#EurovisionAgain: Η Ιταλία με την Mia Martini νικητές | Στην πέμπτη θέση και πάλι η Ελλάδα!

Οι αναβιώσεις του #EurovisionAgain ξεκίνησαν ξανά και θα μας κρατάνε παρέα και για τους επόμενους μήνες, μέχρι τις αρχές του 2022 και την επίσημη έναρξη της περιόδου των τελικών της επόμενης Eurovision. Σειρά χθες είχε η αναβίωση της Eurovision 1992, η οποία αποτέλεσε και την τρίτη νίκη του Johnny Logan ως συνθέτη αυτή την φορά. Μπορεί όμως τότε στο Μάλμε νικήτρια να ήταν η Linda Martin με το Why Me?, στην χθεσινή διαδικτυακή αναβίωση του διαγωνισμού, μέσω του #EurovisionAgain, νικήτρια ήταν η Ιταλία με την Mia Martini και την Ραψωδία της!

29 χρόνια μετά τη Eurovision 1992, ο ιταλικός θρύλος Mia Martini δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα να κερδίσει στην αναβίωση του #EurovisionAgain, αφήνοντας πίσω της την Linda Martin και το δια χειρός Johnny Logan, Why Me?. Αξίζει να σημειωθεί πως η Mia Martini είχε καταλάβει την τέταρτη θέση, στην κανονική βραδιά του διαγωνισμού, κάτι που είχε θεωρείται από τις μεγαλύτερες αδικίες στην ιστορία της Eurovision.

Δεύτερη θέση για την Ιρλανδία και την Linda Martin με το Why Me?, μία θέση δηλαδή χαμηλότερα, από ότι είχε καταλάβει, την τριάδα συμπλήρωσε το Ηνωμένο Βασίλειο, με τον Michael Ball και το One Step Out Of Time, που ήταν δεύτερο στο Μάλμε.

Όσον αφορά την Ελλάδα, την οποία εκπροσώπησε η Κλεοπάτρα, με το Όλου Του Κόσμου την Ελπίδα, κατάφερε και χθες να κατακτήσει την πέμπτη θέση, την ίδια δηλαδή θέση στην οποία είχε βρεθεί και το 1992. Το Όλου Του Κόσμου η Ελπίδα είναι η υψηλότερη θέση που έλαβε ποτέ η χώρα μας, με ένα αμιγώς τραγούδι στα ελληνικά. Το Μάθημα Σολφέζ το 1977 που επίσης ήταν πέμπτο, είχε το ρεφρέν του στην παγκόσμια γλώσσα της μουσικής.

Η κατάταξη

Τα αποτελέσματα βασίστηκαν στις προτιμήσεις του κοινού που ψήφισε μέσα από το λογαριασμό στο Twitter του #EurovisionAgain. Όπως ήταν φυσικό είχαμε αρκετές ανατροπές στη βαθμολογία. Πολλά τραγούδια που είχαν πετύχει καλά αποτελέσματα στο διαγωνισμό, καταποντίστηκαν αυτή την φορά. Την ίδια στιγμή που άλλα ανέβηκαν αρκετά στη γενική κατάταξη.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τη χθεσινή βαθμολογία σε σύγκριση πάντα με τη βαθμολογία του 1992. Δίπλα από κάθε χώρα αναγράφονται στην παρένθεση οι θέσεις που κέρδισε ή έχασε 29 χρόνια μετά:

  1. Italy: Mia Martini – “Rapsodia” (+3)
  2. Ireland: Linda Martin – “Why Me?” (-1)
  3. United Kingdom: Michael Ball – “One Step Out of Time” (-1)
  4. Iceland: Heart 2 Heart – “Nei eða já” (+3)
  5. Greece: Cleopatra – “Olou tou kosmou i Elpida” (=)
  6. Israel: Dafna Dekel – “Ze Rak Sport” (=)
  7. France: Kali – “Monté la riviè” (+1)
  8. Cyprus: Evridiki – “Teriazoume” (+3)
  9. Malta: Mary Spiteri – “Little Child” (-6)
  10. Netherlands: Humphrey Campbell – “Wijs me de weg” (-1)
  11. Yugoslavia: Extra Nena – “Ljubim te pesmama” (+2)
  12. Norway: Merethe Trøan – “Visjoner” (+6)
  13. Portugal: Dina – “Amor d’água fresca” (+4)
  14. Denmark: Kenny Lübcke & Lotte Nilsson – “Alt det som ingen ser” (-2)
  15. Finland: Pave Maijanen – “Yamma, yamma” (+8)
  16. Sweden: Christer Björkman – “I morgon är en annan dag” (+6)
  17. Germany: Wind – “Träume sind für alle da” (-1)
  18. Spain: Serafín – “Todo esto es la música” (-4)
  19. Luxembourg: Marion Welter & Kontinent – “Sou fräi” (+2)
  20. Turkey: Aylin Vatankoş – “Yaz Bitti” (-1)
  21. Austria: Tony Wegas – “Zusammen geh’n” (-11)
  22. Belgium: Morgane – “Nous, on veut des violons” (-2)
  23. Switzerland: Daisy Auvray – “Mister Music Man” (-8)

Ο μεγάλος τελικός της Eurovision 1980 είναι πλέον διαθέσιμος στο κανάλι του διαγωνισμού στο YouTube σε υψηλή ευκρίνεια. Μπορείτε να τον παρακολουθήσετε στον ακόλουθο σύνδεσμο:

Μπορεί η Eurovisionική περίοδος να αποτελεί παρελθόν και να βρισκόμαστε στα μέσα του καλοκαιριού, παρ’ όλα αυτά οι αναβιώσεις συνεχίζονται. Λόγω θέρους, οι αναβιώσεις του #EurovisionAgain θα μεταδίδονται το 3ο Σάββατο κάθε μήνα. Αυτό σημαίνει πως ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το Σάββατο 18Σεπτεμβρίου στις 10 το βράδυ! Ποιος διαγωνισμός θα θέλατε να αναβιώσει τον επόμενο μήνα ;

3 ΣΧΟΛΙΑ
  1. T.R
    T.R says:

    Megali Mia Martini me to Rapsosia ena apo ta kalitera tragoudia stin istoria tou diagonismou. Akoma to akouw. Apeviose akrivos 3 hronia meta to Maio tou 1995. Kai ti na pei kanis gia to christo Lago kai tin Kleopatra. Panaxia 5th thesi . I kaliteri elliniki simmetohi (toulahiston gia emena).

    Απάντηση
  2. όχι άλλο κάρβουνο
    όχι άλλο κάρβουνο says:

    Ήταν δίκαιο κι έγινε πράξη
    Ιταλία, Γιουγκοσλαβία, Ελλάδα, Πορτογαλία τα αγαπημένα μου από τον Διαγωνισμό του 92.

    To Why Me είναι κατά τη γνώμη μου μέσα στα πλέον υπερτιμημένα νικητήρια τραγούδια.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *