Ιταλία: Από αουτσάιντερ, γίνεται φαβορί η Μπολόνια με μια πανίσχυρη ομάδα και κεντρικό θέμα την Ραφαέλα Καρά!

Αν και πολλοί θεωρούν ότι το Τορίνο είναι το μεγάλο φαβορί για να κερδίσει την διοργάνωση της Eurovision 2022, φαίνεται πως η Μπολόνια ανεβάζει ταχύτητα και από αουτσάιντερ γίνεται πλέον φαβορί. Ο δήμος της Μπολόνια ανακοίνωσε την οργανωτική επιτροπή διεκδίκησης του 66ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision και αποτελείται από πολύ ηχηρά ονόματα της εγχώριας μουσικής βιομηχανίας, αλλά και της Eurovision κοινότητας. Επιπλέον, η Μπολόνια θέλει να αφιερώσει τον επόμενο διαγωνισμό στην Ραφαέλα Καρά, που έλκυε την καταγωγή της από εκεί.

Με γνωστά ονόματα που έχουν συνδεθεί με τον διαγωνισμό της Eurovision, ελπίζει η Μπολόνια πως θα παρουσιάσει την πληρέστερη υποψηφιότητα, μεταξύ των υπόλοιπων 16 διεκδικητών και θα είναι αυτή που θα αναλάβει να φιλοξενήσει την Eurovision 2022, τον ερχόμενο Μάιο.

Η οργανωτική επιτροπή της Μπολόνια για την Eurovision 2022 είναι η εξής:

Andrea Camporesi – επικεφαλής της Free Event, υπεύθυνος για το “Simili Tour” της Laura Pausini και όλων των show της Paola Cortellesi
Eddy Anselmi – head of press της ιταλικής αποστολής στον διαγωνισμό
John Dennis McCullagh – μέλος της ιταλικής αποστολής στον διαγωνισμό
Claudio Santucci – σκηνοθέτης, επικεφαλής των Giò Forma studio, σκηνοθέτησε την εμφάνιση των Måneskin στο Ρότερνταμ
Emiliano Bitti – σκηνοθέτης
Christian Biondani – σκηνοθέτης

Στην υποψηφιότητα της Μπολόνια προτείνονται δύο χώροι. Η Unipol Arena, η οποία είναι μία από τις μεγαλύτερες κλειστές αρένες της Ιταλίας και στην οποία ο εξωτερικός χώρος ανακαινίζεται πλήρως μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2021 και η Bologna Fairs. Πρόκειται για ένα συγκρότημα χώρων, όπου κάθε χρόνο φιλοξενεί διάφορες εκθέσεις. Μέσα σε αυτό το συγκρότημα υπάρχει και ένα μεγάλο εκθεσιακό περίπτερο, το οποίο έχει γίνει γήπεδο μπάσκετ και φιλοξενεί την ομάδα της πόλης.

Με δύο προτεινόμενους χώρους, οι οποίοι αμφότεροι ικανοποιούν τα κριτήρια της EBU (ύψος οροφής, χωρητικότητα, χώροι για καμαρίνια, press center κλπ), η Μπολόνια ευελπιστεί να αποκτήσει προβάδισμα, έναντι των αντιπάλων της, που όπως αναφέρει ο ιταλικός τύπος είναι το Τορίνο και το Μιλάνο.

Εκτός όμως των παραπάνω, η υποψηφιότητα της Μπολόνια προτείνει ο διαγωνισμός να είναι αφιερωμένος στην Ραφαέλα Καρά, που απεβίωσε πολύ πρόσφατα και ήταν θα λέγαμε μία από τις πιο εμβληματικές φιγούρες όχι μόνο της ιταλικής, αλλά και της διεθνούς καλλιτεχνικής σκηνής.

Με όλα τα παραπάνω, αλλά και με τις λεπτομέρειες της υποψηφιότητας τους, που θα παρουσιάσουν στην RAI μέχρι και τις 4 Αυγούστου, η Μπολόνια αποκτά νέα δυναμική και από αουτσάιντερ γίνεται ίσως και φαβορί.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τον 66ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision!

Πηγή: Eurofestivalnews

Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsApp για ακόμη πιο άμεση ενημέρωση και ατελείωτες Eurovision συζητήσεις! Κάντε κλικ ΕΔΩ.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *