Άγιος Μαρίνος: Όλες οι λεπτομέρειες για τον εθνικό τελικό!

Μετά από δύο συνεχόμενες προκρίσεις της χώρας στο διαγωνισμό, ο Άγιος Μαρίνος στοχεύει και στην τρίτη, όμως αυτή τη φορά με εθνικό τελικό. Ο εθνικός τελικός της χώρας θα ονομάζεται “Una Voce per San Marino” και θα εκκινήσει τον Δεκέμβριο με διάρκεια αρκετών μηνών. Τελευταία φορά που η χώρα επιχείρησε να ξανά κάνει τελικό αντί εσωτερικής επιλογής ήταν το 2018.

Ο τρόπος που θα επιλεχθεί η συμμετοχή της χώρας θα είναι ο εξής:

  • Το φεστιβάλ θα περιλαμβάνει δύο κατηγορίες, τους “καταξιωμένους” καλλιτέχνες (established artists) και τους “ανερχόμενους” καλλιτέχνες  (emerging artists).
  • Η δεύτερη κατηγορία καλλιτεχνών θα μπορεί να υποβάλλει τη συμμετοχή της από την ερχόμενη Τετάρτη ως και τις 10 Ιανουαρίου.
  • Από τις συμμετοχές που θα υποβληθούν, υπεύθυνη είναι μια ειδική ακαδημία η οποία θα πραγματοποιήσει casting 13-19 Δεκεμβρίου και 5-11 Ιανουαρίου και θα επιλέξει ποιοι ανερχόμενοι καλλιτέχνες θα περάσουν στην επόμενη φάση, ημιτελικοί και τελικός “ανερχόμενων” καλλιτεχνών.
  • Οι ημιτελικοί και ο τελικός των “ανερχόμενων” καλλιτεχνών θα πραγματοποιηθούν το Φεβρουάριο του 2022 στο Titano Theater της χώρας, χωρητικότητας 365 θέσεων. Ο τελικός θα προβληθεί σε ζωντανή μετάδοση από το κρατικό κανάλι της χώρας RTV. Από αυτούς, οι πρώτοι εννέα στην κατάταξη θα πάρουν το εισιτήριο για το μεγάλο τελικό στις 19 Φεβρουαρίου στο Teatro Nuovo Dogana.
  • Όσον αφορά τους εννέα “καταξιωμένους” καλλιτέχνες, αυτοί θα επιλεχθούν και θα προσκληθούν από τη Media Revolution SRL, μια από τους διοργανωτές του εθνικού τελικού. Δεν υπάρχει περιορισμός εθνικότητας για τους καλλιτέχνες.
  • Συνεπώς, ο μεγάλός τελικός στις 19 Φεβρουαρίου θα αποτελείται από 18 καλλιτέχνες, εννέα “ανερχόμενους “(υποβολή συμμετοχής-> casting-> ημιτελικοί-> τελικός) και εννέα “καταξιωμένους” (επιλογή από Media Revolution SRL).
  • Οι εννέα  ανερχόμενοι καλλιτέχνες θα μπορούν να επιλέξουν ελεύθερα το κομμάτι που θα ερμηνεύσουν για την εισαγωγή τους στο Μεγάλο Τελικό.
  • Ο νικητής του “Una Voce per San Marino” θα επιλεχθεί από μια ειδική επιτροπή. Επίσης θα απονεμηθεί η δεύτερη και η τρίτη θέση.
  • Το νέο φεστιβάλ είναι μια συλλογική προσπάθεια μεταξύ του Media Evolution Srl, του Υπουργείου Τουρισμού και του ραδιοτηλεοπτικού φορέα SMRTV (San Marino RTV).
  • Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν συμμετοχή για τον εθνικό τελικό εδώ.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τη σημερινή συνέντευξη τύπου:

Όπως φαίνεται, ο Άγιος Μαρίνος θέλει πολύ την πρόκριση και την επόμενη χρονιά δίνοντας τόσο βήμα σε νέους καλλιτέχνες αλλά τιμώντας ταυτόχρονα με πρόσκληση και καταξιωμένους του χώρου. Μένει να δούμε εάν οι συμμετοχές που θα υποβληθούν θα είναι αντάξιες της μεγάλης αυτής διοργάνωσης.

Πέρυσι, η χώρα κατάφερε να φέρει στη σκηνή της Eurovision έναν διεθνούς φήμης καλλιτέχνη, τον FloRida, να συνοδεύσει τη Senhit στο “Adrenalina”. Παρ’ όλα αυτά, η χώρα κατέληξε στην 22η θέση με μόλις 50 βαθμούς.

https://www.youtube.com/watch?v=TkhiH-JXFPs

Θεωρείται καλή κίνηση η χώρα να στραφεί σε εθνικό τελικό αντί εσωτερικής επιλογής;

Πηγή: RTV San Marino

 

5 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Tina
    Tina says:

    Φυσικα και πρεπει να υπαρχει εθνικος τελικος γιατι ετσι δινεται η ευκαιρια στο κοινο καθε χωρας να επιλεγει τον εκπροσωπο του χωρις να νιωθει οτι του κλεινουν την πορτα στο προσωπο οταν του ζητουν να υποδειξει ποιον καλλιτεχνη θελει χωρις να εχει το δικαιωμα να ακουσει τους υποψηφιους με τα τραγουδια τους ειναι αδικια και για το κοινο και τους υποψηφιους καλλιτεχνες.

    Απάντηση
  2. tina
    tina says:

    Έχετε δίκιο δικό μου λάθος πάντως ευκαιρίας δοθείσης θα μου άρεσε να υπήρχε ελληνικός τελικός έτσι θα μπορούσε το κοινό να κρίνει ποιους από τους υποψηφίους που ακούγονται για φέτος που είναι ενδιαφέροντα ονόματα αξίζει να μας εκπροσωπήσει.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *