Eurovision 2022: Μόνο το Μιλάνο, το Τορίνο και η Μπολόνια πληρούν τις προϋποθέσεις για τη φιλοξενία της Eurovision!

Δεκαεπτά ιταλικές πόλεις βρίσκονται μπροστά από το RAI και την EBU. Ωστόσο, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, μόνο τρία έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν την Eurovision 2022 – Μιλάνο, Τορίνο και Μπολόνια. Αυτό συμβαίνει επειδή καμία από τις άλλες υποψήφιες τοποθεσίες δεν διαθέτει επί του παρόντος κατάλληλο χώρο που πληροί όλες τις προϋποθέσεις για τη διοργάνωση του διαγωνισμού.

Όσον αφορά την υποψηφιότητα της Τεργέστης, ο ιστότοπος TriestePrima πήρε συνέντευξη από διάφορους εμπειρογνώμονες του κλάδου στην περιοχή, οι οποίοι αποφάσισαν ότι κανένας χώρος στην πόλη δεν πληροί επί του παρόντος δύο βασικές παραμέτρους – την ικανότητα φιλοξενίας κοινού από 8.000 έως 10.000 άτομα και ύψος οροφής περίπου 18 μέτρα . Η κύρια εσωτερική αρένα της Τεργέστης, το PalaTrieste μπορεί να φιλοξενήσει περίπου 7.000 άτομα. Εν τω μεταξύ, η αρένα του Stadio Nereo Rocco  χωράει έως και 24.500 άτομα αλλά δεν διαθέτει στέγη.

Αυτοί οι ίδιοι ειδικοί καθορίζουν ότι «στην πραγματικότητα» μόνο το Μιλάνο, το Τορίνο και η Μπολόνια διαθέτουν δομές που πληρούν όλες τις απαιτήσεις. Ενώ οι επιτυχημένες προσφορές από άλλες πόλεις μπορεί να φαίνονται απίθανες, δεν μπορούν να αποκλειστούν εντελώς. Η Eurovision πραγματοποιήθηκε σε πολλές ανορθόδοξες τοποθεσίες τα τελευταία χρόνια. Η Eurovision 2014 πραγματοποιήθηκε μέσα σε μια βιομηχανική αίθουσα που σε ένα νησί της Κοπεγχάγης. Το 1993, ο διαγωνισμός τραγουδιού έγινε σε ένα κέντρο ιππασίας στην αγροτική Ιρλανδία.

Οι 17 υποψήφιες πόλεις είναι οι εξης:

Και οι δήμοι:

  • Acireale (Κατάνια)
  • Bertinoro di Romagna (Τσεζένα)
  • Ιεσόλο(Βενετία)
  • Palazzolo Acreide (Συρακούσες)
  • Σανρέμο(Imperia)

Σε επόμενη φάση οι υποψήφιοι θα συμπληρώσουν ένα πιο λεπτομερές έγγραφο με τις απαραίτητες απαιτήσεις για τη φιλοξενία της Eurovision. Αυτά τα βιβλία προσφοράς πρέπει να υποβληθούν στη RAI έως την Τετάρτη 4 Αυγούστου. Η τελική απόφαση θα ληφθεί από τη RAI σε συνδυασμό με την EBU μέχρι τα τέλη Αυγούστου.

Πηγή: wiwibloggs.com

Που θα θέλατε να δείτε τη Eurovision 2022; Ποια πόλη πιστεύετε θα καταφέρει να κερδίσει τον διαγωνισμό; Πείτε μας στα σχόλια.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *