Ιταλία: Οι δύο πρώτες πόλεις που κατέθεσαν επισήμως την υποψηφιότητά τους για την Eurovision 2022!

Η RAI ξεκίνησε τη διαδικασία που πραγματοποιούν όλες οι δημόσιες ραδιοτηλεοράσεις τα τελευταία χρόνια, που έχουν κερδίσει το διαγωνισμό της Eurovision. Μια ανοιχτή επιλογή κατάθεσης υποψηφιοτήτων, όσων πόλεων πληρούν τα κριτήρια της EBU, για την φιλοξενία της επόμενης διοργάνωσης. Ήδη μάλιστα τις πρώτες ημέρες που τρέχει η διαδικασία αυτή, δυο πόλεις έσπευσαν να καταθέσουν τις υποψηφιότητες τους.

Τορίνο και Πέζαρο οι δύο πρώτες υποψηφιότητες

Τορίνο:

Η πρώτη πόλη που διεκδικεί και επισήμως την Eurovision 2022 είναι το Τορίνο. Από την πρώτη στιγμή η πόλη του ιταλικού βορρά, θεωρείται από πολλούς το μεγάλο φαβορί.

Η Pala Alpitour, στην πρωτεύουσα του Πιεμόντε είναι η μεγαλύτερη στην Ιταλία, από πλευράς χωρητικότητας με 13.347 θέσεις. Ήδη φημολογούνταν, ότι θα ήταν και ο τόπος διεξαγωγής του διαγωνισμού στην περίπτωση νίκης του Francesco Gabbani με το ‘Occindentali’s Karma’ το 2017, κάτι που όμως δεν συνέβη ποτέ.

Συγκεκριμένα, εκτός από την εμφάνιση των Maneskin στις 3 Απριλίου 2022, η τελευταία συναυλία θα είναι αυτή του Tommaso Paradiso στις 10 Απριλίου. Μετά τον πρώην κεντρικό τραγουδιστή των Thegiornalisti, δεν υπάρχει κάποια άλλη προγραμματισμένη εμφάνιση.

Μια τέλεια περίπτωση για την Eurovision, η οποία θα μπορούσε εύκολα να πραγματοποιηθεί στο δεύτερο μισό του Μαΐου χωρίς να χρειαστεί κανένας να αλλάξει το πρόγραμμα των συναυλιών του.

Η δήμαρχος της πόλης, Chiara Appendino, έκανε την επίσημη ανακοίνωση λέγοντας:

Υπέγραψα την αίτηση. Μιλάμε για το δημοφιλέστερο μη αθλητικό τηλεοπτικό γεγονός στον κόσμο. Εκατομμύρια βλέμματα θα στραφούν στο Τορίνο, με τεράστια οικονομικά οφέλη. Με την περίφημη νίκη των Maneskin στον τελευταίο διαγωνισμό της Eurovision, η Ιταλία θα φιλοξενήσει την επόμενη διοργάνωση. Καταθέσαμε την υποψηφιότητά μας, γιατί το Τορίνο έχει όλες τις προϋποθέσεις και πιστεύουμε πως είναι η καλύτερη επιλογή. Έχουμε διαθέσιμους χώρους για όλες τις εγκαταστάσεις στην καρδιά της πόλης, με εύκολη πρόσβαση. Όσο αφορά την φιλοξενία, μπορούμε να προσφέρουμε διαμονή στους χιλιάδες επισκέπτες που θα επισκεφθούν την πόλη μας για το γεγονός.

Αλλά – μεταξύ άλλων – υπάρχει ένα άλλο θεμελιώδες σημείο που πρέπει να οδηγήσει στην επιλογή του Τορίνο: έχουμε ήδη αποδείξει την ικανότητά μας για διεθνή γεγονότα που έχουμε φέρει εδώ τα τελευταία χρόνια, ικανά να θέσουν τις δεξιότητες μιας ολόκληρης πόλης στην υπηρεσία της Eurovision.

ΟΧΙ όμως μόνο αυτό. Χάρη σε αυτές τις εκδηλώσεις, το Τορίνο έγινε πρόσφατα ένας κόμβος της Ryanair, που εγγυάται ακόμη περισσότερες αεροπορικές συνδέσεις μεταξύ του Τορίνου και του υπόλοιπου κόσμου.

Είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι. Όπως πάντα, θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να φέρουμε τη Eurovision στο Τορίνο και να αφήσουμε αυτήν την κληρονομιά στους πολίτες επίσης.

Καλή τύχη, Τορίνο.

Αξίζει να σημειωθεί πως η δήμαρχος του Τορίνο, είναι μέλος του αριστερού κόμματος του Κινήματος των 5 Αστέρων, που στήριξε την νέα κυβέρνηση που σχηματίστηκε στην Ιταλία στις αρχές του χρόνου. Αυτό είναι ένα ακόμη συν, στην προσπάθεια που καταβάλει προκειμένου να φέρει τον ερχόμενο Μάιο την Eurovision στην πόλη της.

Πέζαρο:

Η δεύτερη πόλη που κατέθεσε την υποψηφιότητά της είναι το Πέζαρο. Η βορειοκεντρική πόλη της Αδριατικής, αποτέλεσε έκπληξη, αφού κανείς δεν περίμενε ότι θα υπέβαλε αίτηση.

Ο δήμαρχος της πόλης, Matteo Ricci, ανακοίνωσε την απόφαση του στην RAI. Λίγο αργότερα σημείωσε στα κοινωνικά του δίκτυα:

Η πόλη μας ικανοποιεί όλες τις παραμέτρους που απαιτούνται για την φιλοξενία της Eurovision. Ένα διεθνές αεροδρόμιο, όχι περισσότερο μακριά από 90 λεπτά από την πόλη, 2000 ελεύθερα δωμάτια ξενοδοχείων και μία αρένα για να φιλοξενήσει το γεγονός, με συγκεκριμένα κριτήρια.

Εμείς προτείνουμε την Vitrifrigo Arena, μία από τις μεγαλύτερες στην Ιταλία, έναν από τους ομορφότερους και καταλληλότερους χώρους για μουσικές εκδηλώσεις και shows.

To Πέζαρο είναι πόλη της μουσικής σύμφωνα με την UNESCO. Υπερηφανεύεται για μια σημαντική μουσική παράδοση στη συνεχή εξέλιξη και τη δυναμική πολιτιστική ζωή που ευνόησε συνεχώς ένα κλίμα πειραματισμού και διαλόγου μεταξύ όλων των τεχνών

Το Vitrifigo Arena ή αλλιώς αρένα της Αδριατικής ή απλά L’ Astronave (διαστημόπλοιο), είναι η τρίτη μεγαλύτερη αρένα της Ιταλίας, με 13.000 άτομα χωρητικότητα. Τα τοπικά μέσα αναφέρουν πως την υποψηφιότητα του Πέζαρο, στηρίζει και ο Άγιος Μαρίνος, που βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη από μία ώρα από το κέντρο της πόλης και θα επωφελούνταν σημαντικά, αν ο διαγωνισμός φιλοξενούνταν εδώ. Η πόλη είναι αρκετά τουριστική και μικρή σχετικά σε μέγεθος, μόλις 100 χιλιάδων κατοίκων. Ο δήμαρχος της πόλης προέρχεται από το Δημοκρατικό Κόμμα, το μεγαλύτερο κόμμα αυτή την στιγμή της συγκυβέρνησης στην Ιταλία.

Το Πέζαρο δεν διαθέτει αεροδρόμιο, αν και το αεροδρόμιο του Ρίμινι είναι μόλις 27 χλμ μακριά. Άλλα κοντινά αεροδρόμια είναι της Ανκόνας (49 χλμ) και της Φλωρεντίας (138 χλμ).

Ο Mahmood αυτοπροτείνεται ως interval act

Ενώ η μάχη μεταξύ των ιταλικών πόλεων που ευελπιστούν να φιλοξενήσουν την Eurovision 2022 έχει ανάψει, ο Mahmood που έφερε την δεύτερη θέση στην Ιταλία το 2019, αυτοπροτείνεται ως guest για τον επόμενο διαγωνισμό. Την απάντηση αυτή έδωσε όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο, αν θα τον ενδιέφερε η θέση του παρουσιαστή ή του guest σε interval act τον ερχόμενο Μάιο. Ο ίδιος απάντησε:

Παρουσιαστής όχι! Δεν είναι κάτι που επιθυμώ. Δεν έχω ποτέ τα κατάλληλα λόγια την κατάλληλη στιγμή. Θα προτιμούσα να τραγουδήσω ως guest. Όταν μιλάμε για τραγούδι βρίσκομαι πάντα στην πρώτη σειρά.

Θυμίζουμε πως η απόφαση για την πόλη που θα φιλοξενήσει τον 66ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision,  θα ληφθεί μέσα στο καλοκαίρι, πιθανότατα πριν το τέλος Αυγούστου.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις!

Πηγή: Eurovoix

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *