Βουλγαρία: Με τους Intelligent Music Project στην Eurovision 2022;

Μια πολύ περίεργη εξέλιξη της τελευταίας στιγμής. Η ιστοσελίδα του δημόσιου ραδιοφώνου της Βουλγαρίας ανέβασε άρθρο με συνέντευξη του ροκ συγκροτήματος Intelligent Music Project, οι οποίοι αποκαλύπτουν πως θα εκπροσωπήσουν την χώρα τους στην Eurovision 2022. Το άρθρο ενώ στον υπερσύνδεσμο έχει ως tag την Eurovision, δεν αναφέρει τίποτα επί τούτου.

Μπορείτε να δείτε το εν λόγω άρθρο ΕΔΩ.

Οι Intelligent Music Project αναφέρουν πως αν και δεν είναι επίσημο ακόμα, η υπογραφή των συμβολαίων με την BNT θα γίνει τις επόμενες εβδομάδες. Επιπλέον, επιθυμούν να συνεργαστούν με διεθνείς καλλιτέχνες ώστε το τραγούδι με το οποίο θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό να συγκεντρώσει όσο το δυνατόν περισσότερες ψήφους.

Το συγκρότημα είναι πολύ δημοφιλές στην Βουλγαρία, ενώ οι φίλοι της ροκ μουσικής και στην χώρα μας αναγνωρίζουν την αξία του. Οι Intelligent Music Project έχουν έρθει αρκετές φορές για συναυλίες στην Ελλάδα.

Λίγα λόγια για τους IMP

Για όσους ασχολούνται με τη ροκ μουσική ο Χιλιανός Ronnie Romero δεν χρειάζεται συστάσεις. Γεννημένος το 1981 στο Σαντιάγκο, το 2014 ίδρυσε μαζί με τον κιθαρίστα Tony Hernando στη Μαδρίτη το συγκρότημα «Lords of Black». Την επόμενη κιόλας χρονιά συνέδραμε τον Ritchie Blackmofre στην αναβίωση του θρυλικού συγκροτήματος «Rainbow», ενώ έκτοτε συνεργάζεται με πλήθος εκπροσώπων της ροκ, υπηρετώντας από το πιο μελωδικό της genre μέχρι πιο hard εκδοχές της.

Αυτός, όμως τον οποίο ο πολύς κόσμος δεν γνωρίζει είναι ο Milen Vrabevski, μια από τις πιο ενδιαφέρουσες προσωπικότητες στο μουσικό στερέωμα της γειτονικής Βουλγαρίας. Συνθέτης, μουσικός παραγωγός και ιδιοκτήτης της εταιρίας «Intelligent Music», έχει ταχθεί υπέρ της προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας του αλλά και των Τεχνών γενικότερα. Η αγάπη του για την καλή ροκ μουσική που καταφέρνει να συνδυάσει στίχο με μελωδία σε μια εποχή ένδειας στη ροκ σκηνή, τον οδήγησε στη δημιουργία του «Intelligent Music Project». Ένα rock band με σύνθεση που αλλάζει διαρκώς, μέσα από μια σύμπραξη σπουδαίων καλλιτεχνών που εναλλάσσονται. Από το 2012 όταν και υλοποιήθηκε το φιλόδοξο σχέδιο του Vrebevski, ανάμεσα στους θρύλους της ροκ που έχουν βρεθεί κατά καιρούς κάτω από την «ομπρέλα» του Project είναι ονόματα όπως ο Simon Phillips (Toto), ο John Payne (Asia), ο Carl Sentance (Nazareth), ο John Lewton (Uriah Heep), ο Bobby Rondineli (Black Sabbath), ο Richard Grisman (RiverHound) και φυσικά τελευταία ο Ronnie Romero.

Μετά τη μεγάλη επιτυχία του πέμπτου δίσκου των «Intelligent Music Project» με τον τίτλο «Life Motion», έχει ξεκινήσει η ηχογράφηση του έκτου που ονομάζεται «The Creation». Πίσω από το μικρόφωνο, αυτή τη φορά, ως βασικός θα βρίσκεται ο 39χρονος Romero με το εκπληκτικό εύρος φωνής, που θαυμάσαμε και στο hit single του «Life Motion», «Everytime». Μετά την ολοκλήρωση της ηχογράφησης και τις συναυλίες που έχουν ήδη στο ημερολόγιό τους στη Βουλγαρία, οι «Intelligent Music Project» σχεδιάζουν να διοργανώσουν και δύο συναυλίες στην Ελλάδα. Έτσι -αν, βεβαίως, οι συνθήκες το επιτρέψουν- θα έχουμε την ευκαιρία να τους απολαύσουμε και να χαρούμε καλό, αυθεντικό ροκ στις 6 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη και στις 7 Νοεμβρίου στην Αθήνα. Η πανευρωπαϊκή τους περιοδεία προγραμματίζεται για την άνοιξη του 2021, με την ελπίδα ότι μέχρι τότε η παγκόσμια υγειονομική κρίση θα βρίσκεται σε ύφεση.

Αν πράγματι η είδηση επιβεβαιωθεί, τότε θα μιλάμε για μία μεγάλη έκπληξη από την Βουλγαρία και μία συμμετοχή που θα πάρει μεγάλη βαθμολογία από το ελληνικό televoting!

Θα παρακολουθούμε το θέμα και θα σας ενημερώσουμε με ό,τι νεότερο!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *