Λευκορωσία: Απούσα μέχρι το 2024;

Μετά τον αποκλεισμό της Λευκορωσίας από την EBU στο φετινό διαγωνισμό της Eurovision, η διεύθυνση του ραδιοτηλεοπτικού φορέα της χώρας (BTRC) αποκάλυψε πως βρίσκονται σε αναστολή από την EBU μέχρι το 2024!

Συγκεκριμένα, ο Ivan Eismont, Γενικός Διευθυντής του BTRC, αποκάλυψε την αναστολή αυτή η οποία ισχύει από την 1η Ιουλίου 2021, γεγονός που σημαίνει πως η επόμενη διοργάνωση που θα έχει δικαίωμα να συμμετάσχει η χώρα είναι αυτή της Junior Eurovision 2024 και έπειτα της Eurovision 2025.

Πράγματι, το ESCPlus επιβεβαίωσε πως τα τρία έτη είναι το μέγιστο χρονικό διάστημα που μπορεί να ανασταλεί ένα μέλος της EBU και πως κατά τη διάρκεια της τριετίας αυτής η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση έχει το δικαίωμα να μειώσει ή να σταματήσει την αναστολή αυτή, εάν η ίδια το επιθυμεί.

Να θυμίσουμε πως ο λόγος της αναστολής αυτής είναι η χρήση του σταθμού από την κυβέρνηση της Λευκορωσίας ως μέσο προπαγάνδας, σύμφωνα πάντα με την EBU. Η συμμετοχή τους, η οποία εν τέλη αποκλείστηκε, είχε ξεσηκώσει θύελλά αντιδράσεων στους Eurofans. Η θύελλα αυτή δεν είναι καινούρια για τη χώρα μιας και , μετά την επανεκλογή του Alexander Lukashenko τον Αύγουστο του 2020, οι κάτοικοι της βρίσκονται σε συνεχόμενες διαμαρτυρίες ισχυριζόμενοι εκλογική απάτη.

Ποιο θα είναι άραγε το μέλλον της χώρας στο διαγωνισμό; Πείτε μας τη γνώμη σας.

Πηγή: EUROVOIX

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *