Σουηδία: Ξεκίνησε η υποβολή συμμετοχών για το Melodifestivalen 2022!

Η υποβολή των υποψηφιοτήτων για το Melodifestivalen 2022 θα είναι ανοιχτή από σήμερα, 27 Αυγούστου έως τις 17 Σεπτεμβρίου. Θα υπάρχουν συνολικά 28 τραγούδια που θα διαγωνιστούν στον γνωστό σουηδικό διαγωνισμό, για να διεκδικήσουν την εκπροσώπηση της χώρας στη Eurovision 2022.

Μια επαγγελματική κριτική επιτροπή είναι αρμόδια για την επιλογή 14 υποψηφίων, ενώ οι υπόλοιποι 14 επιλέγονται εσωτερικά από το SVT. Οι κανόνες εκτός από αυτούς του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, περιορίζουν τη συμμετοχή στον διαγωνισμό μόνο για Σουηδούς πολίτες ή πολίτες που ζουν μόνιμα στη Σουηδία. Δεν υπάρχουν περιορισμοί για τη γλώσσα, αλλά το SVT επιδιώκει ότι τουλάχιστον το 1/3 των τραγουδιών που θα διαγωνιστούν να είναι στα σουηδικά.

Οι υποψήφιοι αναμένεται να ανακοινωθούν μεταξύ Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους , χωρίς ωστόσο επίσημη ημερομηνία επιβεβαίωσης.

Στον Διαγωνισμό της Eurovision 2021 η Σουηδία εκπροσωπήθηκε από τον Tusse με το τραγούδι Voices τερματίζοντας στην 14η θέση του Μεγάλου Τελικού.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή της Σουηδίας στην Eurovision 2022!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *