Βέλγιο: Με τον Jérémie Makiese στη Eurovision 2022!

Λίγες μέρες μετά την επίσημη έναρξη της καινούργιας Eurovisionικής περιόδου, η αποκάλυψη του πρώτου διαγωνιζόμενου της Eurovision 2022 είναι γεγονός. Ο λόγος φυσικά για το Βέλγιο, το οποίο θα εκπροσωπηθεί τον ερχόμενο Μάιο στην Ιταλία από τον Jérémie Makiese.

Η δημόσια τηλεόραση της χώρας δε διοργάνωσε συνέντευξη Τύπου, αλλά χρησιμοποίησε τη συνήθη μέθοδό της. Ο επιλεγμένος καλλιτέχνης προσκλήθηκε στην εκπομπή « 8/9 » του Cyril Detaeye, στο La Une (TV) και στο Vivacité (ραδιόφωνο) και έδωσε την πρώτη του συνέντευξη ως εκπρόσωπος του Βελγίου στον 66ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.

Οι φήμες που ήθελαν τον Jérémie Makiese να είναι ο εκπρόσωπος του Βελγίου στη Eurovision 2022 επιβεβαιώθηκαν και έτσι ο 20χρονος ερμηνευτής πήρε το χρίσμα για να διαγωνιστεί στην 66η Eurovision.

Who is Who

Ο Jérémie Makiese είναι 20 χρόνων με καταγωγή από ένα προάστιο της Αμβέρσας. Ήταν ο μεγάλος νικητής της τελευταίας σεζόν του φλαμανδικού Voice, ανήκοντας στην ομάδα της Beverly Jo Scott. Στη blind audition ερμήνευσε το τραγούδι “Jealous”, με τους τέσσερις κριτές να εντυπωσιάζονται από τις φωνητικές του ικανότητες και να γυρνάνε όλοι τους την καρέκλα.

Ο Jérémie Makiese σπουδάζει γεωλογία τη δεδομένη χρονική περίοδο, επάγγελμα το οποίο και επιθυμεί να εξασκήσει κάποια στιγμή στο μέλλον. Παράλληλα, η μεγάλη του αδυναμία είναι το ποδόσφαιρο, όντας τερματοφύλακας στην Excelsior Virton, η οποία και αγωνίζεται στην δεύτερη κατηγορία του βελγικού ποδοσφαίρου.

Ως μουσικός ο νεαρός τραγουδιστής προτιμά να ερμηνεύει τραγούδια με στυλ soul & R&B. Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο The Voice εκτέλεσε μεταξύ άλλων το “You’re Nobody ‘Til Somebody Loves You” του James Arthur και το “Leave The Door Open” των Bruno Mars & Anderson Paak.

Στον μεγάλο τελικό του δημοφιλούς talent show, ο Makiese ερμήνευσε τραγούδια των Michael Jackson, Gregory Porter και Labrinth που τον βοήθησαν να αναδειχθεί ως ο μεγάλος νικητής. Έλαβε το 53% της προτίμησης του κοινού, ξεπερνώντας τη δεύτερη Alice Van Eesbeeck.

Στο Ρότερνταμ τη χώρα της Κεντρικής Ευρώπης εκπροσώπησαν οι Hooverphonic, με το τραγούδι The Wrong Place, όπου τερμάτισαν στην 19η θέση.

 

2 ΣΧΟΛΙΑ
  1. όχι άλλο κάρβουνο
    όχι άλλο κάρβουνο says:

    Έχω βαρεθεί αυτό με τους πρώην συμμετέχοντες σε …”talent” shows.
    Αλλά το τραγούδι είναι αυτό που μετράει και θα περιμένω να το ακούσω.
    Καλή του επιτυχία!

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *