Ελβετία: Από την 1η Σεπτεμβρίου η υποβολή συμμετοχών για την Eurovision 2022!

Ήδη από τον Απρίλιο η Ελβετία έγινε από τις πρώτες χώρες που επιβεβαίωσε τη συμμετοχή της για την επόμενη διοργάνωση. Ταυτόχρονα, οι ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί της χώρας, SRF, RTS, RSI και RTR, ξεκίνησαν την εύρεση των 100 μελών της Κριτικής Επιτροπής της Eurovision, που θα βοηθήσουν στην επιλογή του τραγουδιστή αλλά και του τραγουδιού για το διαγωνισμό του επόμενου έτους, για χάρη της Ελβετίας.

Σήμερα, η δημόσια ελβετική τηλεόραση SRF, ανακοίνωσε ότι η υποβολή τραγουδιών για τη συμμετοχή της χώρας στην Eurovision 2022, θα ξεκινήσει από την 1η Σεπτεμβρίου έως στις 15 Σεπτεμβρίου 2021, στις 12 το μεσημέρι.

Η SRF καλεί τραγουδοποιούς, παραγωγούς, καλλιτέχνες και στιχουργούς,  να συμμετάσχουν στη διαδικασία επιλογής με τα τραγούδια τους. Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, μια ομάδα κοινού 100 ατόμων και μια διεθνής κριτική επιτροπή εμπειρογνωμόνων, αποτελούμενη από 20 άτομα, θα καθορίσουν ποιος θα επιλεγεί τελικά να εκπροσωπήσει τη χώρα στην Ιταλία και με ποιο τραγούδι.

Ο αρχηγός αποστολής της χώρας στον Διαγωνισμό, Yves Schifferle δήλωσε:

Η Eurovision είναι το μεγαλύτερο και πιο εντυπωσιακό μουσικό σόου στον κόσμο και προσφέρει στους νέους Ελβετούς καλλιτέχνες και τραγουδοποιούς την ευκαιρία να επιδείξουν τις ικανότητες και την τέχνη τους μπροστά σε εκατοντάδες εκατομμύρια θεατές, σε μια βιτρίνα διεθνούς σκηνής. Αυτό μπορεί να είναι η αρχή μιας πραγματικά μεγάλης καριέρας και σε κάθε περίπτωση μια αξέχαστη, εκπαιδευτική περιπέτεια.

Ο Gjon’s Tears εκπροσώπησε την Ελβετία στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2021, με το τραγούδι “Tout L’Univers”, κατακτώντας την 3η θέση.

https://www.youtube.com/watch?v=jznH_fltcYA

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την ελβετική συμμετοχή στην Eurovision 2022!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *