Ελλάδα: Έτοιμη η ΕΡΤ να “τραβήξει” την σκανδάλη για την Eurovision 2022!

Ένας κυριολεκτικός οργασμός από νέες παραγωγές και νέα project εκκολάπτονται το τελευταίο διάστημα στην ΕΡΤ. Μέσα σε όλα αυτά φυσικά και ο 66ος Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision, με την ανάδειξη της ελληνικής συμμετοχής. Βρισκόμαστε κυριολεκτικά στο παρά 5, πριν την έναρξη της αναζήτησης του διαδόχου της Stefania, αλλά και του τραγουδιού που θα μας εκπροσωπήσει τον ερχόμενο Μάιο στην Ιταλία.

Κλειστή επιλογή

Πολύ νωρίτερα από ότι μας έχει συνηθίσει και με ένα πλήρως καταρτισμένο πλάνο, το οποίο σχεδιάστηκε από την ελληνική αποστολή με προεξάρχουσες φυσικά την διευθύντρια εταιρικής επικοινωνίας Δώρα Χειράκη και την αρχηγό αποστολής Σοφία Δρανίδου, η ΕΡΤ αυτή την χρονιά αποστομώνει και τους πιο δύσπιστους, που θεωρούν πως δεν αντιμετωπίζει με την εξέχουσα σοβαρότητα τον θεσμό.

Τις προσεχείς ημέρες θα λάβουν χώρα οι πρώτες επίσημες ανακοινώσεις, οι οποίες φυσικά θα έχουν να κάνουν με την διαδικασία που θα ακολουθηθεί για την επιλογή της 42ης ελληνικής συμμετοχής στον διαγωνισμό της Eurovision.

Όπως έχετε διαβάσει και σε προηγούμενα μας άρθρα, το επικρατέστερο σενάριο είναι μία κλειστή επιλογή, από μία καλλιτεχνική επιτροπή που θα συστήσει η ΕΡΤ, με καταξιωμένα άτομα από τον χώρο της μουσικής. Θα δοθεί ένα χρονικό διάστημα στους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν τις προτάσεις τους στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, προκειμένου στην συνέχεια η επιτροπή αυτή να καταλήξει στην πρόταση που θεωρεί καταλληλότερη, ώστε να φέρει την Ελλάδα ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα της Eurovision 2022.

Τα κριτήρια της ΕΡΤ

Μοναδικό κριτήριο της επιλογής είναι το παραπάνω, δηλαδή η προοπτική που έχει το προτεινόμενο τραγούδι με τον ερμηνευτή του, στην σκηνή του διαγωνισμού. Οι άνθρωποι της ΕΡΤ τονίζουν πως δεν αποτελούν δισκογραφική εταιρεία και δεν είναι πρώτο τους μέλημα η πορεία της ελληνικής συμμετοχής, στα ραδιόφωνα και τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες, αλλά το αποτέλεσμα που θα γράψει η επιλογή τους, το βράδυ του τελικού της Eurovision 2022. Με αυτά τα κριτήρια επιλέχθηκε και η Stefania, φέρνοντας φυσικά τα αποτελέσματα που όλοι πλέον ξέρουμε.

Για αυτό ακριβώς το λόγο δεν προκρίνεται και αυτή την φορά η επιλογή του εθνικού τελικού, όπου εκεί εκ των πραγμάτων τίθενται και άλλα κριτήρια στην επιλογή του κοινού, όπως η δημοφιλία ενός καλλιτέχνη, το επικρατούν μουσικό ρεύμα της εποχής κλπ.

Με γνώμονα λοιπόν όλα τα παραπάνω και με την εμπειρία που απέκτησε φέτος η ομάδα της ΕΡΤ που ασχολείται με το project, μιας και θα είναι ακριβώς η ίδια και την επόμενη χρονιά, η ελληνική δημόσια τηλεόραση ξεκινά με αισιοδοξία τις διαδικασίες για την επιλογή της συμμετοχής μας στον διαγωνισμό.

Με αισιοδοξία όμως ξεκινάμε και εμείς, αφού τα πρώτα δείγματα που ήρθαν στα αυτιά μας, είναι πολύ ελπιδοφόρα και κάτι μας λέει αν και είναι πολύ νωρίς ακόμη για προβλέψεις, πως η Ελλάδα θα εντυπωσιάσει και το 2022, πρωταγωνιστώντας και πάλι στον διαγωνισμό…

Μέχρι όμως τις επίσημες ανακοινώσεις, μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun, αφού από εδώ θα τα μαθαίνετε πάντοτε έγκυρα και έγκαιρα, όλα τα νέα που αφορούν την ελληνική συμμετοχή στον 66ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision!

35 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Manos
    Manos says:

    Ορθότητα η ΕΡΤ επιλέγει και πάλι αυτή τη μέθοδο επιλογής. Η Ελλάδα δεν έχει παράδοση σε ποπ διαγωνισμούς και η επιλογή μέσω ενός εθνικού τελικού θα σήμαινε πως ο πιο δημοφιλής θα κερδίσει. Δεν θέλουμε ένα εθνοποπ με το οποίο θα καταλήξουμε όπως το Ματα Χάρι. Ελπίζω σε κάτι αξιόλογο μουσικά και καλλιτεχνικά. Δεν βρίσκω πιθανή την επιλογή Καλομοίρας και η μάχη θα κριθεί μεταξύ gjn και Amanda. Δεν με χαλάει τίποτα από τα δύο. Οποιον από τους δύο στηρίξει η Dream Team αυτός και θα χει την πληρέστερη πρόταση. Η ΕΡΤ θέλει και πάλι συνεργασία με την ομάδα των ονείρων καθώς όλες οι πλευρές ήταν πολύ ικανοποιημένες. Ξεκινάμε…τι καλά!

    Απάντηση
  2. gogos
    gogos says:

    Η παρατήρησή μου (τόσο στο παραπάνω άρθρο, όσο και σε προηγούμενα, με ανάλογο περιεχόμενο) είναι ότι κάθε φορά η ΕΡΤ επικαλείται ένα σορό δικαιολογίες, για να τεκμηριώσει την απόφασή της για να μην κάνει εθνικό τελικό και να μην έχει λόγο το κοινό, για το τραγούδι που θα μας εκπροσωπήσει.

    Τη μία “οι περισσότεροι τραγουδιστές δεν θέλουν εθνικό τελικό”, την άλλη “το κριτήριο του κοινού είναι λανθασμένο”, πέρσι λόγο πανδημίας, κ.ο.κ…. Προσωπικά δεν έχω ακούσει ποτέ και κανέναν τραγουδιστή να λέει ότι δεν θέλει να διαγωνιστεί ενώπιον θεατών-τηλεθεατών. Δηλαδή οι περισσότεροι θέλουν να κριθούν από την επιτροπή της ΕΡΤ και όχι ΚΑΙ από το κοινό?????
    Επίσης στο παρελθόν το κοινό έχει απορρίψει κάποια μεγάλα “ονόματα” ή “φαβορί” γιατί στα live του εθνικού τελικού ήταν καλύτεροι κάποιοι άλλοι συνάδελφοί τους.

    Φτάνει πια με τις ανυπόστατες δικαιολογίες, ή για να το πω πιο σωστά, φτάνει πια η κοροϊδία!
    Απλά η ΕΡΤ ΔΕΝ θέλει! Τόσο απλό!

    Απάντηση
    • Giannis Argyriou
      Giannis Argyriou says:

      Η ΕΡΤ δεν θελει για τους λογους που εχουμε πει κ για πολλους ακομη…αλλα κ παλι δεν την υποχρεωνει κ κανεις να κανει εθνικο τελικο, ειναι καθαρα δικο της θεμα ο τροπος επιλογης. Οι δε εθνικοι τελικοι που συγκρινεις ειναι κατα βαση την εποχη που το εθνοποπ, κυριαρχο μουσικο ρευμα στα ελληνικα ραδιοφωνα κλπ, περνουσε κ στον διαγωνισμο. Σιγα μην ρισκαρει τωρα η ΕΡΤ ενα κακο αποτελεσμα για να δώσει σε ελαχιστα ατομα που θα ψηφισουν (γτ ελαχιστα ηταν στους τελευταιους εθνικους τελικους, εκτος αν αυτο δεν επιθυμεις να το λάβεις υποψιν σου) την δυνατοτητα. Εσωτερικη επιλογη μέχρι να δυσει ο ηλιος!

      Απάντηση
      • gogos
        gogos says:

        1ον. Δεν ανέφερα ότι έχει την υποχρέωση.
        2ον. Για ποιους εθνικούς μιλάς ότι αναφέρθηκα; Γιατί δεν ανέφερα εποχή ή κάποια συγκεκριμένη χρονιά.
        3ον. Στο χέρι της ΕΡΤ είναι να φτιάξει έναν αξιοπρεπή εθνικό τελικό και να επανέρθει το ενδιαφέρον του κοινού για να ψηφίσει. Κανενός άλλου!
        4ον. Δεν μίλησα για επιλογή τραγουδιού αποκλειστικά από το κοινό, είπα “ΚΑΙ από το κοινό”.
        5ον. Εαν θέλει η ΕΡΤ ΜΟΝΟΝ εσωτερική επιλογή (μέχρι να σβήσει ο ήλιος) ασφαλώς και είναι δικαίωμά της. Απλά (κατα τη γνώμη μου) δεν χρειάζονται ανυπόστατες και γενικευμένες δικαιολογίες.
        Όπως προείπα “ΔΕΝ θέλει” εθνικό τελικό! Τόσο απλό. Τελεία και παύλα. Τα υπόλοιπα περιττεύουν….

        Απάντηση
  3. Dimitris
    Dimitris says:

    Ένα πράγμα δε μπορώ να καταλάβω. Για ποιο λόγο ακριβώς όλοι εσείς που θέλετε εθνικό τελικό κάθεστε και σχολιάζεται συνέχεια και κατηγορείτε την ΕΡΤ για την επιλογή της. Φέτος αν είχαμε εθνικό τελικό δεν θα είχε επιλεγεί το Last Dance. Αν για παράδειγμα είχαμε το Last Dance, το El Diablo και το Mata Hari πιστεύω πως θα είχε παιχτεί τρελή μάχη ανάμεσα στα δύο τελευταία. Εγώ προσωπικά φέτος δε χάρηκα τόσο με τη 10η θέση όσο για το γεγονός ότι η Στεφανία και η Ελληνική Αποστολή κατάφεραν να κλείσουν πολλά στόματα. Ακόμα και η Malta φέτος δεν τα πήγε καλά στο κοινό. Αυτό κάτι λέει. Καλά κάνει λοιπόν η ΕΡΤ και συνεχίζει με τη μέθοδο της κλειστής επιλογής. Δε λέω πως αυτό θα μας φέρει κοντά σε καλή θέση αλλά για εμένα είναι ο καλύτερος τρόπος. Είδαμε και χώρες που κάνουν εθνικό τελικό. Σιγά τα αποτελέσματα. Επίσης στην ζούμε στην Ελλάδα. Δε θα δουν πολλοί τον εθνικό τελικό αν ποτέ γίνει ειδικά στα σημερινά χρόνια. Για ποιο λόγο να ξοδέψουν χρήματα για ένα project που δε θα τους φέρει μία καλή τηλεθέαση; Καλύτερα τα χρήματα αυτά να στηρίξουν την προσπάθεια της Ελληνικής Αποστολής στην Ιταλία! Ευχαριστούμε και πάλι για την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση παιδιά!!!

    Απάντηση
    • Giannis Argyriou
      Giannis Argyriou says:

      Πολυ σωστα! Σε ευχαριστούμε. Να προσθέσω απλά ξανά ΠΩΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΦΗΜΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ EUROVISION 2022 ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΤΕΛΙΚΟ…προσωπικα θα εβλεπα τον εθνικο τελικο μονο τυπου οπως γινεται στο Ισραηλ, με ενα ταλεντ σοου πχ και οχι με μια διαγωνιστικη βραδια κλπ.

      Απάντηση
      • Dimitris
        Dimitris says:

        Ναι και εγώ σαν εθνικό τελικό έχω σκεφτεί ότι αν ποτέ κάνει κάτι τέτοιο η ΕΡΤ θα μπορούσε μόνο να δημιουργήσει ένα μουσικό project με σκοπό ο νικητής να είναι και αυτός που θα μας εκπροσωπήσει. Αλλά και πάλι δεν ενθουσιάζομαι γιατί ζούμε σε μια χώρα που νικητής θα βγει αυτός που είναι πιο όμορφος, ή αυτός που έχει πιο πολλούς ακόλουθους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και άλλα τέτοια γελοία. Πιστεύω πως τα πραγματικά ταλέντα θα τα ρίξουν… Όπως ακριβώς είπα και για τα τρία τραγούδια Last Dance, El Diablo, Mata Hari.

        Απάντηση
    • gogos
      gogos says:

      Αγαπητέ Δημήτρη με σενάρια και θεωρίες δεν μπορούν να βγουν συμπεράσματα. Ασφαλώς και στο παράδειγμά σου θα μπορούσε να επιλεγεί το “Last Dance”. Από που ακριβώς προκύπτει ότι τα άλλα 2 εθνοπόπ τραγούδια που ανέφερες θα είχαν επιλεγεί από το κοινό;;;;

      Υπάρχουν αρκετά παραδείγματα. Ενδεικτικά θα σου θυμίσω ότι το 2015 ακλόνητο φαβορί ήταν το εθνοποπ “Sunshine” ΠΡΙΝ την διεξαγωγή του εθνικού τελικού. Τη βραδιά όμως που διαγωνίστηκαν τα τραγούδια, ΔΕΝ πήρε την ψήφο του κοινού.

      Απάντηση
  4. Vangelis vt
    Vangelis vt says:

    Αρκετά …απειλητικός ο τίτλος του άρθρου. Προφανώς οι καρεκλοκένταυροι της ΕΡΤ θεωρούν ότι βρήκαν τη μαγική συνταγή να πλασάρονται στη δεκάδα με τραγούδια αδιάφορα για το κοινό. Ας μη χαίρονται τόσο γιατί ακόμα και η Μάλτα και η Βουλγαρία που είχαν αριστεύσει σε τέτοια κόλπα, τα έχουν βρει σκούρα τώρα τελευταία.

    Απάντηση
    • ,(Marizeta)
      ,(Marizeta) says:

      Και γιατί καλό πάτο; Φέτος είχαμε ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα με εσωτερική επιλογή ενώ τα τραγούδια που επιλέχτηκαν από εθνικό τελικό τα τελευταία χρόνια πάτωσαν. Βέβαια, δεν λέω ότι η εσωτερική επιλογή φέρνει πάντα ένα καλό αποτέλεσμα όπως και ένας εθνικός τελικός δεν μπορεί να κάνει το ίδιο. Αν η ΕΡΤ αποφασίσει να κάνει εθνικό τελικό κάποια στιγμή -αλλά με καλά τραγούδια που το καθένα θα μπορούσε να μας φέρει σε καλή θέση- καλώς ας γίνει. Πάντως εγώ θεωρώ ότι κάποια στιγμή ίσως θα πρέπει να κάνουμε Song Selection, σαν του Ισραήλ ή της Βουλγαρίας που μου άρεσαν πολύ. Τέλος πάντων, σημασία έχει να στείλουμε κάτι καλό και να πάει και καλά.

      Απάντηση
  5. Miltos
    Miltos says:

    Καιρο είχα να δω κακοπροαίρετα σχόλια τύπου, “Καλό πάτο” (τα ίδια δηλαδή με φέτος), και οι άλλοι που έμαθαν να κρίνουν Ποια τραγούδια είναι ενδιαφέροντα, ενω μετάτον φετινό τελικό το βουλωσαν κυριολεκτικά. Όμως όπως λέω πάντα, η βλακεία είναι αήττητη! Μου λείψατε βρε όλοι εσείς που καλό σκοπό έχετε αλλά την κακία σας θα την πείτε! Άντε καλή μας επιτυχία και φέτος θα πάμε με αισιοδοξία.

    Απάντηση
  6. Takis
    Takis says:

    Η διαδικασία επιλογής δεν είναι taboo και από μόνη της σίγουρα δεν εξασφαλίζει κανένα θετικό αποτέλεσμα. Το ζητούμενο είναι να γίνεται επαγγελματική δουλειά με έμπνευση και όρεξη από όλους τους εμπλεκομένους (από δημιουργούς μέχρι και την ΕΡΤ). Φέτος κέρδισε τραγούδι που επιλέχθηκε μέσα από διαγωνισμό ενώ η καλύτερη θέση που έχουμε πάρει την προηγούμενη δεκαετία προέκυψε μέσα από εθνικό τελικό. Επομένως είναι άτοπο να θεωρούμε ότι η διαδικασία του εθνικού τελικού δεν αποδίδει. Η κάθε διαδικασία έχει τα θετικά της έχει και τα αρνητικά της. Η κλειστή επιλογή για παράδειγμα, όπως φαίνεται ότι θα γίνει και φέτος, είναι σε σημαντικό βαθμό απαλλαγμένη από “παράγοντες” που μπορεί να αλλοιώσουν το ανταγωνισμό (π.χ. δημοφιλία καλλιτέχνη, αν είναι viral για κάποιο λόγο τη συγκεκριμενη χρονική στιγμη που γίνεται ο διαγωνισμό κ.α.) από την άλλη όμως δεν κάνει καθόλου engage τον κόσμο. Το διαπιστώσαμε και φέτος που η “υποδοχή” του Last Dance όταν παρουσιάστηκε ήταν μάλλον χλιαρή. Το θέμα είναι ποιος είναι ο βασικός στόχος της ΕΡΤ κάθε φορά.

    Απάντηση
    • Giannis Argyriou
      Giannis Argyriou says:

      Είδαμε κ το El Diablo που είχε θερμή υποδοχή ή το Ματα Χάρι που ακούστηκε το καλοκαίρι παντού…Την ερτ την ενδιαφέρει μόνο το αποτέλεσμα στο διαγωνισμό, τα υπόλοιπα ενδιαφέρουν τις δισκογραφικές κ η ΕΡΤ δεν είναι κ δεν φιλοδοξεί να γίνει δισκογραφική.

      Απάντηση
      • Takis
        Takis says:

        Καταρχάς να παρατηρήσω ότι έχετε πάρει πολύ σοβαρά το ρόλο του συνηγόρου και εκπροσώπου της ΕΡΤ. Εντελώς ειλικρινά και φιλικά θα σας συμβούλευα να μην είστε τόσο ευερέθιστος και γενικότερα να έχετε υπόψη σας ότι η κριτική δεν σημαίνει κατηγορία.
        Δεύτερον επιτρέψτε μου να σημειώσω ότι η φράση “η ΕΡΤ δεν είναι και δε φιλοδοξεί να γίνει δισκογραφική” είναι λίγο cringe και άστοχη. Γιατί η ΕΡΤ είναι (και) Δημόσια Τηλεόραση επομένως δεν κρίνεται από τη θέση που θα φέρει στη Eurovision αλλά από τις τηλεθεάσεις που πετυχαίνει. Επομένως αυτό που θα πρέπει να φιλοδοξεί να γίνει η ΕΡΤ είναι μια τηλεόραση που θα βλέπει αρκετός κόσμος. Εάν λοιπόν εσείς στην ΕΡΤ είστε ικανοποιημένοι με τη μια υψηλή τηλεθέαση ένα Σάββατο κάθε χρόνο τότε είναι οκ. Εάν θέλετε όμως να εκμεταλλευτείτε τη Eurovision για να γίνονται υψηλές τηλεθεάσεις περισσότερες μέρες τότε, κακά τα ψέματα, η κλειστή επιλογή δε βοηθάει και πολύ. Επαναλαμβάνω αυτό που σημειώσα και πριν: το θέμα είναι ποιος είναι ο βασικός στόχος της ΕΡΤ κάθε φορά.
        Τρίτον, εγώ προτιμώ τα τραγούδια που συμμετέχουν στο διαγωνισμό να κάνουν καριέρα και πριν και μετά τον τελικό γιατί θεωρώ ότι με αυτόν τον τρόπο ωφελείται συνολικά η Eurovision. Αν εσείς θέλετε να ακούγονται μόνο όταν διαγωνίζονται είναι κάτι που δε με βρίσκει σύμφωνο.

        Απάντηση
        • Vangelis vt
          Vangelis vt says:

          Nα προσθέσω στο πιο πάνω σχόλιο ότι η ΕΡΤ έχει αρκετά μέσα και διαύλους για να μας ανακοινώνει τα σχέδιά της και το σκεπτικό πίσω από αυτά. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να γίνονται διαρροές μέσω φιλικών μέσων.

          Απάντηση
        • Giannis Argyriou
          Giannis Argyriou says:

          Η ΕΡΤ απεδειξε φέτος οτι ένα αγνωστο ονομα μπορει να φέριε υψηλοτερη τηλεθεαση απο γνωστα ονοματα 9δες τους πινακες της φετινης τηλεθεασης κ συγκρινε τους με τις προηγουμενες χρονιες), επισης ο εθνικος τελικος στην Ελλαδα δεν εκανε νουμερα ουτε την χρυση δεκαετια, όταν συμμετειχαν μαλιστα κ μεγαλα ονοματα (βλ. τηλεθεασεις εθνικων τελικων δεκαετια 05-15). Cringe ηταν οι πάτοι στον βαθμολογικο πίνακα κ οι αποκλεισμοι… Εκτος πχ αν εσυ θεωρεις ότι θυμαται κάποιος την επιτυχια του Ονειρο Μου κ λεει συγχαρητηρια ΕΡΤ κ δεν θυμαται τον αποκλεισμο…

          Απάντηση
          • Takis
            Takis says:

            Απο περιέργια googlαρα τις τηλεθέασεις και βρήκα σχετικά άρθρα (από το ίδιο site για να είναι συγκρίσιμα)
            2021 Σύνολο 50,2 Δυναμικό 55,2
            2019 Σύνολο 50,9 Δυναμικό 53,2
            2018 Σύνολο 47,9 Δυναμικό 53,3
            2017 Σύνολο 51,2 Δυναμικό 54,9
            Το 2016 υποπτεύομαι ότι θα είναι πολύ χαμηλά (τι σου κάνει μια κλειστή επιλογή όταν δε γίνεται με επαγγελματισμό και όρεξη όμως….) και κάτι μου λέει ότι παλιότερα θα είναι ακόμα καλύτερα τα νούμερα καθώς πλησιάζουμε στη “χρυσή εποχή” των τηλεθεάσεων. Με μια πρόχειρη ματιά σε καμία περίπτωση δεν αποδεικνύουν κάτι ούτε δικαιολογούν κάποιον ενθουσιασμό για φέτος. Εμένα περισσότερο μου φαίνεται ότι ο διαγωνισμός από μόνος του έχει μια δυναμική.
            Δεύτερον επαναλαμβάνω ότι εγώ προτιμώ οι συμμετοχές να έχουν καριέρα ως τραγούδια και μετά τον διαγωνισμό. Εάν εσύ θέλεις να ακούς τα τραγούδια μόνο εκείνη τη βραδιά και μετά ποτέ δικαίωμα σου. Επιπλέον, αν σε ένα χρόνο από τώρα ρωτήσεις κάποιον/α τυχαίο/α ποια είναι η πιο πρόσφατη συμμετοχή της Ελλάδας στο διαγωνισμό που θυμάται έχω την αίσθηση ότι περισσότεροι θα απαντήσουν το Όνειρο μου (και ας αποκλείστηκε) παρά το Last Dance (και ας μπήκε δεκάδα).

          • Giannis Argyriou
            Giannis Argyriou says:

            Το λες κ μονος σου εσυ επιθυμεις…η ΕΡΤ επιθυμει να ειναι στον τελικο κ να εχει τηλεθεαση, γτ οπως ειπες κ εσυ παλι οταν δεν ειναι στον τελικο η τηλεθεαση πέφτει…Ακομα κ το 2018 με ενα πρώτο ονομα για την Κυπρο που διεκδικουσε την νικη, εκανε μικροτερη τηλεθεαση γτ δεν ημασταν στον τελικο. Εμεις μεταφερουμε τα οσα σχεδιαζει κ επιθυμει η ΕΡΤ, οχι οσα θελει ο καθε φαν αυτη ειναι η διαφορα.
            Σε αυτο που συμφωνω -ισως στο μονο, ειναι πως ο διαγωνισμος εχει απο μονος του δυναμικη, ανεξαρτητου δημοφιλιας εκπροσωπου κλπ. Επισης προφανως προτιμω ως φαν να πηγαινουμε πρωτιστως καλα στον διαγωνισμο κ δευτερευοντως να γινεται χιτ το κομματι μας. Αλλα γιατι πράγμα μιλάμε ακριβως; Το ld χθες ξεπερασε τα 10 εκ streamings στο spotify, η δευτερη ελληνικη συμμετοχη που το καταφερνει; Το οτι δεν παιχτηκε στα pride κ στα gay clubs οπως αλλα δεν με αφορα κ δεν με νοιαζει κ σιγουρα δεν ενδιαφερει ουτε την ΕΡΤ.

          • Takis
            Takis says:

            Καταρχάς μόνος σου το έγραψες ότι «εσύ» προτιμάς. Καλό είναι γενικότερα και όχι μόνο για εδώ να αποδεχτείς ότι υπάρχουν και άλλες απόψεις και άλλες προτιμήσεις.
            Δεύτερον, έγραψες ότι «η ΕΡΤ απέδειξε φέτος οτι ένα αγνωστο ονομα μπορει να φέριε υψηλοτερη τηλεθεαση απο γνωστα ονοματα». Από τις τηλεθεάσεις που εγώ βρήκα (εσύ μπορεί να έχεις άλλες να τις μοιραστείς μαζί μου) δεν προκύπτει κάτι τέτοιο. Αν ο πανηγυρισμός σου είναι για +2 μονάδες δε θα στο χαλάσω. Φιλικά σε παροτρύνω να μη δεις την τηλεθέαση που έκανε η ΕΡΤ το 2015 με τη Μαρία Έλενα Κυριάκου γιατί, με την ίδια λογική, βλέπω να πέφτεις σε κατάθλιψη (αν δεις το 2012 με την Ελευθερίου ίσως κάνεις και χαρακίρι).
            Τρίτον αν θεωρείς ότι το Last Dance είναι η τεράστια επιτυχία ούτε αυτό θα στο χαλάσω. Πολύ βαρύγδουπο και το στατιστικό με το Spotify (φαντάζομαι ότι λαμβάνεις υπόψη σου όλες τις ελληνικές συμμετοχές ακόμα και αυτές που κυκλοφόρησαν πριν δημιουργηθεί η πλατφόρμα). Απλά και πάλι εντελώς φιλικά σε συμβουλεύω να μη δεις τα streams των άλλων φετινών συμμετοχών γιατί δε θα σου αρέσει. Τώρα αν παίζουν ή όχι σε pride και gay club ειλικρινά δεν το ξέρω αλλά λογικά υποθέτω ότι αν ένα τραγούδι είναι επιτυχία και αρέσει θα παίζει παντού.
            Τέλος, επειδή σημειώνεις ότι «Εμεις μεταφερουμε τα οσα σχεδιαζει κ επιθυμει η ΕΡΤ». Δυστυχώς εσύ δεν κάνεις αυτό. Προσπαθείς να «υπερασπίζεσαι» και μάλιστα με άστοχο τρόπο αυτές τις επιλογές επιχειρώντας να δείξεις ότι όποιος δεν τις εκθειάζει ή όποιον σημειώνει ότι και άλλες επιλογές έχουν πλεονεκτήματα έχει άδικο.

          • Giannis Argyriou
            Giannis Argyriou says:

            Σαφέστατα οταν συγκρινεις κάτι προ δεκαετίας θα βγάλεις κ τα συμεπράσματα που θες, όταν ομως θελεις να εισαι δίκαιος κ πραγματικα να βγαλεις ενα ωριμο συμπερασμα κ οχι κομπλεξ, θα συγκρινεις την τηλεθεαση των τελευταιων ετων κ τοτε θα δεις πως εχω δικαιο. Θελεις να δουμε τα streaming των φετινων συμμετοχων αντε να σου κανω κ εδω την χάρη, θα δεις λοιπον οτι το last dance ειναι στην 13η θεση των streamings, μεταξυ 39 τραγουδιων οχι άσχημα ε; και πολυ κοντα στην τελικη θεση που πηρε. Το πρόβλημα σας λοιπον ειναι η ΕΡΤ κ η Dream Team, που αμφότερες δικαιωθηκαν, ενω ολοι σας παρακαλουσατε να πατώσουμε… δυστυχως ομως για εσας κ ευτυχως για την τυχη της χωρας μας στον διαγωνισμο, θα μπουχτισετε με dream team και επιτυχιες της ΕΡΤ τα επομενα χρόνια…Αν λοιπον εχεις προβλημα με τα αρθρα μας κ δεν σου αρεσουν τα οσα γράφουμε μπορεις απλουστατα να μην μπαινεις να μας διαβαζεις, ευκολο κ ανωδυνο! Εμεις ουτε κρυβομαστε, ουτε κραταμε ισορροπίες κλπ Αυτα αλλου. Εμεις ειμαστε Ελλάδα και ΕΡΤ.

          • Takis
            Takis says:

            Κάπου εδώ το πράγμα γίνεται φαιδρό! Είσαι σίγουρος ότι απαντάς σε αυτά που σχολίασα ή ήθελες να το στείλεις αλλού; Σε ποιο σημείο ακριβώς έγραψα έστω και τη φράση «Dream Team» στα παραπάνω; Που ακριβώς έχω σημειώσει ότι «θέλω να πατώσουμε»; Ρίξε αν θέλεις και μια ματιά σε όσα σχόλια έχω κάνει στο site σας μήπως βρεις τίποτα (δεν είναι πολλά μη φοβάσαι).
            Επιπλέον, ειλικρινά πιστεύεις ότι είσαι σε θέση να κατηγορείς άλλους για κόμπλεξ ή ανωριμότητα κυρίως μετά την τελευταία σου απάντηση;. Σημείωσα στο πρώτο σχόλιο ότι το Last Dance είχε μάλλον χλιαρή απήχηση και άρχισες τις ιστορίες: «είδαμε και τα άλλα και η ΕΡΤ δε φιλοδοξεί να γίνει δισκογραφική». Δεν γνωρίζω τι καυγάδες μπορεί να έχεις κάνει εσύ με άλλους για την ΕΡΤ για τη Dream Team ή για τον οποιονδήποτε αλλά σε μια συζήτηση, όχι μόνο εδώ αλλά και εκτός, να απαντάς σε αυτά που σου λένε και όχι σε αυτά που εσύ με το μυαλό σου φαντάζεσαι ότι λένε ή υποθέτεις ότι θέλουν να πουν, γιατί πολύ απλά μπορεί να κάνεις λάθος. Από το «το Last Dance είχε μάλλον χλιαρή υποδοχή» (που είχε) και το «η κλειστή επιλογή δεν κάνει engage τον κόσμο» (που δεν τον κάνει) μέχρι το «το πρόβλημα σας είναι η ΕΡΤ και θέλατε να πατώσουμε» υπάρχει τεράστια απόσταση και αν δεν το καταλαβαίνεις είναι μεγάλο πρόβλημα.
            Σε προτρέπω να ξαναδιαβάσεις όλη μας τη συζήτηση και αν όντως τη διαβάσεις (και δεν προσπαθήσεις πάλι να ερμηνεύσεις πίσω από τις λέξεις και τα σχετικά) θα διαπιστώσεις ότι έχεις κάνεις πολλά φάουλ (μέχρι και ανεπίτρεπτες μομφές επί προσωπικού χωρίς να με ξέρεις έγραψες). Ισως τότε με λίγη δόση αυτοκριτικής αναρωτηθείς μήπως αυτοί (όσοι και όποιοι ήταν) που «παρακαλούσαν να πατώσει η Dream Team κλπ κλπ» το έκαναν από αντίδραση και αγανάκτηση απέναντι σε κάτι τέτοιες συμπεριφορές σαν τη δικιά σου. Και τέλος έχεις παρεξηγήσεις τις έννοιες: σε καμία περίπτωση το να είσαι σε θέση να κάνεις μια συζήτηση χωρίς απωθημένα και υστερικά ξεσπάσματα δεν σημαίνει «κρύβομαι και κρατώ ισορροπίες».

          • Giannis Argyriou
            Giannis Argyriou says:

            Σου απαντησα συγκεκριμενα σε ολα τα δεδομενα που ανεφερες, σε ολα τα προηγουμενα σχολια σου κ εσυ σε καθε νεο σου σχολιο αναφερεις κατι καινουριο, χωρις φυσικα να απαντησεις στη δικη μου απαντηση. Φυσικα στο τελευταιο σχολιο πραγματοποιεις προσωπικη επιθεση, εσυ ξερεις με ποιον μιλάς εγω οχι … Δεν θα ακολουθησω τον κατηφορο σου, θα σου δωσω απλα μια συμβουλη. Η γιουροβιζιον ειναι για να διασκεδάζουμε κ να περνάμε καλά, αν φθάνεις στο σημειο να κάνεις σχόλια απο αγανακτηση κ αντιδραση, οπως αναφερεις στο τελος του προηγουμενο σχολιο σου, βγάζεις κομπλεξ, γτ απλά είναι αστειο να αγανακτεις για την γιουροβιζιον! Απόλαυσε λοιπον και την φετινή μας συμμετοχή και αλλη μια θέση στο τοπ10 για την Ελλάδα.

          • Takis
            Takis says:

            Μάλλον δεν βρήκες κάποιο αρνητικό σχόλιο από αυτά που μου καταλόγισες ε; Πετάς μια παράγραφο με κατηγορίες και όταν εγκάλεισαι για αυτές απλά το προσπερνάς. Είναι να το έχει ο άνθρωπος να δίνει συγκεκριμένες απαντήσεις (δε θα στο χαλάσω ούτε αυτό πλέον, έτσι είναι αν έτσι νομίζεις)…
            Σε κάθε περίπτωση εκτιμώ ειλικρινά την προσπάθεια σου να κλείσεις πολιτισμένα και με ανωτερότητα τη συζήτηση όταν όμως έχουν προηγηθεί αυτά που έγραψες και με τον τρόπο που τα έγραψες είναι ακατόρθωτο να πείσεις ότι επέδειξες κάποιο από αυτά τα στοιχεια. Συνέχισε όμως την προσπάθεια και είμαι σίγουρος οτι κάποτε θα αποδόσει. Και εγώ θα συνεχίσω να περνάω καλά με τη Eurovision (το εύχομαι ολόψυχα και σε εσένα) αλλά και να χαλιέμαι με ανθρώπους που επιτρέπουν στις εμμονές και τα απωθημένα τους να δηλητηριάζουν τη δυνατότητα τους να διαβάζουν και κάνουν μια συζήτηση.
            Και καλή συνέχεια (αρκετή τοξικότητα για σήμερα)

          • Giannis Argyriou
            Giannis Argyriou says:

            Φαντάζομαι για τον εαυτο σου και τα δικά σου σχολια μιλάς. Αλλη μία φορά που δεν απαντας σε αυτά που σου αναφέρω κ λες απλά τα δικά σου. Η τοξικοτητα ειναι δικο σου δημιουργημα. Θα σου ξανα πω λοιπόν, απολαυσε το διαγωνισμο τις επιτυχιες της ΕΡΤ κ της Dream Team, αν μπορείς φυσικά; Μπορείς; Ρωταω.

  7. Αντώνης
    Αντώνης says:

    Κι εγώ θα ήθελα να γίνει εθνικός τελικός ώστε ακόμα και άνθρωποι που έχουν σταματήσει να ασχολούνται με τον διαγωνισμό, να αναθερμάνουν το ενδιαφέρον τους. Τώρα αν η ΕΡΤ θεωρεί ότι με εσωτερική επιλογή και απευθείας ανάθεση είναι πιο σίγουρο ότι θα καταλήξουμε με κάτι καλό ας γίνει έτσι. Αν και ένα καλό αποτέλεσμα με εσωτερική επιλογή δεν σημαίνει ότι θα συμβαίνει έτσι κάθε χρόνο.

    Απάντηση
  8. Manos
    Manos says:

    Μερικοί από εσάς τα λέτε σοβαρά όσα γράφετε ή κάνετε πλάκα; Ελπίζω το δεύτερο γιατί αν ισχύει το πρώτο έχετε χονδρό θέμα. Ο άλλος γράφει μα μην γράφουν τι πρόκειται να κάνει η ΕΡΤ γιατί έχει αυτή κανάλια επικοινωνίας.Hello….ολα τα sites αυτό κάνουν! Πολιτικά, αθλητικά, τηλεοπτικά κλπ.. Γράφουν πληροφορίες πριν ανακοινωθούν επίσημα. Πόσο κόμπλεξ έχετε με την ΕΡΤ και με το eurovisionfun που μας μεταφέρει όλες τις ειδήσεις. Νομίζω δεν το έκρυψαν πως στηρίζουν την προσπάθεια της ερτ τα τελευταία δύο χρόνια. Απλά όπως φαίνεται σας ενοχλεί που η προσπάθεια αυτή έχει αποτελέσματα και δεν είναι έτσι όπως θα θέλατε εσείς να είναι. Για ψυχίατρο κατευθείαν..ούτε καν ψυχολόγο είστε.

    Απάντηση
      • gogos
        gogos says:

        Από εδώ είχαμε διαβάσει (κάποιους μήνες πριν) ότι αρκετοί καλλιτέχνες είναι πρόθυμοι να διαγωνιστούν σε εθνικό τελικό.
        Από εδώ είχαμε διαβάσει (κάποιους μήνες πριν) ότι οι περισσότεροι φαν του διαγωνισμού θέλουν εθνικό τελικό.
        Από εδώ είχαμε διαβάσει (κάποιους μήνες πριν) ότι η ΕΡΤ βλέπει με τελείως διαφορετική φιλοσοφία την Eurovisionη και η πρόθεση της είναι να κάνει εθνικό τελικό φέτος!

        Ξαφνικά η ΕΡΤ ΔΕΝ θέλει εθνικό τελικό!
        Ξαφνικά μαθαίνουμε ότι ΔΕΝ υπάρχουν τραγουδιστές που θέλουν εθνικό τελικό!
        Ξαφνικά οι περισσότεροι φαν που θέλουν εθνικό τελικό, “έγιναν”… κάποιοι… φαν!
        Ξαφνικά το κοινό ΔΕΝ έχει σωστό κριτήριο για να επιλέξει τραγούδι!

        Εσεις οι ίδιοι θεωρούσατε την πρόθεση της ΕΡΤ να κάνει εθνικό τελικό ως το σημαντικότερο(!) που θα πρέπει να χουμε στο νού μας!!!

        Τώρα που δεν είναι στις προθέσεις της ΕΡΤ να κάνει εθνικό τελικό, το “σημαντικότερο” έγινε χλευασμός και γελάτε με όσους δηλώνουν ότι θα θελαν να έχουν λόγο στη συμμετοχή που θα μας εκπροσωπήσει!
        Με λίγα λόγια, αισθάνομαι πως ό,τι και αν αποφασίσει η ΕΡΤ εσεις θα λέτε ότι είναι το σωστότερο!!!

        Υ.Γ
        Για να είμαι ξεκάθαρος και τίμιος.
        ΔΕΝ ασπάζομαι σχόλια “αφου δεν γίνεται εθνικός τελικός, τότε καλό πατο”, κ.τ.λ…
        ΔΕΝ ασπάζομαι σχόλια για τη μη εγκυρότητα & και την ταχύτητα των άρθρων σας.

        Πάντα ήμουν και θα είμαι υπέρ της συμμετοχής μας και θέλω να πηγαίνουμε καλά!!!

        Απάντηση
        • Giannis Argyriou
          Giannis Argyriou says:

          Κανεις απο εμας δεν γελασε με οσους θελουν ντε και καλα να εχουν λογο με την ψηφο τους, δικαιωμα τους ειναι. Δικαιωμα επισης της ΕΡΤ να θεωρει οτι αν ψηφιζε το κοινο στην Eurovision του 20ς δεν θα ειχε τα επιθυμητα αποτελεσματα. Επισης ναι οι καλλτιεχνες που ακουγονται για τηνφ ετινη εκπτοσωπηση στην συντριπτικη τους πλειοψηφια δεν επιθυμουν να συμμετασχουν σε εθνικο τελικο κ οχι ξαφνικα δεν μαθατε τπτ…αμεσως μετα την Eurovision 2021 ειπαμε ξεκαθαρα την θεση μας για τον εθνικο τελικο, πριν καλα καλα η ΕΡΤ αποφασισει το οτιδηποτε, μαλλον κρατατε επιλεκτικα αρθρα.

          Απάντηση
          • gogos
            gogos says:

            Δεν αμφισβήτησα το γεγονός ότι η ΕΡΤ έχει δικαίωμα να αποφασίσει με όποιον τρόπο θέλει την επιλογή της συμμετοχής μας.
            Επίσης όταν αλλάζετε άποψη 180μοιρών για ένα συγκεκριμένο θέμα μέσα σε λίγους μήνες και καταρρίπτετε ένα προς ένα τα (τότε) επιχειρήματα σας, τότε μη μου προσάπτετε ότι “κρατάω” επιλεκτικά άρθρα, γιατί το έχετε κάνει αυτό πριν απο μενα.

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *