Γερμανία: Μέσω εθνικού τελικού η επιλογή εκπροσώπου για τη Eurovision 2022;

Τον Μάρτιο του 2021 – δύο μήνες πριν από τον φετινό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision – πρόθεση του γερμανικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα ήταν να διατηρήσει την ίδια διαδικασία επιλογής και για τη Eurovision 2022. Τις δύο τελευταίες χρονιές (2020, 2021) η συμμετοχή και το τραγούδι της Γερμανίας προέκυψαν μέσα από την επιλογή δύο κριτικών επιτροπών. Μία επιτροπή ειδικών του διαγωνισμού και μία αντίστοιχη τηλεθεατών κατέληξαν στον εκπρόσωπο της χώρας στη Eurovision μέσω εσωτερικής ψηφοφορίας.

Προερχόμενη όμως από δύο συνεχόμενες προτελευταίες θέσεις το 2019 και το 2021, οι ιθύνοντες της γερμανικής κρατικής ραδιοτηλεόρασης αποφάσισαν να αλλάξουν τον τρόπο προσέγγισης τους σχετικά με τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Η αρχηγός αποστολής της Γερμανίας, Alexandra Wolfslast, επιβεβαίωσε σε δηλώσεις της στη γερμανική τηλεόραση τον Μάιο πως το NDR εξετάζει τις επιλογές του για τη διαδικασία επιλογής του εκπροσώπου της χώρας στη Eurovision 2022.

Η σιωπή του NDR, που πέρσι τον Αύγουστο είχε ήδη αρχίσει τις διαδικασίες για την επιλογή τραγουδιού και εκπροσώπου, υποδηλώνει σύμφωνα με το esc-kompakt.de πως έρχονται μεγάλες αλλαγές. Ακόμα και αν διατηρηθούν μεμονωμένα στοιχεία της τρέχουσας διαδικασίας, δεν είναι απίθανο να επανέλθει ένας ανοικτός εθνικός τελικός, που ενδεχομένως να βοηθήσει την δημοφιλία του επόμενου Γερμανού εκπροσώπου και να οδηγήσει σε υψηλότερα νούμερα τηλεθέασης και σε μια καλύτερη θέση στον βαθμολογικό πίνακα.

Το γεγονός πως ο διάδοχος του επικεφαλής ψυχαγωγίας Thomas Schreiber και η οργανωτική επιτροπή για τη Eurovision 2022 δεν έχoυν ακόμη ανακοινωθεί, αλλά και ολόκληρο το NDR βρίσκεται σε φάση αναδιάρθρωσης μπορεί από τη μία να καθυστερήσουν τις προετοιμασίες, δίνουν όμως από την άλλη την ευκαιρία στην αρχηγό αποστολής Alexandra Wolfslast (εφόσον παραμείνει στη θέση της) να χτίσει από την αρχή μια διαδικασία επιλογής που θα οδηγήσει σε μια συμμετοχή υψηλού μουσικού επιπέδου, σε συνδυασμό με μια κατάλληλη σκηνική εμφάνιση.

Η Γερμανία φέτος τερμάτισε στην 25η θέση, με τον Jendrik να ερμηνεύει το τραγούδι “I Don’t Feel Hate”. Η γερμανική συμμετοχή έλαβε 3 βαθμούς από τις κριτικές επιτροπές και κανέναν από το κοινό.

Πηγή: Esc-Kompakt

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *