Εσθονία: Στις 20 Νοεμβρίου ξεκινάει το Eesti Laul 2022!

Συνεχίζονται να έρχονται στο φως όλο και περισσότερες πληροφορίες, για τον εσθονικό εθνικό τελικό, Eesti Laul, μέσα από τον οποίο θα επιλεχθεί η συμμετοχή της χώρας και στην Eurovision 2022.

Ήδη από χθες, ο Tomi Rahula, παραγωγός του Eesti Laul αποκάλυψε ότι εισάγονται προημιτελικοί για την επιλογή της Εσθονίας για τη Eurovision 2022. Έως σαράντα τραγούδια θα διαγωνιστούν για να εκπροσωπήσουν την Εσθονία στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, με τον Tomi Rahula να αποκαλύπτει αλλαγές στη μορφή του Eesti Laul. Μιλώντας χθες το βράδυ στην ETV, εξήγησε ότι θα υπάρχουν τέσσερις επιπλέον εκπομπές με δέκα τραγούδια σε κάθε εκπομπή.

Στις 20 Νοεμβρίου ξεκινάει το Eesti Laul 2022

Σήμερα, ξεκίνησε για τους ενδιαφερόμενους, η υποβολή συμμετοχών για το Eesti Laul 2022, ενώ ανακοινώθηκαν οι απαραίτητοι κανόνες συμμετοχής αλλά και οι ημερομηνίες διεξαγωγής των 7 σόου, μέσα από τα οποία θα προκύψει ο εκπρόσωπος της χώρας, στην Ιταλία.

Συγκεκριμένα, το Eesti Laul 2022, θα ξεκινήσει στις 20 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 12 Φεβρουαρίου. Το πλήρες πρόγραμμα έχει ως εξής:

  • 20 Νοεμβρίου – Προημιτελικός 1
  • 27 Νοεμβρίου – Προημιτελικός 2
  • 4 Δεκεμβρίου – Προημιτελικός 3
  • 11 Δεκεμβρίου – Προημιτελικός 4
  • 3 Φεβρουαρίου – Πρώτος Ημιτελικός
  • 5 Φεβρουαρίου – Δεύτερος ημιτελικός
  • 12 Φεβρουαρίου – Μεγάλος Τελικός

Η διαδικασία

Έως 40 τραγούδια θα επιλεγούν για να διαγωνιστούν στο Eesti Laul 2022, με μια ειδική κριτική επιτροπή να ακούει όλες τις υποβολές, χωρίς να γνωρίζει τους υποψηφίους. Ισάριθμος θα είναι ο αριθμός εσθονικής γλώσσας αλλά και τραγουδιών στα αγγλικά και πολύγλωσσα τραγούδια που θα επιλεγούν για να διαγωνιστούν στους Προημιτελικούς. Οι 40 υποψήφιοι δεν θα ανακοινωθούν αργότερα από τις 27 Οκτωβρίου. Τα τραγούδια που θα λάβουν μέρος, θα ανακοινωθούν μεταξύ 20 Νοεμβρίου και 11 Δεκεμβρίου, στους προημιτελικούς δηλαδή, όπου εκεί θα αξιολογηθούν οι υποψήφιοι από τα μουσικά βίντεο κλιπ μόνο.

Στους προημιτελικούς πέντε τραγούδια από κάθε σόου θα επιλεγούν για να προχωρήσουν στον ημιτελικό. Τρία τραγούδια θα επιλέξει το κοινό και δύο η κριτική επιτροπή. Στους ημιτελικούς πέντε τραγούδια θα επιλεγούν για τον τελικό από κάθε σόου. Οι δύο ημιτελικοί έχουν δύο γύρους: οι νικητές του πρώτου γύρου καθορίζονται από την ψηφοφορία της κριτικής επιτροπής και τις τηλεφωνικές ψήφους των τηλεθεατών και οι νικητές του δεύτερου γύρου αποφασίζονται μόνο από τις τηλεφωνικές ψήφους των θεατών. Στους Ημιτελικούς και στον Τελικό οι καλλιτέχνες αξιολογούνται από τις live εμφανίσεις τους.

Στον Μεγάλο Τελικό το σόου θα έχει δύο γύρους ψηφοφορίας. Ο πρώτος γύρος θα καθορίσει τις συμμετοχές που θα προκριθούν στον Σούπερ Τελικό, οι οποίοι καθορίζονται από το 50% της κριτικής επιτροπής και το 50% της τηλεοπτικής ψήφου. Εκεί ο Εσθονός εκπρόσωπος επιλέγεται με τηλεοπτική ψηφοφορία 100%.

Αναλυτικά οι κανόνες για το Eesti Laul 2022, βρίσκονται εδώ.

Ο Uku Suviste εκπροσώπησε την Εσθονία στη Eurovision 2021 με το The Lucky One. Τερμάτισε 13ος στον Ημιτελικό του σκοράροντας συνολικά 58 πόντους.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την εσθονική συμμετοχή στην Eurovision 2022!

Πηγή: ERR

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *