεργοποίηση της κοινότητας της Βαλένθια ».

Το Benidorm, που θα φιλοξενήσει τον εθνικό τελικό του 2022.

Το αρχικό Φεστιβάλ Internacional de la Canción de Benidorm ξεκίνησε από το 1959 έως το 2006 και χρησιμοποιήθηκε για την προώθηση της τοπικής περιοχής διεθνώς και για τον εορτασμό της ισπανικής μουσικής. Η μορφή του, βασίστηκε στο επιτυχημένο Φεστιβάλ Μουσικής Sanremo της Ιταλίας.

Το βραβείο για τη νίκη του φεστιβάλ ήταν το περίφημο τρόπαιο «Χρυσή Γοργόνα», ωστόσο, στον αναβιώσιμο διαγωνισμό θα δούμε επίσης τον πρωταθλητή να εκπροσωπεί την Ισπανία στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision στην Ιταλία το επόμενο έτος.

Πριν από τη σημερινή ανακοίνωση, ο Πρόεδρος του RVTE José Manuel Pérez Tornero δήλωσε ότι ο Ισπανός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός θα έπαιρνε τη συμμετοχή τους «πολύ σοβαρά» φέτος, κάτι το οποίο επανέλαβε στην εκδήλωση Τύπου σήμερα, δηλώνοντας ότι η Ισπανία έχει όραμα να κερδίσει την Eurovision 2022.

Ας ελπίσουμε ότι η νέα ανταγωνιστική διαδικασία θα σηματοδοτήσει μια αλλαγή στην τύχη για την Ισπανία στο Διαγωνισμό, καθώς το έθνος δεν έχει καταταγεί ψηλότερα από την 10η θέση της Ruth Lorenzo το 2014, με το Dancing In The Rain.

Πηγή: eurovision.tv

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *