Ουκρανία: UA:PBC και STB σταματούν την συνεργασία τους!

Η STB, ανακοίνωσε ότι ο ουκρανικός δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας UA: PBC τερμάτισε τη συνεργασία τους στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.

Ο ιδιωτικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας STB δεν θα συμμετέχει πλέον στη συμμετοχή της Ουκρανίας στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Η συμφωνία σημαίνει ότι η STB δεν θα οργανώσει πλέον το Vidbir ούτε θα βοηθήσει στη χρηματοδότηση της συμμετοχής των Ουκρανών στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

Η STB αναφέρει ότι η UA: PBC συμφώνησε να αναλάβει το Vidbir και να συνεχίσει να το χρησιμοποιεί ως εθνική διαδικασία επιλογής της Ουκρανίας. Η συμφωνία που υπογράφηκε για πρώτη φορά το 2015 διήρκεσε τρία χρόνια πριν παραταθεί για άλλα τρία χρόνια.

Η Natalia Franchuk της STB σχολίασε ότι:

Σε έξι χρόνια, ανακαλύψαμε πολλές νέες ουκρανικές μουσικές, φωτίσαμε νέα ονόματα και δείξαμε νέα μουσικά στυλ. Δώσαμε στην Εθνική Επιλογή μια υψηλή νότα και ευχόμαστε να κρατήσει αυτόν τον πήχη ψηλά. Ευχαριστώ την ομάδα, Serhiy Prytula, Ruslan Kvinta, Kostantin Meladze και όλα τα μέλη της κριτικής επιτροπής.

Βέβαια λίγο μετά από το επίσημο λογαριασμό της ουκρανικής αποστολής στο διαγωνισμό, μας ενημέρωσαν ότι η UA: PBC είναι σε συζητήσεις με διάφορες εταιρείες παραγωγής, προκειμένου να βρουν το νέο concept του εθνικού τελικού.

Φέτος, την Ουκρανία εκπροσώπησαν οι GO_A, καταλαμβάνοντας με το Shum την πέμπτη θέση, παίρνοντας όμως την δεύτερη στην ψηφοφορία του τηλεοπτικού κοινού.

1 reply
  1. όχι άλλο κάρβουνο
    όχι άλλο κάρβουνο says:

    To Vidbir είναι διαχρονικά από τους ποιοτικότερους εθνικούς τελικούς όσον αφορά τα τραγούδια. Ελπίζω να μην επηρεαστεί από αυτήν την εξέλιξη.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *