Αυστραλία: Μέσω του Australia Decides η επιλογή καλλιτέχνη για την Ιταλία!

Μετά από διάλειμμα ενός έτους λόγω Covid-19 και της απευθείας ανάθεσης στη Montaigne για την εκπροσώπηση στη Eurovision 2021, οι Αυστραλοί ιθύνοντες του αποφάσισαν πως το Australia Decides θα χρησιμοποιηθεί για την επιλογή του καλλιτέχνη που θα εκπροσωπήσει την Αυστραλία στη Eurovision 2022.

Σε απευθείας μετάδοση από το Συνεδριακό και Εκθεσιακό Κέντρο του Γκολντ Κόουστ, το Eurovision – Australia Decides επιστρέφει το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου μέσα από τη συχνότητα του SBS.

Παρουσιαστές της γιορτής της αυστραλιανής μουσικής θα είναι ο κωμικός Joel Creasey και η μουσικός Myf Warhurst. Το δίδυμο αυτό είχε ξανασυνεργαστεί το 2017 και το 2018 για τον σχολιασμό του διαγωνισμού στο Κίεβο και τη Λισαβόνα.

Σε ανακοίνωσή του το SBS απευθύνει κάλεσμα στους απανταχού μουσικούς δημιουργούς να καταθέσουν τις προτάσεις τους εντός των επόμενων μηνών, προκειμένου να επιλεγούν οι καλύτεροι που θα διαγωνιστούν για το χρίσμα του εκπροσώπου της Αυστραλίας τον επερχόμενο Μάιο στην Ιταλία.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Eurovision – Australia Decides, Paul Clarke ανέφερε χαρακτηριστικά:

Το πρότζεκτ του Eurovision – Australia Decides πήγε έναν χρόνο πίσω λόγω της πανδημίας, αλλά τώρα είμαστε αποφασισμένοι να δημιουργήσουμε ένα σόου που θα καθηλώσει και θα αγγίξει τις καρδιές των τηλεθεατών.

Τα δέκα τραγούδια και οι δέκα καλλιτέχνες που θα διαγωνιστούν στον εθνικό τελικό της Αυστραλίας αναμένεται να ανακοινωθούν προς τα τέλη του 2021. Σε κάθε περίπτωση, την τελική απόφαση θα τη λάβουν εξ ημισείας το κοινό και μία κριτική επιτροπή ειδικών.

Υπενθυμίζουμε πως την Αυστραλία στη Eurovision 2021 του Ρότερνταμ εκπροσώπησε η Montaigne με το τραγούδι “Technicolour”, η οποία κατέλαβε τη 14η θέση στον Α’ Ημιτελικό με 28 βαθμούς. Πρόκειται για το χειρότερο αποτέλεσμα της χώρας στην ιστορία της στον αγαπημένο μας διαγωνισμό.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *