Δείτε την Eurovision 2006 σε HD για πρώτη φορά!

Το Σάββατο 31 Ιουλίου όλοι οι φίλοι του διαγωνισμού θα έχουν την ευκαιρία για πρώτη φορά να δούνε ανέκδοτο υλικό της Eurovision 2006 σε HD! Χάρις στην πρόνοια της ΕΡΤ, που έσωσε στο αρχείο της αυτό το υλικό, οι fans του διαγωνισμού θα δούνε μέσα από το επίσημο κανάλι της Eurovision, ένα μεγάλο μέρος της Eurovision 2006 που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα σε εικόνα υψηλής ευκρίνειας!

Γιατί όμως η Eurovision 2006 γυρίστηκε σε HD, αλλά περιμέναμε 15 χρόνια για να την απολαύσουμε σε αυτή την ποιότητα;

Μετά την νίκη της Έλενας Παπαρίζου το 2005 στο Κίεβο με το My Number One, η Eurovision φιλοξενείται για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Αθήνα.

Αν και ο πρώτος Διαγωνισμός που μεταδόθηκε πλήρως σε HD ήταν αυτός του Ελσίνκι το 2007, ήταν η ελληνική ραδιοτηλεόραση ΕΡΤ, μαζί με την EBU (Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεόρασης), το Rai, το BBC και άλλα μέλη της EBU, που πρωτοστάτησαν στην HD τεχνολογία δοκιμάζοντας την εγγραφή της στο Διαγωνισμό της Αθήνας το 2006.

Μεγάλα λοιπόν τμήματα της Eurovision 2006 γυρίστηκαν σε HD εικόνα, προκειμένου να συγκεντρωθεί γνώση και εμπειρία για μελλοντικές εκπομπές, χωρίς φυσικά να προορίζεται αυτή η εγγραφή να χρησιμοποιηθεί ως μέρος της μετάδοσης.

Η εγγραφή αυτή λοιπόν μετά την νίκη των Φινλανδών, αποθηκεύτηκε στο αρχείο της ΕΡΤ και κάπως έτσι ξεχάστηκε… Ξεχάστηκε μέχρι το 2019 όταν κάποιος υπάλληλος βρήκε αυτό το κουτί που είχε την ένδειξη ESC FINAL 2006.

Οι υπεύθυνοι της ΕΡΤ μόλις κατάλαβαν τι περιείχαν αυτές οι κασέτες, τις έστειλαν στην Ολλανδία, όπου ξεκίνησε η ψηφιοποίησή τους και έτσι το Σάββατο θα μπορέσουμε να απολαύσουμε το περιεχόμενό τους.

Σε τι διαφέρει το Athens 2006 HD Cut από τον Διαγωνισμό που μεταδόθηκε;

Καθώς το υλικό υψηλής ευκρίνειας δεν προοριζόταν ποτέ να μεταδοθεί, υπάρχουν αρκετές διαφορές, τις οποίες και θα μπορέσετε να παρατηρήσετε.

Δεν ήταν σε θέση όλες οι κάμερες που χρησιμοποιήθηκαν στο πείραμα της Αθήνας να γυρίσουν σε υψηλή ευκρίνεια (όπως αυτές που είναι προσαρτημένες σε μερικούς τηλεσκοπικούς γερανούς) και έτσι σε αυτό το κόψιμο η διαφορά στην ποιότητα της εικόνας γίνεται εμφανής πολύ σύντομα.

Η νέα τεχνολογία HD χρησιμοποιείται από τα πρώτα δευτερόλεπτα της ταινίας: σαρωτικές λήψεις του κοινού που είναι τόσο κρυστάλλινες, είναι δυνατό να ξεχωρίσεις τα πρόσωπα από την εκδήλωση που έλαβε χώρα πριν από 15 χρόνια.

Κάτι άλλο που θα παρατηρήσουν οι fans είναι ότι δεν περιέχονται τα καρτ-ποστάλ, τα γραφικά στην οθόνη. Ωστόσο, σε αυτήν την έκδοση, οι θαυμαστές θα μπορούν να βλέπουν τις εναλλαγές των καλλιτεχνών στην σκηνή, καθώς ορισμένες εξ αυτών, έχουν τραβηχτεί σε Full HD. Μάλιστα αυτό που αναφέρει και το σχετικό άρθρο της EBU, είναι πως η μετάβαση στην σκηνή από τον Daz Sampson, στην Άννα Βίσση είναι μία εμπειρία από μόνη της, που αξίζει να την παρακολουθήσουμε.

Ο «Διαγωνισμός τραγουδιού Eurovision 2006 HD Cut» θα μεταδοθεί το Σάββατο 31 Ιουλίου στις 22:00 ώρα Ελλάδας, στο κανάλι της Eurovision στο YouTube .

Φροντίστε να συμμετάσχετε στη συζήτηση για τον επίσημο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision Twitter , Instagram , TikTok και Facebook χρησιμοποιώντας το hashtag #EurovisionAgain.

Πηγή: Eurovision.tv
1 reply
  1. όχι άλλο κάρβουνο
    όχι άλλο κάρβουνο says:

    Από τις πιο αδύναμες χρονιές στην ιστορία του Διαγωνισμού κατά τη γνώμη μου όσον αφορά τα τραγούδια.
    Ξεχωρίζω, Γερμανία και Βοσνία μακράν.
    Ως λάτρης της metal μουσικής έχω να πω ότι το νικητήριο τραγούδι οφείλει τη νίκη του περισσότερο στη σκηνική παρουσία (για να μη πω στο act αυτό καθ’ αυτό) παρά στη μουσική του αξία.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *