ΕΡΤ: Όλη η αλήθεια με την “ξεχασμένη” κασέτα της Eurovision 2006 σε HD!

Διαβάσατε σε προηγούμενο μας άρθρο για την προβολή της Eurovision 2006 σε HD, που θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο στις 31 Ιουλίου, από το επίσημο κανάλι του διαγωνισμού στο YouTube. Εμείς επικοινωνήσαμε με την ΕΡΤ προκειμένου να σας μεταφέρουμε το ακριβές παρασκήνιο, με την εύρεση της εν λόγω κασέτας και πως από το αρχείο της ελληνικής δημόσιας τηλεόρασης, σε λίγες ημέρες θα την απολαύσουμε όλοι.

Αρχικά να πούμε πως τα πραγματικά γεγονότα με την “εύρεση” αυτής της κασέτας είναι λίγο διαφορετικά. Όπως μας εξήγησαν από την ΕΡΤ, η κασέτα αυτή αποτελεί αντίγραφο του πρωτοτύπου. Τα πλάνα αυτά ήταν από ειδικό van της EBU και δεν αποτελούν προϊόν της ΕΡΤ. Ήταν όντως μία πειραματική εγγραφή, προκειμένου να ελεγχθεί η HD εγγραφή, για μελλοντικές εκπομπές.

Μετά το τέλος του διαγωνισμού η EBU παρέδωσε ένα αντίγραφο αυτής της εγγραφής στην ΕΡΤ. Το αντίγραφο αυτό φυλάχθηκε στο αρχείο της ΕΡΤ, σε συνθήκες διεθνών προδιαγραφών, χαμηλή θερμοκρασία κλπ. Με αυτό τον τρόπο κατάφερε να διατηρηθεί και να φθάσει σε λίγες ημέρες στις οθόνες μας. Το πρωτότυπο υλικό ανήκε στην EBU, το οποίο προφανώς και χάθηκε.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση λοιπόν, το ευτύχημα ήταν ότι υπήρξε αντίγραφο, το οποίο και φυλάχθηκε από την ΕΡΤ και έτσι σώθηκε αυτό το σπάνιο τηλεοπτικό υλικό, που θα απολαύσουμε όλοι οι φίλοι του διαγωνισμού το Σάββατο 31 Ιουλίου στις 22.00 από το επίσημο κανάλι της Eurovision στο YouTube!

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τον αγαπημένο μας διαγωνισμό!


Μπείτε στην ομάδα μας στο WhatsApp για ακόμη πιο άμεση ενημέρωση και ατελείωτες Eurovision συζητήσεις! Κάντε κλικ ΕΔΩ.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *