Ηνωμένο Βασίλειο: Μπλόκο των Βρετανικών δισκογραφικών στο BBC, για την επιλογή της συμμετοχής του 2022

Σε συνέχια των (πλέον) κλασικών αναφορών των Βρετανών στο “Αντιβρετανικό μίσος”, η Mail on Sunday ισχυρίζεται ότι οι βρετανικές δισκογραφικές εταιρίες αρνούνται να προτείνουν καλλιτέχνες στο BBC, για το διαγωνισμό της Eurovision 2022, με πρόφαση την πεποίθηση ότι υπάρχει αντιβρετανική προκατάληψη από τις υπόλοιπες χώρες που συμμετέχουν στο διαγωνισμό.

«Η δισκογραφική εταιρεία BMG, η οποία δαπάνησε 25.000 λίρες για τη χρηματοδότηση της συμμετοχής του Newman για το φετινό διαγωνισμό, θεωρείται ότι είναι μεταξύ εκείνων των εταιριών που αρνούνται τώρα να προτείνουν στο BBC συμμετέχοντες για τον διαγωνισμό του επόμενου έτους», αναφέρει η εφημερίδα.

«Άλλοι σημαντικοί άνθρωποι της βρετανικής μουσικής βιομηχανίας πιστεύουν ότι οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν αρνητική προκατάληψη για τους Βρετανούς καλλιτέχνες και λένε ότι “δεν θα ασχοληθούν” με τη Eurovision του επόμενου έτους μετά τη φετινή ψηφοφορία», αποδίδοντας τα αποτελέσματα των τελευταίων ετών και του φετινού μηδενικού στο Brexit ή άλλους παράγοντες, άσχετους με το τραγούδι αυτό καθαυτό, τους καλλιτέχνες ή την ερμηνεία.

«Το μποϊκοτάζ θα μπορούσε να οδηγήσει το BBC στο να βρει και να χρηματοδοτήσει μόνο του, τις υποψηφιότητες του Ηνωμένου Βασιλείου».

Η φετινή εμφάνιση του Newman με το “Embers” δεν έκανε ιδιαίτερη αίσθηση σε κοινό και επιτροπές, με αποτέλεσμα να πάρει μηδέν πόντους και από το televoting και από τις κριτικές επιτροπές.

Μάλιστα, ο τίτλος του άρθρου της Daily Mail, αναφέρει ότι ακόμη και ο Paul McCartney δε θα μπορούσε να κερδίσει τη Eurovision, με το Ηνωμένο βασίλειο. Ο τίτλος έγραφε: «Ακόμη και o Macca δεν θα μπορούσε να κερδίσει τη Eurovision για τη Βρετανία! Οι δισκογραφικές ισχυρίζονται ότι δεν θα ταπεινώσουν τους stars τους στον διαγωνισμό, αντιδρώντας στη λεγόμενη «αντιβρετανική προκατάληψη».

Ο Σουηδός σχολιαστής της Eurovision Edward af Sillén, σε tweet του επισημαίνει ότι αγαπά το Ηνωμένο Βασίλειο και τη μουσική του και αποδίδεςι τις αποτυχίες της χώρας στο διαγωνισμό στην ποιότητα των συμμετοχών και των τραγουδιών.

Πιστεύετε ότι οι συμμετοχές του Ηνωμένου Βασιλείου τα τελευταία χρόνια είναι αξιοπρεπείς, ή μήπως το BBC επαναπαύεται στην ποιότητα της μουσικής του βιομηχανίας της χώρας, εκτός διαγωνισμού; Πείτε μας την άποψή σας, σε σχόλιο παρακάτω.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις ειδήσεις σχετικά με τον αγαπημένο μας διαγωνισμό!

Πηγή: dailymail.co.uk

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *