Ολλανδία: Με εσωτερική επιλογή στη Eurovision 2022!

Συνταγή που κερδίζει δεν αλλάζει σκέφτηκαν οι Ολλανδοί ιθύνοντες του AVROTROS, οι οποίοι επιβεβαίωσαν πως για ακόμα μία χρονιά θα χρησιμοποιήσουν εσωτερική επιλογή για την ανάδειξη του εκπροσώπου της στη Eurovision 2022.

Η σημερινή ημέρα ήταν η τελευταία κατά την οποία η ολλανδική ραδιοτηλεόραση δεχόταν προτάσεις τόσο όσον αφορά το τραγούδι όσο και τον καλλιτέχνη που θα την εκπροσωπήσει στον 66ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού τον Μάιο στην Ιταλία.

Η ολλανδική αντιπροσωπεία αναζητά μία σύγχρονη σύνθεση με αυθεντικούς ήχους που θα της δώσει την ευκαιρία για την επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα, μετά την 23η θέση που κατέλαβε στον φετινό διαγωνισμό που φιλοξένησε στο Ρότερνταμ.

Η συγκεκριμένη διαδικασία που θα ακολουθήσει και φέτος το AVROTROS δεν είναι καινούρια. Θα λάβει χώρα για 10η συνεχόμενη χρονιά, έχοντας ως αποκορύφωμα τη νίκη που έφερε στις Κάτω Χώρες το 2019 ο Duncan Laurence.

Το τραγούδι και ο καλλιτέχνης που θα εκπροσωπήσουν την Ολλανδία στη Eurovision 2022 θα επιλεγούν από μία κριτική επιτροπή έξι ατόμων. Τα μέλη που την απαρτίζουν είναι:

– Eric van Stade
– Cornald Maas
– Jan Smit
– Sander Lantinga
– Coen Swijnenberg
– Joyce Hoedelmans

Η ανακοίνωση του τραγουδιού που θα διαγωνιστεί τον Μάιο στην Ιταλία αναμένεται να γίνει στις αρχές Μαρτίου, ενώ το όνομα του καλλιτέχνη το πιθανότερο είναι να επισημοποιηθεί στις αρχές του ερχόμενου έτους.

Υπενθυμίζουμε πως την Ολλανδία στη Eurovision 2021 εκπροσώπησε ο Jeangu Macrooy με το τραγούδι “Birth Of A New Age”, καταλαμβάνοντας την 23η θέση στον μεγάλο τελικό της 22ης Μαΐου με 11 βαθμούς.

Πηγή: AVROTROS

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *